Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 19:11 - Ексклузивно ръкоделие, или как от 30 долара да направите 3000 долара
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3817 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2012 21:33






 
 

 

 
Днес в интернет срещнах потресаващ майстор, който прави скулптури (или дантели?) от яйчена скърлупа.
И ги прави толкова изкусно, че неговата работа се купува по няколко стотин даже хиляди лева. Ето едно от фирмените му работи за 3 000 долара (продава се на
сайта на автора):

 

image

При това, ако влезете на страницата с това яйце, ще видите, че показания екземпляр вече е продаден, а за следващите автора приема предварителни поръчки.
Това яйце е направено от истинско щраусово яйце.

Другие негови работи от щраусови яйца:

image

Освен щраусови, Гари ЛеМастер (майсторът) използва за работа и яйца на патици, гъски и други яйца. 

По-долу е представена неговата колекция от гъши яйца:

image

Искам да отбележа, че сурова щраусово яйце струва около 30 долара. И само ръката на майстора го превръща в ексклузивен предмет, струващ 3000 долара.

Как прави това?

Чисти яйцето (отвътре и отвън) . След това с молив отбелязва рисунката и отрязва излишното (или гравира повърхността). За работата той използва стоматологична бор машинка. 

image

След това повърхността се почиства от останали следи от молив. Яйцето се пуска два пъти в хлорен разтвор,  за да се почисти от вътрешния слой. След това яйцето се подписва и се покрива с 3-4 слоя лак. 
След това яйцето се поставя върху поставка и се слага под стъклен купол за по-сигурно. 

Хари ЛеМастер - е самоук. Той пише в своя сайт, че от 20 годишен е започнал да се интересува от резбат по скралупа от яйце. Той търсел информация навсякъде - и никъде не намирал. За това изработил собствена методика.
За това той станал не само ексклузивен майстор по резба върху скарлупа, но и ексклузивен учител по темата. Той разработил собствени курсове за обучение и ги продава на цена от 40 до 260 долара. Също така той предлага на учениците си комплект инструменти за заготовки за резбата.

Освен това Хари води мастер-класове в собствения си дом (по 750$-950$ от всеки ученик). Хари пише на сайта си, че хората пристигат от стотици киломентри, за да се научат на майсторлъка рязане върху яйчена скарлупа:

image

Настоящия високодоходен домашен бизнес няма конкуренция!image








Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 942344
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963