Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 18:46 - Кафето и красотата: 5 beauty тайни
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1200 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2012 22:54


 
 
Незабравимия вкус и уханието на кафето го прави любима гореща напитка. То тонизира и ободрява. Не по-малко полза може да получи и нашата кожа, ако приготвим за нея маски, лосиони и други козметични средства по рецепти за красота с добавяне на кафе.
В последно време много специалисти в областта на храненето отбелязват полезните свойства на кафето. Препоръките напълно да се откажем от тази напитка звучат все по-рядко, а по удивителните качества на зърната кафе започнаха да се заглеждат и козметиците.

Каква ползва може да донесе кафето за нашата кожа?

В състава му влиза не само кофеина, но и много други вещества: плодови и органични киселини, мазнини, алкалоиди, минерали, желязо, магний и калий.
Маслото на кафето е богато на линолиева киселина, която играе не последна роля за формирането на липидна бариера за кожата. Линолиевата киселина повишава еластичността на кожата, препятства нейното стареене, притежава противовъзпалителни и фотозащитини свойства.

И все пак за повечето от нас  кафето - това е кофеин. С какво той може да е полезен за кожата?

Кофеина тонизира кожата, подобрява микроциркулацията на кръвта, стимулира много физиологични и биохимични процеси в организма, например, разграждането на мазнините. За това вие можете да го забележите в състава на много антицелулитни кремове и гелове за отслабване.

Кофеина активизира клетъчната обмяна (което е безценно за желаещите да изглеждат млади) и лимфооттичането, за това влиза в състава на някои нощни кремове и средства за грижа за кожата около очите: той помага да се отървете от отоците. 

Тонизиране и подхранване

1. Кафеени лосиони

image Освежаващ. Много проста рецепта: силносвареното кафе разлейте във формички за лед. С парченцата кафеен лед протривайте кожата сутрин и вечер - това е добро тонизиращо и освежаващо средство. Известно време ще усещате устойчив аромат на кафе, радвайки се на тази подробност.

Тонизиращ.
Ежедневно вместо измиване с вода, протривайте кожата на лицето и шията с памучен тампон, напоен в силно свежосварено кафе. Този лосион отлично подхожда за старееща и увяхваща кожа. По този начин може да се придаде на кожата мургав оттенък.

2. Маска срещу бръчки

Разбъркайте 1 с.л ръжено брашно с изстинало силно кафе до получаване на гъста маса, прибавете жълтък. След 15 мин измийте с топла вода. 

 

Борим се с целулита

imageКафето е едно от първите средства за борба с целулита.
Много участнички в конкурси за красота и топ модели вместо скъпоструващи процедури в козметични салони ползват домашни методи за премахване на ненавистната "портокалова кожа".

3. Антицеллулитни разтривания

Вземете леко затоплена кафеена маса, и с пръсти или със гъбичка втривайте в участъците кожа, поразени от целулит.
След това покрийте участъците, на които сте нанесли кафе с лента и оставете няколко минути. За по-голям ефект използвайте в края на процедурата масажор. След 15-20 минути махнете лентата и вземете душ. За да достигнете положителни резултати, този скраб  използвайте два пъти седмично.
 

Скрабове

4. Тънкостите на пилинга 

Вместо скраб от тубичка, поглезете кожата с маска-скраб собствено производство. Тя не само ще облекчи премахването на умрелите частички на кожата, но и ще омекоти обновената от пилинга кожа.
За суха и чувствителна кожа вземете 2 с.л сметана и добавете 1 с.л мляно кафе- маската-скраб е готова. След такова почистване кожата ще стане матова и гладка.

Има още една рецепта за домашен скраб, с който, казват, няма да се сравни нито едно купено средство за почистване на кожата, - това е скраб от мед и кафе.

Трябва да вземете захаросан мед и да го смесите с неголямо количество кафе. Само че кафето трябва да е мляно, а не разтворимо. Пропорциите зависят от това, колко скраб искате да приготвите. Например, за 1 ч.л мед трябва 0,5 ч.л кафе.

Разбъркайте и ползвайте като обикновен скраб. При това, средството може да се използва за грижа за лицето и тялото. Кожата става гладка, нежна и копринена.

 

Да освежим косата

image
5. Кафе - оцветител

Да върнем изгубения блясък на тъмната коса е много лесно. Разбийте два яйчени жълтъка с 1 с.л ром и 2 лъжици топла вода.
Към сместа добавете по кафеена лъжичка мляно кафе и олио. Кичур след кичур, намажете косата с този състав, дръжте 5 минути и измийте.


 image










Гласувай:
4


Вълнообразно


1. yohnny - разбираш ги тия работи
29.05.2011 07:19
след сутрешните си три кафета, придружени от което върви с тях - се чувствам отлично!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 944934
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963