Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 18:49 - Бретоните: отново актуални
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2778 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2012 22:44


 
 

    image  image   image   image    image  image  image image  

  

През този сезон бретоните не са изгубили актуалността си. Модерни се считат дългите прави бретони, при това гъстите и скриващи веждите. Асиметричните и скъсени бретони отдават позициите си. Модерния дълъг бретон може да съвмести няколко оттенъка и кичури с различна дължина. Такъв бретон най-добре да не се подлага на филиране, ясни, като отсечени с рязко движение на фризьорските ножици кичури, изглеждат стилно и актуално. Дългите бретони се захващат с помощта на красиви аксесуари за коса. В ход са фибичките, лентите и диадемите. Ярките оригинални аксесуари се приветстват. Модерният дълъг бретон може да се раздели на прав път и да се захване от двете страни, а може и отвреме на време да се скрие с диадема или лента.
Въпреки модерните тенденции, стилистите и фризьорите препоръчват на жените да не следват сляпо модата. За това, правилно да изберете бретон, необходимо е да имате предвид редица параметри: форма на лицето, прическата и цвета, структурата и общото състояние на косата. Например, за притежателките на малко лице - модерните сега дългите бретони - са просто противопоказни, тъй като те зрително още повече ще намалят малкото лице. Най-добре да се спрете на къс бретон с накъсани краища. На кръглото и овално лице ще отива дългия скосен бретон, а в някои случаи класическия - под форма на дъга, която ще уравновеси пропорциите на лицето. Жените с тясно лице би бил подходящ гъстият бретон, той зрително разширява лицето. Да изглади тежката брадичка  ще помогне редкия бретон, плавно сливащ се с основната маса коса. Да стесни широките скули и да омекоти правоъгълната форма на лицето ще помогне дългия рядък бретон.

Грижа за бретона

Просто да се постриже бретона не е сдостатъчно, за него трябва да се полагат грижи и да се оформя. Най-голям късмет имат хората с  права коса, те най-лесно могат да оформят бретона си, достатъчно е отвреме на време при сушенето малко да дръпнат и да я подсушат със сешоар. Ако косата е твърда и гъста, преди оформянето на бретона се нанася неголямо количество от средството за оформяне, по време на сушене с помощта на четка леко се навиват крайчетата на косата навътре.
Жените с начупена коса ще трябва да отделят на оформянето на бретона малко повече време, те трябва да изправят косата с помощта на четка и сешоар, а използването на оформящи средства е задължително. Пяната и восъка ако и подхождат за оформяне на бретона, то само в минимално количество. Да се злоупотребява с тях не си струва, иначе даже чистата коса ще изглежда мръсна и мазна. За оформяне на бретона са подходящи леките спрейове, те не слепват косата и добре поддържат формата на бретона в течение на деня. Силиконовите серуми и балсамите без измиване стават все по-известни, те придават ефект за естествена фиксация и придават на косата здрав блясък.
Сигурно, всяка жена поне веднъж в живота си е рязала бретон. Понякога експериментите започват с рядък бретон буквално от няколко кичура, а завършват с гъста грива, постригана от самото теме.  Има случаи, когато изобщо трябва да се откажем
от бретона. Например в случай, ако жената има малко и невисоко чело. Ако желанието да имате бретон е голямо, то най-добре да се ограничим с негъст бретон с неясни линии.

Бретон и дължина на косата

Дължината на косата няма принципално значение. Бретоните могат да отиват както на дълга коса, така и на средна. Що се касае до късите прически, то в много случаи бретонът е необходим елемент. А състоянието на косата е това, което има голямо значение, на мода винаги е здравата, блестяща и еластична коса.
Бретоныт, даже и актуален елемент от прическата, но не е задължителен. Не си струва да се стремим да си отрежем бретон само защото е модерно. Жените, предпочитащи да минат без бретон, стилистите съветват  да направят
в прическата акцент при вчесването. То може да е класическо на прав път или модерно скосено.

Имайте предвид своя тип на коса

Твърда коса
Вашият вариант - редкия или средно гъст бретон, той сам ще легне както трябва. Дължина изберете средна, близо до дълъга - късият бретон ще стои щръкнало.

Къдрици
Избягвайте гъстият бретон - той много трудно се оформя. Идеалният вариант е дългия рядък бретон на страничен път.

Тънка коса
Отрежете глух бретон с голяма дълбочина (то ест той трябва да започва не от челото, а от теметето или от тила) - това визуално ще увеличи гъстотата и пищността на косата.

 

Оформяйте правилно
image
Права коса
Сушете бретона, направлявайки носа на сешоара отгоре надолу и, едновременно го сушете. За да добавите обем, направете струята на въздуха към корена на косата.

Вълниста
Първо нанесене на бретона изглаждащ крем. След това оформете с кръгла четка или накрайник за сешоар, опъвайки косата при сушенето.

Твърда и гъста или къдрава
Предварително омекотете косата с помощта на серум или крем за оформяне, иначе бретона няма свободно да пада на челото.

Защитете от влагата
Влагата - главен враг на модерно оформения бретон.

Антифриз
Най-простия способ да направите така, че косата да не губи форма в мокрото време, - нанесете изправящо средство.

Минимализъм
Не се увличайте с оформящи средсва. От увлажняващите компоненти, съдържащи се в някои от тях, косата може да се завие. Използвайте серуми, които удыржат влагат вътре в косата, правейки я копринена и гладка.

Изравнете самостоятелно

Изберете ножица
Необходима е коляма и много остра, коквато бихте могли да намерите.

Премахнете излишъка
Отделете от бретона ненужната коса и я завържете или закрепете с фиби, за да не пречи.

Пострижете на сухо
Отрязвайки бретона на мокра коса, вие рискувате да забележите, че сте отрязали прекалено много, понеже след сушене тя задължително ще се вдигне.

Бъдете внимателни с къдриците

Ако косата ви е начупена, имайте предвид, че завивайки се на кичури, тя ще се повдигне още повече. Така че оставете два сантиметъра коса за всеки случай.

Режете!
Насочвайки ножиците нагоре под ъгъл 45 градуса  режете по малко, захващайки неголеми кичурчета. Не постригвайте бретона направо - това е сложно, а всяка неравност ще е особено забележима



   image

 




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946208
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963