Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2012 21:48 - Стая в стая, или как да решим жилищния проблем
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1961 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.03.2012 19:02


Отдавна мечтая за възможността да си почина на гарата не на некомфортния стол, а поне на някоя лежанка. И ето, излиза, че дизайнерската компания Арх-груп отдавна разработила мини-боксове за спане на гарите и летищата (само че къде са те?).image
Този бокс е с размер - 2Х1,4 м, височина 2,3 метра - точно като за нашите апартаменти.
Видът на този блок отвътре (изглежда комфортно):
image


Такова кабинетче отлично би паснало в нашия дом!
Представете си, вие се прибирате от работа изморен, искате да си починете или спокойно да поработите на тишина, а около вас постоянно се чуват децата, телефона, телевизора - никакъв покой. За съжаление, отделен кабинет нямате, а да седите през цялото време в тоалетната е некомфортно.

Но за това пък имате ключ от отделна стая в стаята!
Вие влизате в своя отделен ъгъл, където няма да чувате нищо и да виждате никой (и където никой няма да може да ви досади), и правите каквото си искате - спите, четете, гледате новини на компютъра, пишете книга или статия... Това е просто мини-гарсониера в апартамента!

Не ви ли се струва, че такава конструкция е способна частично да премахнете острия жилищен въпрос или даже да въведете мир в семейството?
3 квадратни метра ще се намерят практически във всяка стая. При вас могат да живеят 4 човека в едноестаен апартамент, при това всеки ще има свой отделен кабинет за работа и почивка!
Вие можете да поставите своя мини-кабинет на всяко място в апартамента, даже на кухнята или в коридора.
Един китаец от канадски произход Ли Минг (живее в Калифорния) вече решил своя жилищен проблем с помощта на подобен мини-клуб. Само че той направил още по-добре: в едно затворено пространство той има и кабинет и спалня и място за медитация (3 стаи в 6 квадратни метра):


image
Най-хубавото е това, че:
- тази стая-куб се събира от отделни части (тя може да се докара в разглобен вид и да се събере където трябва);
- може да се мести по плоскости (има специални колелца);
- също така с помощта на спускащи се преградки стаята-куб може да се огради от околната среда:

image

И ако в нашето общество също така остро стои жилищния въпрос, то хората поне по такъв начин могат да си създадат отделно пространство вътре в малогабаритния апартамент!
Ето ви и отлична ниша за високодоходен бизнес - производство на типови разглобяеми мини-кабинети (стаи) за български граждани, измъчени от жилищния въпрос.
Предлагам да се освоят няколко направления (или видове мини-стаи):
- игрови мини-стаи за деца;
- мини-стаи за отдих;
- мини-стаи за работа;
- мини стаи за любовни игри (такива стаи може да обзаведат с допълнителни приспособления, които в обикновения апартамент е достатъчно трудно да бъдат установени - така че те ще се купуват не само от хората имащи гарсониери, но и напълно състоятелни хора, +меки тапети, музика, фото-видео и т.н).
Всички тези мини стаи не само решават жилищните въпроси на гражданите, но и подобряват качеството на живота им. Следователно, те ще се купуват.
 А разнообразието на производимите варианти ще направят бизнеса устойчив.  


image





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946996
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963