Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2012 12:15 - 6 качества на характера, определящи успех
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2193 Коментари: 0 Гласове:
3





Често много от нас, разглеждайки кориците на гланцови списания със снимки на известни хора, неволно си задават въпроса: "А каква е тайната за тяхния успех?" и, не намирайки отговор, който би устройвал тяхното самолюбие, лъжат себе си с мисли, че успехът - това е въпрос на късмет, малко зависещ от личните качества на човека. Обаче всъщност това мнение е лъжливо, тъй като успехът - това е напълно закономерен резултат от всекидневна упорита работа над себе си. В тази статия са приведени основни качества на успешния човек, а това са:

1. Позитив. Успешните хора в своето болшинство са много позитивни, често се усмихват и не се зациклят върху дребни проблеми, с това споделяйки светлата енергия на позитива с околните.

2. Вяра в себе си. Устойчивата вяра в успех в работата, с която се занимаваш, никакви съмнения относно верността на избрания път. Да вървиш по живота с лозунга: само напред, нито стъпка назад.

3. Активност. Всички хора, достигнали в живота си значителен успех, по своята натура са хиперактивни. Те постоянно разширяват рамките на своето съзнание, интелектуални, физически, психологически способности, с това инвестирайки в своето Аз, такива хора никога не стоят на едно място.

4. Грешки. Знаейки, че не греши само този, който нищо не се опитва да прави, те не се боят от грешки, тъй като грешките са път към опита, а опита - към успеха.

5. Няма оправдания. Вместо да търсят оправдания за собственото си бездействие, своето време те предпочитат да отделят за действие.

6. Гъвкавост на мисълта. Никога не търсят банални пътища, предпочитайки пред претъпкания път своя, оригинален път към целта под името Успех. 

image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946125
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963