Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2012 20:45 - Безплатни стоки и услуги
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1050 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.03.2012 18:33


На всички предприемачи, най-вероятно е прекрасно известно, че системата за намаления (за постоянните клиенти или сезонни намаления), бонуси и разнообразни подаръци от компанията стимулират хората към действие. 
А какво ще кажете за абсолютно безплатни услуги и продукти? За какво? - могат да си помислят много, - дали това е изгодно? Такива акции, мероприятия на предприятието, могат да съсъществуват с основния бизнес и да го придвижват по пътя на привличането на вниманието на обществеността. Но и не само. 

Така, например, в Япония кафето Free Caf?
Harimaya Statioн предлага на своите посетители на-вкусните оризови палачинки и снекове, а също разнообразни напитки абсолютно безплатно.   
Безплатно кафе 
Free Caf? Harimaya Station - идеята на компанията, която се занимава с производството на традиционни японски оризови крекери. Безплатното кафе разположили в 7те най-големи търговски центрове, където черпят своите постоянни клиенти със свежосварено кафе, горещ чай и оризови крекери от компанията Harimaya Station. "Единствената отплата, - казва директора на компанията - мистър Харимайа, - и условие за нашето безплатно угощение е взаимната вежливост и взаимоуважение. По този начин ние предлагаме не само нашата продукция, но и моралните ценности, които са залог за успешно развитие на обществото, въпреки, че изначалната цел на идеята за организацията на безплатно кафе било запознаване с продукцията на японското население до 40 години". Следва да поясним, че компанията вече отдавна произвежда оризови крекери, за това те са по-познати на по-старите поколения. 

Още един подобен проект, също родом от Япония, основан само на добрата воля. Това е будка с безплатни вестници и списания - Only Free Paper. Сред целите на проекта - да повишат интереса на публиката към печатните издания (възможно тук се таи някаква изгода за печатната индустрия), а също да се разщоро кръгозора на обществото чрез събраното доколкото това е възможно огромно количество безплатни вестници и списания на едно място. 

Подобни мероприятия са просто необходими във всякакъв вид на бизнеса. Все пак както е известно, изгодата от безплатните акции - насърчаване на продважбите на стоките и услугите в масите. 

 

image
 

image



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946305
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963