Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 13:36 - Как да купиш бизнес?
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1772 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2012 18:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо да се стараеш да изобретиш колело, когато можеш да купиш действащо предприятие - с помещение, оборудване и персонал.  

Търсете готов продукт по вестниците и интернет. Цените варират от 3000 до 1 000 0000 $ и повече. Все ви едно, какво ще вземете - завод, ресторант или магазин - само да влезете в сумата? Знайте: при такъв подход към готовия бизнес може да се натъкнете на подводни камъни. Първият от тях е цената. Граждани, не се подвеждайте от цената!

Мислите, напимер, даси купите пункт за обмяна на валута, те струват евтино (от 3000 до 5000$). Но за тези пари вие ще вземете само помещението и договор с банката. За да започнете дейност, ще ви потрябват още няколко хиляди свободна валута - за да има с какво да обменяте парите на клиентите. 

Следващият камък е конуренцията. Харесали сте си салон за красота (от  40 000 до 500 000$)? А колко конкурентни фирми има по съседство поинтересувахте ли се? Имайте предвид, че популярен бизнес още не значи задействан. 

  Може да потрябват допълнителни вложения за реклама и не малки. И накрая, бъдещи предприемачо, спри се на главния камък. Името му е приход. Ако не ти мирише на приход даже в управленческата отчетност, струва си да се замислите. 
 
Вашата задача е да получите от продавача цялото чисто счетоводство + цялото черно счетоводство, и внимателно да сравните едното с другото.  Само че кой ще го даде? Специалистите от бизнес брокерската фирма ще ги дадат. 

В тези кантори вие можете да получите цялата информация за продаваната компания във вид на инвестиционен меморандум. Но опитните хора съветват - на  брокера се надявай, но данните проверявай. Още повече, че имате право. 

 Боиш се, че може да те подведе собственият бизнес-нюх? Тогава избирай друг вариант за готов бизнес.
Купи си така наречената франшиза. Плащаш от порядъка на 150 000$ и повече и вече си предприемач. 
Оборудването се прилага, персонала се обучава за сметка на фирмата, а помещението трябва да си намерите сами. При това всеки месец трябва да се отчислява процент от печалбата. Ще размислите ли?

 Ами ако отворите свой бизнес, и при вас се изредят: метсни полицаи с изискване за подкуп, пожарникарите за проверка и още много други нечакани инстанции за душата ви. И какво? Обикновени делови въпроси от малкия бизнес. 

Така че, купувайки готов бизнес, би било да се подготвите за ролята на ню-бизнесмен, ако, разбира се, искаш да се развиеш. 
  
Средните цени за готов бизнес: 
пунктове за обмяна на валута- до 100 000$
компютърни клубове - до 50 000 $
кафенета, ресторанти, салон за красота, мини производства на различни нива и местоположения - от 50 000$ нагоре. 
 

Правила, тънкости и тайни за покупка на готов бизнес


image



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945193
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963