Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2012 17:51 - Работа като копирайтер
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1137 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.03.2012 17:56


Да имаш способност да пишеш статии на произволна тема е прекрасно качество, особено за интернет, където наличието на правилен и разнообразен текст способства за промотиране на сайта, което е верен признак за увеличаване на прихода от  един ли друг проект.  

Аз знам в интернет много добри проекти, оказващи полезни услуги на интернет потребителите и печелещи от това пари.

 Но в повечето случаи подобни сайтове имат достатъчно значителна посещаемост. Причината е в това, че страниците на сайта, освен собствено описание на услугите си, разместване на портфилио и контактни данни, не съдържат друга информация. Такива сайтове е трудно да бъдат намерени в интеренет през търсачките. Те могат да бъдет намерени с една-две фрази (при това, само в този случай, ако при създаване на проекта е участвал специалист за промотиране през търсачките). 

В най-лошия случай те изобщо не могат да бъдат намерени през търсачките. И в сила на достатъчна конкуренция сред подобни фирми (много от които успяват да са по-високо в резултатите от търсене с нужните фрази за търсене), и основно, поради отсъствието в щата на фирмата на човек, запознат с принципа на работа на търсачките. 

За това страниците на този сайт в резултат от търсене се намира много далеч от началото, или изобщо не се намира. Ако ти си професионалист по написване на интересни статии по една или друга тема (не задължително по всички известни теми, достатъчно да имате свое любимо направление), намери сайт с близка тематика. Много е важно да намерите именно сайт, опитващ се да печели в интернет пари, а не просто любителски проект. На вас ще ви платят за вашата работа само тези сайтове, които ще получат явна изгода от вашата полезна дейност. 
Как да предложите услугите си? Вие трябва да докажете на автора на проекта, че вашите статии ще доведат на този сайт допълнително 10-50 нови посетители на ден (средно една статия/страница може да донесе на сайта 1-5 посетителя на ден чрез търсачките, но има варианти, когато една статия може да доведат на сайта 20-40 и даже 60-70 нови посетители всеки ден!).

Да се откаже от такава възможност може само недалновиден автор на проект. Ако вашия потенциален клиенти иска да получава по 50 нови посетителя на ден за сайта си, ще му се наложи да плаща по 15 лв всеки ден. За месец сумата ще е 500 лв, а на година вече ще е доста солидна сума - 6000 лв. Вие предлагате на вашия потенциален клиент същите 50 нови посетителя всеки ден за много по-малко пари. При това тази такса ще се плаща веднъж, вашия клиент ще получи своите 50 нови посетители всеки ден за безкрайно количество дни (разбира се, за поддържане на такова количество  нови посетители от търсачките в преодължение на достатъчно количество време ще се наложи да подхранваме сайта с повече резултативни статии, но това е икономически по-изгодно, отколкото да се плаща за краткосрочна реклама на различни за реклама в БГ нета). 

Разбира се, за да се обещае на вашия потенциален клиент количеството нови посетители за ден (при това не просто случайни посетители, а представляващи целева аудитория, влизащи в сайта на вашия клиент по определени фрази), вие трябва да разбирате от принципите на работа на търсачките и правилно да оформите страниците с контента, които вие след това ще предложите на вашия потенциален клиент. Да се научи това не е трудно (достатъчно е да наблюдавате резултатите на търсене на едни или други системи).
 
Да се докаже в този случай ценността на вашите статии за потенциалния клиент не е трудно. Създайте сайт, съдържащ една демонстрационна страница, на която ще сложите една своя статия (защо именно една статия - за това, че вашият потенциален клиент да няма достъп до останалия ценен материал без заплащане на услугите ви). Поставете на тази страница брояч и дайте на вашия потенциален клиент пълния достъп до статистиката на тази страница. Той ще може визуално да се убеди, че тази страница посещава такова количество посетители всеки ден по някакви фрази. 

Вашият клиент лесно ще си представи, че ако тази страница се намира на неговия сайт, тези посетители биха били негови потенциални клиенти и биха могли да печелят за неговия сайт допълнителни средства. А ако той купи от вас всички ваши 10 статии (например), то неговият сайт ще получава 10 пъти повече нови посетители допълнително!
 


image 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946363
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963