Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2012 15:46 - Миниатюрна градинка в апартамента
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4325 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 16.10.2012 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Забелязах, че на Запад са започнали да се увличат от развъждане на миниатюрни градинки:


image

Взима се голям съд в качеството на голямо гърне за цветя, в него се сипва земя. В земята се посаждат живи растения. А до тях се благоустройва територия на мини-градинката. С истинска ограда, езерце, мостче, пейка и къщичка - на който каквото му харесва.

Получава се приказна, жива, истинска градинка в миниатюра:

image

На мой поглед, отлично за градски апартамент.

Това е и игрово поле за деца, и способ за реализация на вашите творчески способности, и зимна носталгия по лятната вила, и просто приятен за окото приказен пейзаж.

Такива миниатюрни граинки се правят не само в големи съдове, но и в по-миниатрен вариант (в легенчета, кошници, гърнета за цветя и даже кутии):

image

image

image

image

На Запад даже се организират специални изложби, базари, мастер-класове (има даже специализирани магазини) - всичко за обмяна на опит и придобиване (вижте тук).
Както вече разбрахте, където има хоби, увлечение, там има големи възможности за печелене на пари. Защото увлеченият човек от своя страст никога не пести.
У нас страстта по миниатюрни градинки все още се заражда. Във всеки случай тези блогове/сайтове, които съм разгледала, съдържат основно преводи от западни сайтове (в това число и чужди картинки).

Но темата миниатюрни градинки като хоби, напълно може да пасне и на наша земя (в това число и защото нашият народ много харесва вилната тема).
За начало може просто да се пробва, създавайки няколко миниатюрни градинки и предлагайки ги за реализация в произволен магазин за стайни цветя (такива магазини има практически във всеки град).

А след това ще видите, дали някои ваши съграждани ще се заинтересуват от подобна продукция (и или ще закриете тази тема, или ще я доразвиете).

Возможно ви очаква създаване на клуб, провеждане на мастер-класове, участие в градски изложби. А това (освен непосредствените продажби) - са ваш допълнителен источник на доходи плюс възможност да заявите за себе си в Интернет (тъй като всяка снимка от място на събитието, всяко видео - това е вашият PR).

Даже ако на територията на България освояването на тази тема скърца (възможно само поначало), то вече днес вие може да продавате аксесуари за миниатюрни къщички през същия този etsy.com (с това, между другото, вече са се заели турските граждани).
Да ги изготви може даже ученик. Например ето такива простички дървени изделя за миниатюрни градинки с размер 10-12 см се продават средно за 10 $:

image

image

Успех не гарантирам. Но предмети, направени с любов, винаги намират отклик в сърцето на купувача.


image     image                             image






Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947007
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963