Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 19:13 - Визитки, предлагащи бизнеса ви сами
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3101 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2012 21:32


 
 

 

 
Малките фирми у нас не могат да работят с клиенти и да предлагат бизнеса си. Влизам например, в козметичния отделение в някой магазин. Питам: "Имете ли червило някой-си номер?" Девойката дълго рови в кутийката и просто каза "Не", Стои пред мен и ме гледа. А какво гледа? Да каже, че има друга подобна или кога ще имат нужното ми червило или вземи телефона и се обади, когато я докарат (те имат такава, но не винаги).
Вчера за първи път влязох в един фризьорски салон, при един достатъчно добър професионалист. В салона няма никой, малко хора (само майстора и аз при всички пустеещи седящи места). 
Изглежда, няма много народ. За това пък при изхода има секретарка, която гледа телевизия, на масичката - кутия с визитки, и обява, че от 1 декември цените ще са по-високи.
Когато излизах от салона, тя и една визитка не ми предложи. Ами, и без това нямаш какво да правиш, защо не предложиш на новия клиент поне една визитка, за да не забрави телефона и да се запише за друг път.
На Запад при тяхната конкуренция,  отдавна са се научили да раздават визитки на всяка крачка. Сега при тях конкуренцията започва на ниво визитки - чиято визитка излезе най-напред пред погледа на клиента.

 

Например, вижте тази оригинална визитка, която е не само визитка, но и инструмент.


image

Тази визинта е на канадска, която се занимава с ремонт на колела. Такава визитка не би хвърлил. Напротив, всеки ден ще я носиш със себе си (ако често караш колело). С нея може да си оправиш някоя част, да измериш разстояние (до 3 см) и даже да отвориш бутилка.

image

Тази фирма има и друг вариант на визитките:

image

Тази визитка е направена върху гума и може лесно да се използва като заплатка при повредена шина:

image

Между другото, обърнете внимание, тази фирма се намира в градчето Ферни (Канада) с численност на населението само 4000 човека (отбелязвам това, понеже много хора мислят, че в малките градчета изобщо няма какво да правят, няма работа)!

Ето още един вариант на практична визитка:

image

Това е визитка на фирма, предлагаща модели самолети. От тази дървена визитка може да се направи модел на самолет (и тя ще може да лети!) и едва ли клиента ще я хвърли. По-скоро ще я сложи да видно място, или ще я подари на познато дете, което задължително ще помоли родителите си да му купят истински модел на самолет).
Ето и по-обикновен вариант на визитка - малките разрези позволяват да се направи от плоска визитка симпатично диванче (рекламира се магазин за мебели):

image

Зъболекарска визитка, в която той грижовно е нанизал зъбен конец:

image

Още една оригинална визитка (от метал), която може да се използва всеки път когато сте на маса без прибори:

image

Но не мислете, че оригиналните визитки винаги са много скъпи и представителни. Ето например визитка, която е направена ръчно: 

image

Може даже да не се правят отделни визитки. Просто да се сложи отделна мини-реклама на подходящ товар. Както е направил един кучешки треньор (той напечата свои координати на кучешки гризалки):

image

Аналогично, фризьор може да раздава на първите си клиенти гребенчета с издълбан на дръжката телефонен номер; ресторант може да подарява на клиентите си мини-книжки с рецепти; автосервиз може да раздава мини-колички с залепен телефонен номер; строителна фирма - дървени (или картонени) къщички с нанесен на покрива адрес; собственикът на цветарски магазин може да залепи мини-пликчета, да сложи вътре малко семена - и така нататък и тем подобни...
Включете си фантазията. Помислете, какво ще зарадва клиентите ви. Веднъж зарадвани, те никога няма да забравят...
За това може да помогне тази
страничка, която съдържа десетки варианти с оригинални визитки (и няколко полезни връзки).

 Такива полезни и оригинални визитки ще послужат многократно на вашия малък бизнес: 

1. Оригинална и полезна визитката винаги ще седи на най-видното за клиента място.

2.  Всеки път, когато я погледне, клиентът ще ви праща добро, благодарност и пожелания за успех в бизнеса. Това ще е добро преимущество за вас в конкурентната борба.

3. Такава визитка, клиентът ви задължително ще покаже на приятелите и колегите си, на семейството (а те - на приятелите и колегите по работа). Вие бесплатно ще получите много нови потенциални клиенти, които иначе просто можеха да не ви забележат.

4. Вашата креативност - това е повод СМИ да разкажат за вашия бизнес (а това е безплатен пиар и много нови благодарни клиенти).
И даже ако във вашия град има само 4 хиляди човека, вие можете да немерите своя бизнес, ако се поинтересувате от техните нужди и грижи.
 

image




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945522
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963