Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 23:51 - Услуги на слушател
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове:
0



В нашето лудо време никой не иска да изслушва другите (особено роднини и познати). За това ние с радост се доверяваме на случайни събеседници в трамвая, влака, в болницата. В затворено пространство много хора просто са принудени да ни слушат, защото няма къде да избягат.

Но в обикновения живот, когато е невъзможно да хванете за ръка случаен минувач или да привлечете внимание на познат - невъзможността да се изкажеш става за обикновения човек проблем. 

На помощ за това могат да дойдат и други такива нещастни хора, които имат друг проблем - недостатък на пари.

Така два нещастни човека се съединяват за взаимоизгодно общуване: единият се опалква, а другия - слуша. Така се появява услугата  слушател.

Един срещу 10 лв ще си облегчи душата  (ще облегчи живота на себе си и своите роднини), а друг ще печели от 10 до няколко стотин лева на ден (и няма да умре днес от глад).

Може да се изслушва в кафене, а може и по телефона (ще бъде по-евтино, но поне няма да се излиза; всъщност заплащането може да се вземе и виртуално).

Работата не е сложна. Аз самата едно време изслушвах една случайна позната по телефона, всъщност, не за пари (но като вежлив човек, не можех веднага да й затворя). Седи си, слушай и се съгласявай. 

След няколко години подобно "изслушване" вече може да станете психолог, да давате съвети и да повишите цената.

А след това ще отворите цяла фирма за масово сваляне на стреса у населението. 

Изобщо към тази услуга творчески човек ще може да добави още няколко идеи.

 

Как услугата на слушател да се превърне в истински бизнес?

1. Да се прави архив от човешки истории (без конкретни имена, разбира се) във вид на блог. Народа обича да чете за чужди човешки страдания.

А известния блог - това е печалба от контекстна (и пряка) реклама, пиар на себе си и услугите си, и така нататък....

2. Да се направи услугата "слушател" само част от други услуги (свои или в партньорство с други бизнесмени), които биха помогнали на конкретния човек комплексно или на по-високо ниво. Например, клуб за общуване. Където биха ходили не само по веднъж, а на постоянна основа. Или консултации от психолог, юрист, частен дететктив или диетолог.

3. Като вариант - да се направи от това действие шоу.

Но за това, разбира се, трябва съгласието на всички участващи в процеса страни. Като вариант (видях от един психолог, търсещ клиенти през ютуб) - може да се предложи безплатна услуга срещу възможността да се сложи в интернет на всеобщо обозрение. При нашия психолог това проработи и хората идват при него частно.

Аналогично провървя на американско момиче, което измисли простата услога в града си "Откарай момиче от парти вкъщи". Тя записа няколко видеота с закарвани до вкъщи момичета за рекламно видео и то така се харесало на много хора и телевизията, че й предложили да организира свое шоу.

4. Да се организира специално кафене за самотни хора.

Тогава те няма да хабят време да търсят в интернет вашите услуги, а веднага ще дойдат при вас във вашето кафене. А вие ще спечелите от тях не само 10 лв на час, а няколко пъти по 10 лв (ако във вашето кафене дойдат едновременно няколко нещастни човека).

Изобщо вниманието към човек е много по-важно от парите и славата. Самотните хора, които имат пари и апартаменти, по нощите плачат във възглавницата, защото не им стига истинско приятелство или поне обикновено човешко внимание. Безпризорните стават бандити, не защото ги привличат приключенията, а защото са им дали подали ръка (за разлика от повечето хора, минаващи покрай тях).

За това ако вие можете искрено да изслушате човека, няма да ви се налага да ги привличате към себе си с гръмка реклама с уау-ефект. Те сами ще ви намерят, ще дойдат и ще останат.

 

 

OT: http://faktite.webnode.com/news/uslugi-na-slushatel/
 


Тагове:   uslugi na slushatel,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 942315
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963