Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 23:53 - Как малко момиче печели от рисунки
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.04.2015 17:18


Честно да кажа, не исках да пиша статия за това момиче. Не ми се искаше да влизам във вътрешния й свят и да го анализирам.

Но пък всеки от вас в някаква степен може да се сравни с това момиче и да помогне на себе си, в това число за създаването на свой бизнес (и за печелене на пари).

Айрис Грейс, 5 години, болна от аутизъм, от три годишна рисува картини, които се купуват за няколко стотин (даже хиляди) долара:

 

image

А всичко започна от това, че на две годишна възраст й диагностирали аутизъм и родителите й започнали усилено да се опитват да я излекуват. За това й дали в ръце боички и четки (и още я занимавали с музика).

И картините й са много интересни:

image

image

Интересен факт (за забележка). Родителите на момичето забелязали голям взрив на вдъхновение у младата художничка, когато в семейството се появила котка, която не оставяла момичето:

image

С какво може да бъде полезна тази история за тези, които търсят своя бизнес?

1. Вдъхновението е главен двигател в нашата дейност. За това избирайте работа, с която сте готови да се заемете независимо от това ще ви донесе ли, и колко доход.

2. Правете това не заради парите, а за да поддържате в себе си огъня на вдъхновението. Клиентите понякога се появяват не защото ги храните и обличате, а защото се заразяват от вашето вдъхновение.

 

image

3. В блога на майката на Айрис намерих учебник по музика за начинаещи:

 

image

И още веднъж се убедих, че в нашата страна лошо учат не само на математика и английски език, но и  музика (не напразно Великобритания е известна с образованието си). Следователно, и на бизнес в това число.

Виждали ли сте наши съвременни училищни учебници по информатика и икономика? Те не учат, а се опитват да вмъкнат в детските глави фрази пълни с термини за възрастни.

Ако искате да се научите на бизнес или програмиране, намерете добър учител (желателно практик), а не се опитвайте да разберете какво пише в учебниците.
image

4. Направете поне някаква първа стъпка. Купете боички и четки (или направете сайт - всеки бизнес има своите инструменти) и направете нещо практически (а не мисленно). (Коя би била Айрис без боичките и котката? - Никоя).

5. Не е възможно веднага да станете голям бизнесмен. Първо трябва да бъдете малък бизнесмен, после да успеете да разширите хоризонтите на своя бизнес и да видите перспективите. И да започнете нов път. 

6. Успехът идва при тези, които правят. А не при тези, които мечтаят.

7. И, разбира се, за развитието на необикновен бизнес е нужен грамотен пиар. История, снимки, видео. За да има какво да се покаже в интернет.

 

 image

 

 

OT: http://faktite.webnode.com/news/kak-malko-momiche-pecheli-ot-risunki/
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946499
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963