Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2014 17:35 - Как да станеш успешен - правила, които ще преобърнат света ти
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2014 15:23


 

С тази книга ще се чувствате уютно и комфортно, като у дома си, всичко ще ви е ясно, защото тя е написана не от теоретик, както се пишат повечето книги, а от играещ практик. Аз постоянно практикувам и съвършенствам техниките на НЛП, работя с тях и над тях, наблюдавам живота на успешните хора, създавам собствени модели,  които с радост ще споделя с вас.

Всичко, изложено в тази книга съм проверила върху себе си, изпитала съм го на собствен
а кожа и…. съм получила удоволствие, постигайки поставените цели.

Всичко, което намерите в тази книга, е изложено просто и ясно и може да бъде лесно проверено от вашия собствен опит. Тук няма никакви фокуси и от вас не се изисква да преминавате към нова религия. От вас се изисква само едно – малко да се отстраните от собствените си убеждения за да проверите понятието и процедурите на НЛП върху собствения
си сензорен опит. Ако сте настроени скептично, то именно благодарение на вашия скептицизъм вие ще проверите моите утвърждения, за да разберете, че предложенният метод решева всички тези сложни задачи, за които е предназначен.

С помощта на НЛП може да изработите в себе си поведенческа гъвкавост, т.е. да осъзнаете, че всеки човек има свой модел на света, който много силно се различава от вашия.  А уважението на света  на другия човек ви позволява да взаимодействате с него максимално ефективно.

«Ако звездите се раждат, значи това
на някого е нужно»

Хората в
голямо болшинство са ужасно лениви и безотговорни същества. Те постоянно намират оправдания за своите неуспехи: «Животът е хитър! Когато в ръцете ми са всички козове – той внезапно решава да играе на шах»…

Луз
ър – това е състояние на душата. От промяна на местата в мирозрението на неудачника нищо не се променя. Успешният човек е успешен навсякъде, и той не пита:

- А каква е тя –
тази Америка?

Той знае:

- Америка е като …офисен стол! Удобно, функционално, навсякъде
има копчета, бутони, можеш да настроиш всичко по свой вкус. Но скучно.

- А каква е Англия?

- Англия  е като старо кожено кресло. Тежко, на места протрито, някъде скъсано. Но уютно! И неповторимото ухание…

- А България? Хм. Дървена пейка. Неудобна. Гърбиш се. Духа… Но на нея са из
дъбани нашите имена.

Животът – това са десет процента от това, което се случва с вас, и деветдесет процента – как  реагирате на това
, което ви се случва. Та ето, успешният човек гледа на живота съвсем от друг ъгъл, за разлика от неудачника.

Но това не значи, че НЛП
ьорите никога не са тъжни, не плачат, не се съмняват… Те просто знаят, как да извлекат от всяко състояние максимум полза, максимум ресурси. Съмнението – това е достойнство за силните и проклятие за слабите.

Какво означава да станеш звезда в живота? Как да определиш критериите за успех? За какво изобщо трябва да се отличаваш? Всъщност вие знаете отговорите на тези въпроси, иначе не бихте държали тази книга. Всички критерии за успешност са вътре във вас самите, вашият вътрешен глас винаги ще ви оцени, важното е да се научите да слушате.

Ако звездите се раждат, значи това е нужно
на някого»… Като за начало, това е нужно на вас. На вас ви се иска да се събуждате и да се радвате на отражението си в огледалото, да виждате здраво и красиво тяло. На вас ви е нужно да отивате на работа и да знаете, че проведената вчера без вас бизнес среща е била просто фикция, защото цялата фирма се държи благодарение на вас. На вас ви е необходимо да обичате и да бъдете обичани. За вас е жизнено важно да се гордеете със себе си и да чувствате, че с вас се гордеят тези, чието мнение цените. Вие със сигурност знаете, че за да останете на място, трябва да тичате два пъти по-бързо. И вие тичате… със здрави, красиви, пружинести крака. Но вие не се суетите, защото суетата само умножава суетата. Вие не сте подивял кон, защото късметът потни не харесва. Вие скачете, наслаждавайки се на скоростта, любувайки се на себе си, знаейки си цената. И хората възхитено и завистливо пулят очи: «Ето я – звездата»…

Хората винаги се обръщат към звездите, искат да се докоснат до успеха, като до талисман, искат да разделят слав
ата и да я направят поне частично своя. Но за какво? Все пак животът лети като патрон през глава – едва си разбрал нещо, а вече те няма. Но цялата шега е в това, че живота си измеряме не в количеството изживяни дни, а в качеството преживяни събития.  Ето защо ние съзнателно, безсъзнателно и подсъзнателно се стремим към успех.

Няколко въпроса към себе си:

- Вие сте жертва? Преследвач? Спас
ител?

- Вие положително влияете на хората, създавайки в тях добро настроение, или общуването с вас оставя у тях неприятен осадък
?

- Вие сте водещ или ведом? Победител или побе
ден? Побеждаващ или губещ?

Когато си изясните тези въпроси и започете да търсите отговорите, вие ще се окажете на път към превръщането
си в този, когото сте предназначени да бъдете – победител.

Даже учителят не се притеснява да каже: «До сега аз бях дете». Полезните неща трябва да се усвояват във всяка възраст и да не се пренабрегват.

Тази книга ще бъде с интерес прочетена от хора, склонни към самоанализ и заинтересовани от проблемите в общуването. Тя може да ви помогне да изработите по-критично отношение към себе си и да отговорите на следните въпроси:

- Не се ли явяваме ние самите причина за много наши неприятности?
- Какво ни пречи по-пълно да се възползваме от своите способности, и добре ли знаем своите възможности и ограничения?
- В какво чрезмерно потакаваме на своите слабости, а в какво сме излишно строги към себе си?
- Умеем ли да се отпускаме, да плуваме по течението и да бъдем в потока по детски непосредствени или
обратното - не можем да се концентрираме и да станем сериозни?
- Често ли в своя живот се ръководим от предубеждения?
- Ние обичаме да поучаваме другите или предпочитаме да оставаме на страна?
- В случай на неуспех, ние по-скоро сме склонни да обвиняваме себе си или другите?
- Достатъчно ли при общуването ние отчитаме настроението на събеседника и своето собествено?

Предупреждения и противопоказания

Всяко лекарство трябва да се приема дозирано. НЛП също. Не си струва да шокирате хората откр
ито отработвайки върху тях техниките за манипулация.

Не казвайте на шефа си направо:
- Сега ще те въведа в транс и ти ще ми повишиш заплатата, а след това няма и да си спомниш за разговора ни.
Не трябва самонадеяно да поставяме любовника пред факта:
- По време на оргазъм незабележимо ще те «закотвя» така, че с никой друг вече няма да можеш да свършваш.
Глупаво е да заявявате на тъщата:
- Откалибрирах по вашите движения на очите, че сега вие ме лъжете. И парите са скрити в чорапа, а чорапа е в кутийка, а кутийката е в шкафа на третия рафт.
Помнете, че всяко приложено от вас оръжие, рано или късно може да бъде използвано против вас. Помнете, че на всяка сила винаги ще се намери още по
-голяма противосила, за всяка манипулация – още по-голяма такава. Но знаейки всичко това, ще намерите в себе си смелостта да желаете и действате.

Повярвайки, че вие сте звезда, не смятайте всички останали за тъпи безмозъчни изроди. И все пак, когато започнете да се променяте, вашето инертно, неподвижно и консервирано обкръжение ще започне да се съпротивлява на това.  Така и ще бъде. В свой адрес вие нееднократно ще чуете различни упреци от изглежда най-близките и верни. Със сигурност ще ви кажат:

- Престани да се правиш на звезда!
- А според мен, на някои много им върви!
- Да ти имам проблемите!
- А аз и не знаех, че имаш толкова връзки!

Колкото и да е тъжно, но ще ви се наложи да избирате – или да теглите след себе си (по-точно върху плещите си) своето обкръжение, п
роменяйки го и издигайки го до своето ниво, или, използвайки хирургична намеса, да отсечете, отрежете своето днешно обкръжение и да придобиете ново. Тези, които са играли с вас в пясъчницата и тези, които са видяли пубертетските ви пъпки, никога няма да ви простят незаслужените, от тяхна гледна точка успехи, озарения и прориви.

- Седи си в блатото и не изпъквай! – това е техния девиз.

Но има и други хора. Тези, които сами се стремят да покорят Фудзияма.

Именно тези, които се самоусъвършенстват, развиват се, постоянно търсят себе си, стават вашето ново обкръжение.

Прониквайки посредством НЛП в светая светих на човека – неговата психика – вие ставате лекари на човешките души. Постъпвайте екологично. Помнете главното – Не вреди! – клетвата на Хипократ.

Не следва, обаче, да мислите, че всички проблеми на света са психологич
ни. И ако имате разтройство на стомаха, то по-бързо и ефективно ще е да вземете въглен, отколкото да променяте субмодалностите на миризмата и оптимистично да добавяте светлина в картинката. Повече от това, много психологични причини (например икономически или политически) не могат да бъдат решени с помощта само на едната психология.

Разберете, съществуват много неща, на които вие няма да можете да повлияете с помощта на НЛП – геополитическата ситуация, икономиката във вашата страна, не може мигновенно и окончателно да съживите мъртвите и да прекратите войните… Все пак НЛП не е панацея, а едно своеобразно описание на света. А такива описания има хиляди. Религиозното съзнание на праведния християнин ще ви нарисува една картина и обективно ще докаже, че за всичко е волята Божия. Дарвинистът ще се посмее и ще почерпи маймуната с банан. Фрейдистът със сигурност знае, че света управлява либидото. Лекарят от градската поликлиника ще ви изпише аспирин, а хомеопатът ще ви свари тревичка. И само Айнщайн разб
ирал, че всичко е относително…

НЛП – това е практична наука. С нея трябва да се занимавате като с изучаване на език
- постоянно подобрявайки своя навик. Най-оптимално е това да се прави с партньор, защото много техники се нуждаят от партньорско изпълнение. Така че се постарайте да се сдобиете с една-две-три човешки мишки, доброволно готови за провеждане на опити.

Ако някои от предложените от мен техники не работят във вашия случай, не се отчайвайте, опитайте пак и пак, ако не ви подхождат,  търсете свой начин, своя техника. Все пак НЛП – това не е догма, това е млада и развиваща се практикуваща наука.

Важното е, на какво може да ви научи НЛП – да стоите на стобствените си крака, а не върху нечии обувки.

Въпроси

- НЛП  манипулиране ли е?
- Ако наричаме манипулация разговора на българин с англичанин на английски език, то и НЛП ще е манипулация. Но всъщност, НЛП само позволява да съобщим на нашия визави необходимата му информация в този вид, който ще му е най-приятен и ефективен именно за него.

- Защо е прието да се смята, че НЛП не е безопас
на?
- Често защото хората просто не знаят какво е това. НЛП е достатъчно мощна и ефективна методика, и тук също застава на въпрос нравствения избор: някой ще го използва за добро, а някой
- за лошо. Добра или лоша е брадвата в ръката на човек? С нея може да се построи храм, а може да се убие. Това е просто инструмент, който служи на този, в чиито ръце той се намира.  Така и НЛП – с неговата помощ може да привлечете човек към деструктивна секта или да му помогнете да се измъкне от там.

- Може ли да използвате НЛП в ежедневието?
- Инструментарият на НЛП е дотолкова ефективен и прост в прилагането, че позволява да бъде използван даже от дете при решаването на домашните проблеми. Придобивайки нови навици, можете да преборите страха и публично да изнасяте лекции, нежеланието да учите чужд език, страха от изпити. Можете не само да нивелирате тези проблеми, но и да ги превърнете в удоволствие. Хората, овладявайки простите техники на НЛП, очевидно стават по-успешни, уверени и комуникативни.

Нота бене!

Четейки тази книга, вие
, като минимум ще получите удоволствие. Това значи, времето вече няма да е загубено напразно. А ако вие научите нещо ново и полезно - означава, че вие не напразно сега ще обърнете следващата страница. Приятно пътешествие!


Очаквайте скоро цялата книга
http://nlp-doping.webnode.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946609
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963