Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2014 15:09 - Как да спечелим милион от кулинарни рецепти
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.10.2014 21:32


Днес искам да разкажа за един предприемател, който успял да спечели почти 6 милиона долара за 1 година, без да влага и цент за реклама на своя инфопродукт. 

Това е Рон Дъглас, автора на книгата "Най-търсените рецепти в Америка" (забележете, не книгата "Как да печелим милион"). 

Тези дни си купих книгатас неговата успешна история. Тази книга съдържа няколко ключови моменти, обясняващи, как от продавач на електронни книги се превърнал в автор на бестселър. 

И така, ключови моменти от успеха на Рон. 

1. Рон винаги се занимавал с печелене на пари: в детството си чистил сняг на съседита, в младостта участвал в различни МЛМ кампании и винаги: учейки в колежа, работейки на основната работа след завършаване търсил възможности да получи допълнителен доход. 
2. Рон веднага разбрал възможностите на интернет. Когато приятелят му за първи път му показал, как може да се печелят пари в интернет, просто разпращайки спам, Рон бил поразен от това, колко е просто и доходно. Тъпо разпращай своята реклама и в резултат ще получиш доход. 
3. Рон се заел с изучаване на интерент маркетинга. 
4. За начало той разпространявал безплатни електронни книги с цел да събере база от подписали се, след това им разпращал партньорски линкове. Печалбите били неголеми,но не толкова мизерни за 
Поначалу он распространял бесплатные электронные книги с целью собратьподписную базу, а затем своим подписчикам рассылал партнерские ссылки с Clickbank.com. Заработки были не очень большие, но не настолько мизерные, чтобы потерять к этому интерес.
5.  С времето Рон разбрал, че най-добре е да продаваш не чужди, а свои продукти. Но всичките му опити да намери идеи за свой инфопродукт били безуспешни. Прекалено висока била конкуренцията.
6. И ето веднъж, занимавайки се с търсене на една рецепта (чисто за себе си), той забелязал, че много хора търсят същото. Това било прозрение. Той разбрал, че е намерил доходна слабоконкурентна ниша. 

Той взел 10 рецепти от неотдавна купена книга "10те тайни ресторантски рецепти", редактирал текста, допълнил го със своя информация, направил PDFкнига и я сложил на Clickbank със заглавието "Най-търсените рецепти в Америка". 
Нищо подобно за момента там не се продавало и практически нямал конкуренти. 
Първите продажби направил благодарение на листа с подписчици, който той събирал,продавайки инфопродукти. И въпреки това, че аудиторияте не била целева, имало продажби (понеже нишата с рецепти се оказала достатъчно широка) 

Такова количество продажби се оказали достатъчни, за да превишат рейтинга й и книгата му започнали да продават други партньори. 

 

image

7. След това рон се заел със своя сайт. Той не се спрял на сайт от две страници, а направил пълноценен сайт с форум, на който могли да общуват други хора. Нлагодарение на форума, енговия сайт започнал да събира контент, а благодарение на контента станал по-забележим в търсачките, започнали да го посещават все повече и повече.

8. Нишата на книгата му била толкова широка, че напълно могла да заинтересува СМИ.

И ето веднъж Рон се запознал с един рекламен агент, който предложил да раздвижи неговата история на успеха през СМИ. В течение на няколко месеца няколко издания побликували историята на Рон, поканили го в известно предаване, голямо издателство подписало договор за издаване на цяла серия от книги.... Телефона на Рон не разкъсвал от обаждания на жирналисти и сега не той, а те го търсили за да вземат интервю или да го поканят в предаване...

image

Благодарение на статиите и интервюто книгата на Рон станала бестселър. Той продал повече от 800 000 ексемпляра на своята книга и станал милионер без да похарчи и цент за реклама! 

Искам да отбележа на края, че Рон не бил професионален готвач. Тайната на успеха не е в това, че той сам съчинил тези рецепти. Той просто знаел  какво, на кого и как да предложи, защото бил истински предприемач.


Статията е взета от ideiky.eu.


image



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946555
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963