Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2012 20:10 - Златни правила за успех в бизнеса
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1595 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.03.2012 17:55


Едни казват "Работата никъде няма да избяга", другите повтарят "Работата е работа, но в живота трябва да се прави нещо полезно!", а трети се усмихват на себе си и не бързат да споделят тайните на успеха... Така се получава, че вчеращните отличници правят кариера в компании, които се създават от авантюристични тройкари.
Вие никога не сте се замисляли, защо два човека, съвършено равни  по способности и ум, често в различна степен преуспяват в работата? Първият е лек на подем във всяка работа: като се заема за решаване на проблема, със сигурност ще постигне успех, което не направи сам, ще препоръча на друг (в всички се радват да му помогнат, даже се редят  на опашка), делегира отговорност, назначава виновни, гребе с чужди ръце, а самия сваля звезди от небето, в нищо не си отказва и при началниците има добра сметка. Другият - точно обратното: поема чужди ангажименти, слага си на шията камъка на отговорността, суети се, пъха си носа във всички дупки и пролуки, контролира околните, а в колектива няма добра репутация, приход от него няма никакъв.

В какво е тайната на успешния бизнес? Не винаги може да се постигнат добри резултати само с концентрация върху поставената задача и опухнали очи пред екрана на монитора в десет вечерта. Възможно е дошло времето да преразгледате поведението си? Може би и това е този Златен Ключ на успеха? В нашия случай щастливецът е овладял всевъзможни хитрости - техники и правила за поведение в работата, когато неудачливият трудяга няма и малка представа за деловия етикет.

Няколко структурирани открития
За никого не е тайна, че бизнесменът работи по двадесет и четири часа на ден, а ако провърви, всичките четиредесет и осем.Все пак за него работят хора... А ако за него работи голям екип... Тогава осемте часа на работния ден просто се умножават на количеството персонал на квадрат ефективност на всеки отделно взет сътрудник.

Но и обикновения мениджър на средно нови, от когото малко зависи в огромния механизъм на корпорацията, на работа провежда далеч не освем часа. А много повече. Работата започва от душ и сутрешно кафе, продължава с изучаване  на гардероба в търсене на подходящ делови костюм, това е и пътя до офиса и обратно, и безкрайните мисли за работа, които е така сложно да се оставят на масата, излизайки от кабинето. Кой поне веднъж не е взимал работата за вкъщи? Не, не говоря за документите, не за папката с отчета. Аз говоря за идеите, които безкрайно се роят в главата на кариериста и му пречат да се наслаждава на пролетта, храната, спорта, общуването с приятели...

Отдавна е известно, че 20 % от хората правят 80% от работата. Но неотдавна се изясни, че 80% от хората смятат, че те влизат в тези 20%. Излиза, че животът е постоянна работа, но важното е в това, че работата - това далеч не е целият живот. 
Може много дълго да се пише статия "Сто и четири способа да побъркаш един мъж" в лъскаво списание. Особено ако на хоризонта не се очертава среща с такъв мъж след два часа. 

А ако вас ви чакат в уютен ресторант, то статията по непонятно какъв вълшебен начин се пише за двадесет и пет минути и още петнадесет вие взимате душ, слагате си чорапогащник и вечерната рокля, гримирате се и летите за срещата. Ах, да, и на вас все пак не ви стигнаха тридесетте секунди за да си сложите дантелените бикини. Те останаха в шкафа за бельо.

Може много дълго да се съвещавате със сътрудниците, активно стимулирайки ги за мозъчна активност, ако на хоризонта не се очертава лов за глиган с приятели. И тогава вие бързо и самостоятелно взимате необходимите решения, подписвате на едно необходимите документи и с леко сърце се втурвате към интересуващото ви мероприятие. 

За какво говори това? За това, че понякога можете да сте решителни, остроумни, мълниеносни и непобедими. А значи вътре в вас има всички слагаеми за оглушителен успех... както, между другото, и за провал. Остана само да се доведе интуицията до инсайт и да се осъзнае, че животъТ не е само работа... Въпреки, че се налага да се ходи на работа, от живота могат да се получават удоволствия. 

Тези майсторски съвети за напреднали са за всички, на когото е важно да излязат от предела на ежедневната рутина, да почувстват своите най-заветни мечти, желания и цели и да действат ефективно. 
Това е възможност да погледнеш от страна на своите успехи и неуспехи, на убежденията, определящи отношението към себе си, хората, резултатите, да осъзнаеш своите метапрограми и формули за провал и, използвайки инструментите, да ги трансформираш в програми и формули за успех. 

Това е възможност да се създаде нова жизнена позиция, да се формират нови установки и да се приеме лична отговорност за достигане на успех в живота, изхождайки от стобственото авторство и благодарение на това да се трансформира отношение към себе си, бизнеса и към целия свят. 
Тези съвети са възможност да извършиш пробив от разбиране и осъзнаване към съзидание, да определиш личните критерии на успеха и да създадеш себе си ефективен и компетентен във всички взаимоотношения със самия себе си, своята мечта, слово, с парите, с подчинените, с любимите, с родителите, с приятелите, с града, с екологията, с каквото и да е. Целта е създаване на навик за максимална ефективност във взаимодействието със света. Тези съвети са избор на лидерството като способ на живот. Те могат да помогнат да създадете конкретни резултати, да ви научи да приемете в живота категириите на лидерство и работа в екип

И нищо няма да обещавам. И няма да ви кажа О, вие със сигурност що постигнете потресаващи резултати". Аз не мога да знам това. И на въпроса ви А може би тези съвети нищо няма да ми дадат, аз не зная отговора. По-точно, знам, че във всички съвети не може да има нещо толкова съществено, че непреверно да обърне живота ви. Но ако някакви вътрешни мисли ви задянат, някакви техники добросъвестно ще проработите, някакви вътрешни резерви ще откриете, ще имате шанс да направите нещо, а точно това прави света. Какво да се прави? Най-малкото може да се смени прическата! Да се напише нова автобиография и да се разпрати до интересуващите обяви за работа! Да се увеличат продажбите! Да се постави цел, такава, каквато е по-висока от главата, и да се надскочи, за да се разбере, че се намира по-далеч, зад хоризонта. 
 
 Очаквайте 82 златни правила за успех в бизнеса в сайта на:

image








Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945221
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963