Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2012 15:48 - Стани съавтор
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.03.2012 17:56


Защо Джо Джирард, автор на книгата "Как да продадаеш каквото и да е на когото и да е", в която той разказва, как е станал най-успешния продавач в историята на Америка - има съавтор Стенли Х. Браун? Все пак Джо Джирард в своята книга говори само за себе си, само за своите техники за завоюване на клиента и тайни за високи продажби!

 Аз мисля, че Стенли Х. Браун това е човекът, който помогна на Джо джирард да превърне тайните си в удобен за четене текст. Все пак не всеки бизнесмен, съгласете се, до толкова добре владее перото, че да може вдъхновено да опише на хартия своята биография, опит, да построи логически стройна, последователна система за изложение на всички практически навици, методи, за водене на бизнес и тайни.

 Аналогично и друг известен бизнесмен - Робърт Т. Кийосаки - привлече за написването на серията си книги "Богатия татко, бедния татко" Шарън Л. Лектер. Ролята на тази жена той сам и описа в началото на книгата си: "Благодаря на Шерън Лектор за това, че тя събра в едно разделените части на тази книга". Аз мисля, че ако я нямаше ролята на тази жена в написването на книгата, тя (книгата) едва ли скоро би се появила в света и не би произвела такъв внушителен фурор. Благодарение на Шерън Лектър, Робърт Кийосаки написа си следващите книги от серията си, които му донесоха (аз мисля) не малко пари (в това число на съавтора).

Веднъж случайно се натъкнах на сайта на една млада шахматиска (съвършенно неизвестна за мен, но, изглежда, добре извества в определени кръгове). Сайтът е неголям, посветен на това способно момиче. Мен ме заинтересува това, че от своя сайт това младо създание продавало книга за себе си, при това, на два езика: руски и английски (за не малки, между другото пари, някъде 50-100 долара - по-точно не мога да кажа, понеже не помня). Разбира се, напълно е възможно, това момиче, освен играта на шах, да се интересува от жизнеописания, но нещо ми говори, че изобщо не е задължително да хаби времето си за това. 

Какъв извод ще направим? Ако можете да пишете, редактирате, свързвате разделен материал в едно, но самите още не сте писали книга (за сега няма за какво да пишете), но много бихте искали да правите това - обърнете се към някой интересен за вас човек, който би могъл да сподели ценна информация с много хора. 

Вие бихте му помогнали да оформи знанията си във вид на книга. Това би прибавило на автора и съавтора на книгата известност, а също не лош приход. 
Когато се обединяват в съюз два професионала - един, в областта на прилагането на знания, другия - в областта на достъпно излагане на тези знания - успехът може да е зашеметяващ. 

Една от перспективните насоки в тази дейност - история на успеха на известни хора. Когато разберете, че на небосклона се е появила нова звезда - в областта на спорта, киното, политиката - тичайте веднага към новоизпечената звезда и предлагайте услугите си за съвместно издаване на историята на успеха или биографията. Ковете желязото, докато е горещо, а  публиката ще ви отблагодари с добра потребителска способност. 
  



image


Тагове:   стани съавтор,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945180
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963