Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2012 14:43 - Как да спечелиш на EBAY
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1792 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.03.2012 18:56


Предлагам ви да се запознаете с още една разновидност  на домашния бизнес - 
" ebay-seller". Този бизнес има и друго име:  " ebay-брокер", което най-точно характеризира особеностите на този бизнес. 

Вероятно, ако не всички, то много от вас са чували за най-прочутия Интернет аукцион 
" ebay"! Това е наистина най-прочутия онлайн аукцион, на който ежемесечно се сключват милиони сделки!  
 
ebay е прочут също със своята демократичност - всеки човек, в която всяка географска точка на Земята и да се намира, може да участва в търговете, нещо купувайки или продавайки! Ето тази демократичност ви позволява да започнете свой бизнес в качеството на ebay-продавач или брокер!

Същността на този бизнес е такъв: в Интернет има стотици сайтове, на които ви предлагат нещо да купите с голяма, до 70% отстъпка! И най-често това не е някакъв боклук, а качествен продукт.

Повече от това, има много фирми, които не изискват първо да купите продукта, а после да правите с него каквото си искате. Точно обратното!

Те предлагат: "Първо продайте нашия продукт на вашата цена, а после го купете от нас на нашата цена и ние ще го доставим на вашия клиент.

Цялата печалба оставете за себе си!" Готино? Според мен, по-добре не може и да бъде!
 
Какво се изисква за начало:
 
 1.  Основателно да се проучи самият ebay: правила, търсене, анализ и т.н.

 2.  Начините на плащане на покупките и приемането на платежи, приети в ebay.

 3.  Валутна кредитна карта - допуска се виртуална, с начален депозит в предела на $50 за регистрация на ebay в качеството на продавач и в случай на крайна необходимост, като доказателство за платежоспособност и покупка на товара.

 4. Софтуер за анализ на пазара -"DeepAnalysis" e прекрасна програма за определяне на търсенето и средните цени за произволен товар на аукциона. 

  5.  Желание и упоритост! Повярвайте, аз се занимавам с това не една година. И това си СТРУВА! 
 

_____________________________________________________________________

 Искам да споделя своя опит за придобиване на нова стока от ebay. 

Имам необикновено на пръв поглед хоби - търсене на съкровище. И това хоби изисква освен всичко останало, наличието на определено оборудване - металодетектор.. И количеството на находките зависи от възможностите на прибора. 

След не много успешен опит за използване на отечествени прибори, реших да си купя вносен. Българските дилъри предлагаха желаемия прибор (нов) за 1300-1400 долара.  

Разбрах, че на ebay може да се купи такъв прибор достатъчно евтино. В течение на месец следих цените. Настана момент, когато се реших за почнах търговете (важна забележка - най-добре веднага се определи максималния процент). 

След като спечелих търга, настана въпроса за неговото придобиване и доставка, тъй като практически всички печалби се доставят само на територията на САЩ, а аз бях много зле с английския.   
Намерих в интернет посредник и възложих на тях кореспонденцията с продавача и доставката на прибора до мен. Доставката от щатите ми струваше малко повече от 100 долара. Прибора струваше 500 долара. Доставката стана по пощата чрез фирма-гарант. Прибора пътува два месеца. Дълго. Със самолет е по-бързо, но по-скъпо. 
Приборът беше като нов, както обеща продавача. Ползвах го съвсем малко, след което го продадох, за да си купя друг. Продадох го за 1000 долара.   
Ето такава единична сделка. Купил-продал. 

Написах това, за да дам на всички повод за размисъл. Какво може да се почерпи от тук? Хобито ми е специфично, за това може да се потърсят други ниши, сред други хобита. 

 Защо самият аз да не се заема с тази идея? Може  и да се заема в бъдеще, а до тогава работата ми отнема почти цялото време. 
   
 P.S.  Имам една идея в главата. Има едно хоби - състеания с радиоуправляеми модели автомобили, лодки, самолети и т.н. Има модели, които струват достатъчно скъпо. Но това за сега е сурова идея. Просто веднъж видях такива модели. Веднага ще кажа, че това не са тези модели, които се продават в магазините за играчки за 20-30 лв. Идеята току що ми дойде в главата. Така че дерзайте!  



image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946090
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963