Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2013 13:37 - Най-голямата тайна за успех
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.12.2016 10:30


 
Цялата тайна за успех  е в стабилността на действията, образа на живот и поведение. За това трябва да подберете за себе си правилна стратегия от действия, а след това ежедневно гъвкаво да я следвате без отклонения, постоянно да я модернизирате и отново мигновенно да действате!

Колкото по-често следваш високите си стандарти, толкова по-висока е вероятността да постигнеш успех. 

  

Какво е стабилност и къде е тайната й?

 

Стабилността е резултат, който ти постоянно потвърждаваш, или с равен предишен резултат, или с по-висок резултат, което силно се приветства и се закребя за теб като личен лекорд, който постоянно се стремиш да подобриш!
Понеже стабилността е закон за успех, който е необходимо постоянно да се следва, за да преуспееш и той изисква проява на дисциплина, търпение, твърдост и гъвкавост!

Стратегиите  за стабилност следват дисциплинираните хора, които не търсят методи за да облегчат труда си. 

Тяхната главна мотивация идва отвътре и се състои от осъзнаването, че колкото повече се стараеш, толкова по-добри ще са резултатите в бъдеще.
Също така стабилността е тайна за здраве и безгранично количество енергия.

Колкото е по-добре работи организма ти, толкова по-добре се чувстваш.  Организма може да се настрои като швейцарски часовник и винаги ще имаш отлично самочувствие, много енергия, ти ще боледуваш по-малко и ще можеш да съкратиш времето за сън с 390 минути! 

При успешните хора, които са най-бързи, активни, енергични, винаги се вижда огромен заряд от ентусиазъм, смелост, готовност за риск, способност спокойно да приемат неуспехите, способност да са по-решителни. Тайната за това са не само техните таланти, но и систематичността в действията и поведението, за които отново е отговорна стабилността. 

 

Как да развием стабильност?

image

Всеки човек се стреми към стабилност, защото тя му осигурява увереност в резултатите на утрешния ден. Колкото повече е увереността, толкова е по-висока мотивацията да предприемеш допълнителни усилия за да подобриш резултатите си. 
Стабилността може да се отнесе като навик, който се контролира от дисциплина, съвест, търпение и силен стремеж към високи резултати. 

Ако искаш в течение на следващата година да жънеш плодовете на старанията и усилията си, приложени през  тази година, съветвам те да си поставиш цел да встроиш един от главните закони за успех в живота си и ежедневно да си напомняш за него. 

Първо, за да следваш стабилно всичко, което правиш, ти трябва да получаваш от това удоволствие. Ако в дадения моемнт не ти харесва дейността ти, то най-вероятно я отравят само 2 или 3 неща от това, което правиш. Тъй като ти не можеш изначално да избереш тази дейност, ако тя изобщо не ти харесва, най-вероятно в нея са се появили тези дейности, които не си планирал, но си задължен през цялото време да изпълняваш. За да намалиш негативното чувство от нежеланието да се занимаваш с някакви дела, имаш няколко метода как да го направиш:

  • Промени отношението си към нелюбимата работа и я обикни! За това е нужно да си внушиш, че тази работа всъщност е много важда и ако ти не я изпълниш, то ще изхабиш търпението си, дисциплината и способността да правиш това, което искаш, акцентирайки внимание не на процеса на работа, а на желаемия резултат.  И може да се получи така, че когато започнеш лесно да изпълняваш тази работа  тя ще ти хареса. Но помни, че ако ти не искаш да минаваш през този процес на свикване, можеш >
  • Да делегираш тази работа на другите, именно на тези, които я правят добре и ако трябва да им платиш за това. Най-добре е да спестиш време и нерви, отлкото няколко хартийки, които и без това ще изхарчиш за нещо...
  • Задай си въпроса: Може ли тази работа изобщо да не се изпълни? Ако да, просто я зачеркни.
  • Ако нямаш избор и тази работа трябва да бъде свършена, то измисли начин, с помощта на който тази работа ще стане за теб по-приятна. Можеш да си направиш подарък за своите старания, предел на въображението няма!

Твоята задача е да превърнеш работата си в приятно провеждане на времето за да ти се иска постоянно да се придвижваш напред и да постигаш по-голям прогрес. И всеки предложен вариан ще изисква смелостта и решителността ти!

Второ, ти трябва да получаваш резултати и да виждаш, че твоите старания донасят плодове. За това си постави за цел да развиеш дисциплина и заедно с нея стабилност и не се отклонявай от зададените стандарти. Ако в продължение на няколко седмици стабилно изпълняваш всичко, което си напланираш и не получаваш удовлетворителни резултати, спешно нещо промени в своята стратегия, за да можеш с лекота да направиш следващото...
Трето, не се бой от промените, които също трябва да бъдат стабилна част от живота ти. Все пак успехът ти зависи от скоростта на прилаганата на практика  информация от различни източници и умението бързо да се променяш, да се приспособиш, да вземаш решения бързо и да си гъвкав.

Ако ти постоянно се стремиш нещо да подобриш в своята стратегия, то много бързо ще я доведеш почти до идеално състояние и от това твоята стабилност ще ти доставя удоволствие!

Четвърто, не прави 2 грешки: Не свиквай със стабилността като плоча, която постоянно свири една мелодия. И не смятай, че стратегията ти е съвършена! Често нашето подсъзнание ни натрапва такива мисли, за да ни защити от нови неуспехи, нови промени и се бои, че резултатите могат да се влошат. Всъщност без промени не може да се успее в живота, ти можеш да свикнеш с абсолютно всичко.

Как  е най-добре да се придвижваме към целта: 
на големи скоци, или умерено, но стабилно? 

 

Най-добрата стратегия за постигане е стабилност на движението към целите и се заключава в ежедневните умерени натоварвания, които могат да се изпълняват без пренапрежение и прекалена морална умора, която при продължително въздействие силно понижава мотивацията да продължиш да действаш и ефективността от всички резултати. 
Всички хора искат да постигнат бързи резултати и се стараят за товада направят колкото може повече и по-скоро. Тези хора веднага и много работят, те постоянно се надяват, че техните огромни усилия ще им донеса мигновени резултати, но много скоро техният ентусиазъм иссеква, когато те започват да се изморяват, те се надяват на повече, но получават по-малко от очакваното. И вместо удовлетворение, идва разочарование. И от тук започват да се съмняват в себе си и да се отпускат. И за да не следваме такъв модел за постигане на целта, който е почти винаги обречен на провал, съветвам да изберете за себе си умерено натоварване. 
По-добре е да се работи в спокоен режим, без да се бърза и постепенно да се увеличава опита и знанията, да съберем търпение и да следваме плана си. Да бъдем внимателни и да коригираме своя маршрут, сверявайки постоянно с това, какво правим и по какъв начин го правим, и по този начин твоите очаквания ще бъдат умерени и прогресът стабилен. Нека даже движейки се стабилно, ти правиш по-малко отколкото когато се движиш бързо, но толкова по-малко са шансовете да си счупиш врата при резките завои.

Тези, които са по-търпеливи и гъвкаво следват без да се отклоняват прекалено далеч от плана си, са способни да се придвижат много по-далеч и да бъдат по-издържливи в постигане на целите си в моментите, когато другите дават рязък старт, а след това бързо се изморяват. Точно в тези моменти те ще бъдат принудени да спрат за да се отпуснат и междувременно ти ще се придвижиш по-бързо напред

Как можеш да изплзваш това за себе си?

Вместо да вземеш на себе си за месец напред 3-5 големи задачи, които много трудно се изпълняват, избери само една, максимум две големи задачи и напълно се концентрирай върху тях, съставяйки подробен план на действие, започвайки от най-важната задача, ежедневно извършвай крачки към постигането на набелязаното. С това ти няма да се мяташ напред назад, няма да се суетиш и съмняваш, какво да направиш на първо място, стабилно ще действаш всеки ден и ще се придвижиш много по-напред от останалите. 

8 Действия на успешните хора, които трябва да се правят ежедневно!image 

  1. Непрекъснато обучение и самоинформиране от най-добри източници.
  2. Самомотивация и работа с въображение върху целта.
  3. Тренировка и развитие на професионалните навици.
  4. Работа над личната ефективност: Постоянна корекция на своите стратегии за действие, постоянна икономия на времето и отърваване от всичко излишно и ненужно. 
  5. Грижа за здравето си: физически натоварвания, упражнения, правилно хранене.
  6. Ежедневно планиране на дейносттта си: преглед на целите и съставяне на списък от действия за тяхното постигане. 
  7. Ежедневно извършване от 2 до 3 най-приоритетни задачи от целия план за постигане на целите. Ежедневен изход от зоната на комфорта за да не потънеш в еднообразност и комфортност. Постоянно прилагане на новите идеи и търсене на методи как да подобриш резултатите си! 
  8. Твоята зона на комфорт - това е най-първата стъпка. Запомни, ако отдавна ти е комфортно, време е да си създадеш проблеми!


Възможно, ти вече изпълняваш тези действия и това е много добре. Също така се стреми с всеки път все по-добре да изпълняваш тези действия. 
Прилагай цялото си старание и си представяй бъдещето си, представяй си, че непрекъснато те наблюдават за да оценят резултатите ти, достоен ли си за допълнителна премия, по-отговорна работа, повишение. Може ли да бъдеш похвален пред другите или да бъдеш признат за професионалист по управление на времето, а може би твоята дисциплина е по-твърда от желязо. Мисли като истински лидер, който е следван от другите лидер и винаги е бъдеш пример за подражание. 

Ако ежедневно се стремиш да подобриш с 0,1% качеството на изпълнение на всички тези осем стъпки, даже ако успяваш през ден, то в продължение на следващите две, три години от твоя живот рязко ще се промени до неузнаваемост, доходът ще нарастне минимум 2 пъти. Всички твои познати и колеги по работа ще ти се усмихват и радват, че се променяш, че ти ставаш по-добър, всички ще се радват, че с тях работи такъв перспективен и успешен човек!

 
 четете тук




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945440
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963