Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2012 21:51 - Агенция "Алиби"
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.03.2012 18:33


Неотдавна по телевизията в анонса на едно предаване аз видях разказ за една агенция, която се занимава с това да измисля алибита за своите клиенти.  Например, ако вие искате да се уедините с любовника в някое селце, а мъжа ви трябва да си мисли, че си почивате в горещия Египет, обърнете се към агенцията, тя ще организира вашите писма от горещия Египет обратно към мъжа, ще залепи снимки с вашето изображение в басейна до хотела и т.н, така че мъжа ви ще е убеден, че вие се намирате именно там, където той ви е изпратил. 

 Излиза, че подобни агенции съществуват не само у нас. Предлагам на вашето внимание разказ за подобни агенции в Германия:

-----------

Имате любовница или любовник, и ви трябва прикритие, за да не разберат за това мъжа ви или жена ви? 
Вие имате непрестижна работа, и не искате вашето семейство, приятели или годеница да разберат това? Вие искате да избегнете среща с кредиторите или просто да се отървете от достадилите ви хора? Вие готвите изненада на някой и не искате никой да разбере за нея по-рано? С други думи, нужно ви е алиби? В Германия има хора, готови да ви помогнат. Срещу заплащане, разбира се. 

Из 16 федерални земи се шири и процъфтява особено направление в сферата на услугите. Тези фирми се наричат 
Alibi services.  В настояще време услугите по обезпечаване на алиби представляват около десетина фирми, макар че миналата година бяха само три. Те са готови да разработят за вас прекрасно алиби: най-правдоподобната лъжа или най-невероятната правдива история, както пожелаете. Проблемът е в цената: от 20 до 1200 евро. За тези пари професионалистите на "легалната" лъжа могат да измислят вместо вас алиби за миг, за час, за ден, за месец, за година. Даже за цял живот ако трябва. 

"Ние започнахме да се занимаваме с това две години назад, - разказва Франк Бейтелман, директор на Alibi-Strohmann. - В началото клиентите ни бяха много малко. В продължение на първите 12 месеца ние правехме средно по 10 алибита на месец.  Големи успехи достигнахме след като направихме свой сайт в интернет, числото на клиентите започна да се увеличава всеки месец двойно.  От януари до септември тази година, средно, всеки ден  количествата на алибито се увеличаваше два пъти, включвайки почивните и празничните дни".
 Репертуарът на фирмата е неизчерпаем. Класическото алиби, известно сред жените, които са половината от цялата клиентура, - покани за измислени семинари, модни ревюта и презентации. Безукоризнен повод за да избягаш от вкъщи за ден или два. Поканата, съставена и отпечатана на високо професионално ниво, се отправя към клиента по пощата. Ако изведнъж по време на отсъствието партньора иска да се обади на посочения в поканата телефон, една от сътрудничките на Alibi-Strohmann отговаря, че в настоящо време госпожа еди-коя си е недостъпна, но тя с удоволствие ще остави за нея съобщение. 

Съвсем скоро един берлински мениджър си направи "покана" във Виена, за много важна икономична конференция. "В действителност, разказва Бейтелман, - той провел две нощи в берлински хотел с любовницата. Ние организирахме връзка с Виена, където, всеки път, когато се обаждала жената, някой, представяйки се за телефонен оператор в хотела, казвал, че господина го няма. По-късно една от нашите секретарки се обаждаше на съпругата, все едно от Виена и предаваше съобщения, оставени от съпруга й".
 
Най-търсено стана перманентното алиби: то е най-скъпо, защото е разчитано на минимум три месеца. "Но в този случай, обяснява Бейтълман, - става дума не само за мъже или жени, чиито съпрузи изневеряват. Ние имаме много клиенти, които работят като "момчета на повикване", например. Ако мъжа се занимава с това, напълно е нормално той да не иска да разберат за това родителите или годеницата му". 

В този случай Alibi-Strohmann измисля за тях несъществуваща дейност, дава адреса на офиса и гарантира постоянно телефонно прикритие. Фирмата може даже да създаде специален сайт в интернет: виртуална реалност като подтвърждение на виртуалната дейност. 
 
 Компанията има филиали или дъщерни представителства във всички големи градове в Германия. И не всички алибита скриват лоши намерения. Един от клиентите на фирмата използвал двумесечно алиби, за да  разсее годеницата, докато готвел изнената: брачна церемония. "Това беше много сложно, - спомня си Стефан Айбен, - но всичко успяхме". В деня на сватбата клиента дошъл при дамата с кутия, в която се намирала сватбената рокля. На улицата ги чакала лимузина, в църквата - 50 гости, освен това, имало обяд, организиран в замък. 
 
"Това свидетелства, - казва Бейтълман, - че клиентите се обръщат към нас не само по сексуални мотиви. Много от тях искат, просто за известно време да ги оставят на мира, те искат да се заемат с нещо друго, но така, че никой да не знае - нито жената, нито началника". 

Но при всички случаи става дума за лъжа. Вие не изпитвате ли морални проблеми, получавайки пари за лъжа? "Ние оказваме услуги в Германия на днешното време", отговаря, без да се смущава, Йенс Шлингензиф, възглавяващ PerfektesAlibi.de - друга компания, представителството на която  се намира в Берлин. 

Обаче Бейтълман в голяма степен е и философ: 
"Вижте, хората правят, каквото искат да правят, с нас или без нас: изневеряват на съпрузите си, занимават се с проституция, влизат в дългове. Но ако клиента има семейство, и изведнъж всичко се разкрие, семейството може да бъде разрушено. А с нашите алиби, ние, може да се каже, спасяваме семействата, не е ли така?" 
 


image 


Тагове:   агенция алиби,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946715
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963