Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 18:35 - Тънки устни = пухкави устни
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2346 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.03.2012 22:58


 
 

imageКакто казва една моя добра приятелка, тя просто не възприема хора, които имат тънки устни. И действително, ако се замислим, наличието на тънки устни прави лицето по-малко изразително и незапомнящо се. И, обратното, достатъчно обемните пухкави устни винаги привличат към себе си внимание, и правят лицето на човек още по-живо и привлекателно.
Разбира се, тук не става дума за неестествени и пълни със силикон устни, заемащи половината от лицето, което също, несъмнено привлича внимане, но вече от друг характер.
За съжаление, с красиви устни природата награждава не всеки, а и с възрастта даже най-сочните, изразителни и пухкави устни могат да изгубят своята форма, еластичност и гъвкавост. А тънките устни без допълнителна грижа стават още по-сухи и тънки и съответно непривлекателни. Е и отново, с възрастта нашата кожа на устните става по-вяла, ъгълчетата на устните се отпускат надолу, по този начин придавайки на изражението на лицето известна мрачност и намръщена неприветливост.
А все пак всичко това може да се избегне, без да се прибягва до пластична хирургия или към друга скъпоструваща козметична процедура. И даже най-тънките устни може да се направят по-обемни и пухкави, само ако редовно и систематично се правят определени упражнения за устни.
Както виждате, изглежда всичко е просто, нали? Но всъщност, много запалени от идеята да си направят с помощта на специални упражнения красиви и пухкави устни, или да им върнат предишната свежест и еластичност, много бързо изстиват и оставят това намерение.
Защо става така е трудно да се каже, може би това е обикновен мързел, а може би не веднага появилия се резултат, все пак в основата си всички искаме ефект сега и веднага.
Но при всички положения, както и да е, ако ежедневно отделяме известно време за упражнения за устните, можете да не се съмнявате, резултат ще има със сигурност.

Упражнения за устни

Всички изброени по-долу упражнения ще помогнат да запазите вашата кожа на усните в тонус, да избегнете появяването на увехналост на устните, а също ще способстват за тяхното увеличение и придаването на обем.

  • Представете си, че пред вас има празднична торта, с голямо количество запалени свещички. Поемете повече въздух и ги духнете с максимална сила. Направете това упражнение не по-малко от 10 пъти, оставяйки след всяко пауза от няколко секунди.
  • Протегнете напред леко приотворени устни, и започнете, доколкото това е възможно максимално да ги отваряте, произнасяйки буквата "О". Т.е. отваряйте, свивайте - отваряйте, свивайте (устните при това се намират в същото изтеглено положение) и така около 15 пъти. След това отпуснете устните, починете си няколко секунди, и отново повторете това упражнение още 1-2 пъти.
  • Много дълбоко вдишайте, и надуйте бузи. А сега започнете да изпускате въздух, сякаш произнасяйки буквата "П", само че не с разтегнат звук, а постепенно, със скокове - п...п...п... Това упражнение за устни е необходимо да се прави 5-7 пъти.
  • Свийте устните, и, без да ги отпускате, широко ги разтегнете в усмивка. Задръжте ги в това състояние няколко секунди, след това изтеглете напред на сламка. И така 15-20 пъти.
  •  Следващото упражнения за устни, това е протегнато произношение на такива гласни букви като а, о, у, и, ъ. Произнесете всяка буква по 10-15 пъти.
  • Изтеглете свитите устни напред, след това се постарайте, да докоснете с тях до върха на носа. Изтеглете-отпуснете, изтеглете-отпуснете, не по-малко от 20 пъти.
  • Свийте устните, леко ги изтеглете напред под формата на целувка , и започнете да ги движите от страна на страна с кръгови движения, рисувайки осмица. Направете такава осмица около 20 пъти, след това малко си починете, отпуснете устните, след това отново ги свийте, леко ги изтеглете напред, и ги размърдайте наляво надясно в течение на 30 секунди.
  •  Представете си, че сте нанесли на устните червило, започнете сякаш да го размазвате с устни, и така 30 секунди. След това отпуснете устните за няколко секунди, и след това извийте ги вътре в устата, практически за да не се виждат, и ги подръжте в това положение около 20 секунди. Починете си около минута, слсед това направете нов подход към тези упражнения.
  • Направете с усните леки потупващи движения в течение на няколко минути (1-3, колкото можете).
Упражнения за увеличаване на устните

imageСледните упражнения ще ви помогнат да направите тънките устни по-пухкави и обемни за кратък срок:
Необходимо е да изтегляте устните напред под формата на целувка, и едновременно да ги натискате с показалец. Вашата задача максимално да окажете съпротивление на пръста. Изтеглете-отпуснете, изтеглете-отпуснете, и така по 200 пъти.
Ако правите това упражнение за устни редовно всеки ден, сутрин и вечер, то пухкавите устни ще ви бъдат осигурени вече след няколко дни.

  • Още едно упражнения за увеличаване на устните, изтеглете ги леко напред на сламка, и започнете да рисувате с тях кръгове. Най-напред кръговете правете от дясната страна (не по-малко от 100 кръга), а след това същото количество кръгове от лявата страна. Същото упражнение се препоръчва да се прави ежедневно, сутрин и вечер, и ефекта на пухкавите устни няма да остави да чакате дълго.
  • И последното упражнение за обем на устните: Сложете вашите показалци на двете устни точно над горната устна, а двата палеца на долната устна (устните при това се намират в събрано и отпуснато състояние). А сега започнете с леки, и натискащи движения  да ги теглите напред, отделяйки ги от зъбите. Не е нужно силно да ги натискате, или със сила да изтегляте устните, тази процедура трябва леко и нежно. Изтеглете-отпуснете, изтеглете-отпуснете, и така около 100-150 пъти. 

Ако ежедневно отделяте поне 15-20 минути за изброените по-горе упражнения, то вашите устни винаги ще ви радват със своята красота, обем и еластичност, придавайки на външността ви присъщата очарователна женска чувственост и сексуалност.

 
image




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946798
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963