Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 18:48 - За полза на кожата и косата: бирени рецепти за красота
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1576 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2012 22:53


 
 

image   Бира пенлива, с горчив аромат на хмел... Тъмна или светла, тази течност прелива в чашата, по която се стичат капчици-росици... Желана влага за утоляване на жаждата...и не само... Тази старинна напитка е търсена от жените в съвременната козметика.


От бирата няма вреда за кожата и косата.
Благодарение на съдържащите се в нея хмел, бирена мая, витамини от групата В и други полезни вещества, тя може смело да се използва за козметични цели.

Бирата благотворно влияе на нашата кожа, увлажнява я и я обновява.
Може също да се използва вместо лисион, нанасяйки напитката на лицето в чист вид, а може да се прави маска, добавяйки някои компоненти. В домашния козметичен салон може да  фантазирате с бирата колкото ви се иска. Тя подхожда за всеки тип кожа и коса в съчетание с други полезни ингредиенти.

Мазна кожа

Маска с лимонен сок

Смесете 1/3 чаша произволна бира, сок от един лимон, 1 ч.л мед. Затоплете на слаб огън, разбърквайки с дървена лъжица, но, без да довеждате до кипене. Когато медът се разтвори, свалете от огъня. Сместа трябва да изстине до приятно топло състояние. Нанесете я на лицето, подръжте 5-10 минути, след това измийте с топла вода.

Избелваща маска

Ще ви е необходима  20-25 г бирена мая, 2% разтвор от кислородна вода. Всичко разбъркайте, нанаесете на лицето за 10 минути, измийте с хладка вода.

Суха кожа  

Маска с олио и мед

Смесете 2 с.л. светло пиво, 10 г олио, 2 ч.л мед, подръжте на слаб огън, постоянно разбърквайки, до пълното разтваряне на меда, свалете от огъня и охладете.
Преди нанасяне на маската, увлажнете кожата на лицето, изстиналата маса сложете с кръгови движения с възглавничките на пръстите или с помоща на памучен тампон

Дръжте маската на лицето докато тя не попие изцяло, а след това оплакнете лицето с хладка сварена вода. Такава маска е най-добре а се прави вечер или рано сутрин, но не по-късно от един час преди нанасяне на  грима.

От тази рецепта могат да се възползват тези жени, които нямат алергия към пчелни продукти.

Комбинирана кожа

Краставично-белтъчна маска

imageНастъргайте почистена зелена краставица, смесете с белтък от 1 яйце и 0.5 чаша произволна бира, внимателно разбъркайте и нанесете на лицето.
Върху маската сложете намокрена с варена вода марлена салфетка и дръжте маската на лицето 10-15 минути, след което измийте лицето си с варена вода.

Увехнала кожа

Маска с подмладяващ ефект

Почистете голям млад картоф, настъргайте на дребно, добавете 2 с.л светло пиво и всичко разбъркайте хубаво. Нанесете маската на лицето, отгоре сложете намокрена с варена вода марлена салфетка и дръжте 10-15 минути, след което махнете с помощта на влажен памучен тампон.

Почистващи лосиони

Те също могат да бъдат приготвени от произволен сорт бира. Разбира се,те не са разчетени за дълго съхранение, за това ингредиентите в състава на лосиона са подбрани в такова количество, за да може готовата смес да стигне за 2-3 прилагания. Такъв лосион следва да се съхранява в хладилник.
Ползвайте по следния начин: намокрен в лосиона тампон внимателно и бавно почистете кожата на лицето, дайте й да изсъхне, след това измийте с хладка вода.

За лющеща се и суха кожа

Залейте 2 с.л овесени ядки с половин чаша гореща вода, оставете за 20 минути, докато се образува бяло млекце. Изцедете настоя, добавете в него 150 мл неохладено тъмно пиво, 30 г. спирт, смесете, и оставете 15 минути. Лосионът е готов.
 

С билки за мазна кожа

 

50 г сухи цветенца аптечна лайка, по 10 г сухи листа босилек и невен размачкайте и внимателно разбъркайте с 1/4 чаща бира и 1 с.л спирт до получаване на еднородна маса.

Ментово-бирена за комбинирана кожа

Залейте 1 с.л ситно нарязана мента с 250 мл вряла вода, оставете 20 мин да отстои, изцедете, охладете и добавете 150 мл светла бира и 20 г спирт, разбъркайте и оставете още 10 минути.
От листенца роза за увяхваща кожа. 40 г сухи листенца от роза залейте със 150 мл светла бира, оставете в хладилник 7 дена, след това изцедете.
Бирените лосиони стягат и подхранват кожата, особен ефект от тях има собственичката на муркава кожа.

Коса

imageМежду жените, не разглезени с ефективни козметични средства за грижа за косата, е известен метода, как да правят прическата си гъста и задълго да фиксират зададеното положение на кичурите с помощта на бира.
Където и да се е налагало да се пооправят, дами и момичета на драго сърце използвали този популярен метод. Бирата от всеки сорт малко се разрежда с вода, нанася се на косата, суха или влажна и се навива на ролки.

Когато ролките се махнат,  прическата дълго издържа благодарение на бирата. Миризмата на бира не остава. Няма вреда за косата от тази обикновена процедура, обратното, бирата подхранва косата с полезните си вещества.
А и сега, въпреки изобилието на съвременни средства за коса, жениите често прилагат тази напитка в домашната си козметика. Ползва се това проверено народно средство от звезди на киното и шоу бизнеса.
Тъмнокосата красавица Сандра Бълок много внимателно се грижи за своята великолепна грива, подхранвайки я с бира, мляко и други натурални средства. Достигнатия с тяхната помощ ефект на здрава и обгрижвана коса довежда до възторг поклонниците на популярната актриса.

Пукнатини

С помощта на бирата може да се отървете от много неприятности, които доставя на нашата кожа околната среда. Бирата може не само да утоли жаждата и да предразположи към приказка, но и да отстрани пукнатини по кожата.

image Настъргайте на дребно ябълка, и към 150 г от кашичката добавете половин чаша бира, 50 г разтопено масло. Сместа сложете на повредените места и покрийте с марлена салфетка. Дръжте 20 минути. Процедурата повтаряйте всеки ден в течение на седмица.

image  50 г съцветия от лекарствена лайка полейте с 250 мл гореща бира и дръжте на водна баня 15 минути, изцедете и изстудете до 40 градуса. Потопете ръцете в отварата за 15 минути и подсушете със салфетка.

image Сварете 300 г картофи, размачкайте и залейте с 5 с.л бира. След като масата е изстинала, нанесете дебел слой на повредените места и покрийте с марлена салфетка. След 15 минути измийте с леко топла вода.

image 150 г картофи сварете и разтрийте с гореща бира (1/2 чаша) и 1 с.л олио. Разтопената смес нанесете на ръцете и покрийте с полиетиленова лента и хавлиена кърпа, дръжте 15 минути.

Цепнатини

Да се справите с тази неприятност също помага бирата. 250 г червени ягоди или касис измийте и изцедете сока. Смесете го с 1/4 чаша бира, напоете памучен тампон и втривайте в кожата 5 пъти на ден.

От бирата се отслабва

Да, съществува и такова мнение, но да се отслабне може само от свежо неконсервирано пиво. При това, ще успеят в това само жените, мъжете не могат и да се надяват на отслабване с помощта на тази пенлива напитка не могат.
Как обясняват тази несправедливост специалистите-диетолози, бирата съдържа женските хормони-естрогени, които в женския организъм усилват обмяната на веществата. А пък мъжете, напротив, от него пълнеят - при тях естрогените забавят обмяната на веществата.
Имайте предвид полезните свойства на пенливата бира и, отпивайки глътка-друга, оставете малко от тази течност за грижа за кожата и косата си.



   image




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - increase page rank backlink services
12.02.2012 10:57
how's things lvm.blog.bg owner found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945555
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963