Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2012 22:06 - Провеждане на тренинги и семинари
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 2138 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.03.2012 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако вие умеете да правите нещо по-добре от другите, знаете някакви тайни, за които още не е писано в книгите, вие можете да научите други в тази известна форма, като семинар или тренинг. Семинарът/тренингът - това са групови занимания под ръководството на преподавател/треньор, провеждани с цел овладяване на нови знания, технологии за съвършенстване на навици (умения)...

Тренингът като форма на обучение е удобен в много отношения: 
- той е краткосрочен (обикновено от един до 10 дена, често 1-2 дена);
- той е мобилен: вика, като треньор, не сте привързани към определено помещение и даже към определен град (днес семинарът се провежда в един град, след седмица - в друг); 

- той позволява да се печелят добри пари за кратък срок (стойността на среден тренинг се колебае от 100 до 300 лв. Сметнете сами колко ще спечелите за 2 дена, ако вашият тренинг посетят 50 човека). 

 На какво са посветени тренингите? Често на бизнеса и самосъвършенстването, т.е. на такива теми, които ще помогнат на преминалите обучението да печелят повече пари (за това и стойността е достатъчно висока). 

Ако вие сте постигнали успех в някаква сфера на дейност и сте готови да научите на своята формула на успех други хора - пробвайте да организирате своя първи семинар/тренинг. 
За това е необходимо:
- да измислите програма на тренинга;
- да измислите конкретно и захващащо име (например, "Защо ви преследват неуспехи и как да ги накарате да работят за вас", "Как изгодно да вложите пари в акции и да спечелите 50 % от печалбата)
- предварително вземете под наем помещение (вариантите са много: кинотеатър, клуб, спортна зала, зала в библиотека);
- подгответе напитки (обикновено кафе) и закуски (сандвичи) - все пак тренингът може да бъде от 2 до 8 часа;
- пуснете обява във вестник или интернет. 

 Ако аз реша да провеждам семинар в своя град, аз бих направила следното: подготвям рекламна брошура за съдържанието на семинара (на 2-4 странички), неговите цели и възможни резултати за слушателя; разпечатвам билетите. На едната страна на билета следва да се напише името на семинара, кратко описание (3-5 реда), дата, време и място за провеждане, стойност (за своя първи семинар не бих слагала цена по-висока от 30 лв) И в ъгълчето надпис с червен цвят: "5% намаление за поканени слушатели (виж обратната страна)". А на обратната страна оставям свободно мяст, където би могла да се впише фамилията на произволен човек, съгласил се да бъде мой агент. 
Агентът, поканил на моя семинар един човек, получава 20 процента от стойността на семинара. 5 процента трябва задължително да се върнат на слушателя, дошъл по покана, за да не забрави да покаже билета с фамилията на агента. 
Трябва да знам, на кой трябва да платя 20 процента от стойността на семинара. За агенти могат да се запишат всички роднини, приятели, просто познати (продавачи в книжния магазин, библиотекари). Може даже просто да се даде обява във вестника - "Търсят се агенти. Заплащането е на процент" (колкото хора си поканил, толкова си спечелил). Този начин на привличане на слушатели за семинар е по-ефективен от реклама и много по-евтин (разходи ще има само за изготвяне на брошурките и билетите). 

Даже ако на вашия първи тренинг дойде само един човек - това не е лош резултат. Аз неотдавна прочетох книгата на Бил Ридлър "Аз съм във възторг от своя неуспех!". В нея той споделя опита за провеждане а своя първи семинар. На неговия първи семинар дошъл само един слушател (в същото време Бил Ридлер закупил кифлички за 120 човека). И какво си мислите? Днес семинарите на Бил Ридлер се организират в 48 центра в две страни. 80 хиляди човека минаха през неговите курсове. 

Проведете заниманието с един човек. Той ще разкаже за вашия тренинг и неговите резултати на своите приятели и познати. Той ще стане вашият активен агент. И на следващото занятие при вас ще дойдат вече 5-10-50 човека (а може би и повече). А след това - пуснете вашия успех на свободно плаване.  

 
 image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946415
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963