Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2012 16:33 - Как да създадем екзотично ъгълче върху захвърлено сметище
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1731 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.10.2012 18:48


Много хора не вярват, че на празно място (или, още по-лошо, на веднъж загубено от промишлеността място) може на се създаде райско кътче и да се привлекат туристи (и да се печели от това). Ето ви реален пример за това, че туристическо кътче може да се създаде даже и на изоставена мина (има ли желание, търпение и любов към хората).
Имало едно време семейство. Мъж, жена и три деца. Работели, възпитавали децата. Но...започнало преустройство в нашия град, затворили мините, с работата станало напечено.
Мъжът се оказал работлив: всяка машинка можел да поправи. През 1996 г заел от ликвидирана мина парче земя със стар бойлер под наем и организирал на това парче земя авто-гробище.

image

 Редом с автогробището имало блато, заселено от жаби.
Жената и децата често идвали при бащата. Все пак живеят в многоетажен блок, а тук са на свеж въздух. Първо построили малка къщичка "сарайче", в което готвели. След това решили да посадят цветя и да направят пътечки. Това се оказало трудна работа, все пак си взели не земя, сметище. Обаче...носели земя с кофи, намирали растения, които биха растяли в такива сурови условия. За 4 години им израснал чист участък, целият потопен в зеленина. 

image

image

Но…  редом винаги се намирало блатото с жаби и комари, което много раздражавало трудолюбивото семейство. Решили те да почистят блатото от тинята и боклука. Наложило се да изкарват няколко камиона от водоема. Установили помпи във водата, започнали да обогатяват водата с кислород. Пуснали рибки. Заселили се в езерцето и диви патици, след време се появили и малки патенца.
Решили да украсят езерото с лилии. Лилиите пуснали корени и цъфтят вече повече от 8 години!

image

Но не се спряли хората на достигнатото. Решили да посятят лотоси. Всичко прочели за това придирчиво цвете, намерили семена и го посадили. Лотосите също пуснали корени и цъфтят вече 4 години.

image

 Да видите лотос по време на цъфтеж се счита за голям късмет. Смята се, че той продължава младостта и красотата. За това, да видят езерото прииждат много хора - на екскурзия или индивидуални туристи.
Езерото е разположено до магистрала, водеща към летището и към морето. За това всички, пътуващи минават, за да се полюбуват на това райско ъгълче.

image

 Семейството по малко започнало да изкарва от тази екзотика: посадили дърво на желанията и продават лентички, на които може да се напише желание и да се закачи на дървото, продават храна за рибки, дават под наем ъгълчета за провеждане на пикници.
Екзотика може да създадете и вие. Даже върху сметище.

image     image                             image




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945030
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963