Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 14:40 - Как да се научим да се доверяваме на себе си?
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1328 Коментари: 0 Гласове:
0



Доверието трябва да се заслужи и това може да направи всеки, който иска да придобие увереност в силите си за постигане на спокойствие, щастие, богатство!
Много хора смятат, че доверието не е свързано с думи като вяра в себе си, вяра в другите. Ти как смяташ, може ли да вярваш в себе си, ако не си доверяваш? Можеш ли да се довериш на друг човек, ако не вярваш в него? Аз мисля, че не. Можеш ли да довериш работата си на друг човек, ако постоянно мисли, че той ще я свърши лошо? Разбира се, че той ще я свърши лошо, ако постоянно очакваш това. Твоето очакване ще се оправдае, тъй като всичко, което мислим се материализира.
Доверието е следствие от достатъчна информираност, достатъчно количесто и качество от подтвърждения от миналия опит и смелост. За да се доверим напълно на себе си или на друг трябва да заслучимдоверието, с изпълняване на по-рано поръчаните си или на другите обещания или постоянни оправдани очаквания.
Aко ти не лъжеш и не се подвеждаш, няма нито една причина да се съмняваш в себе си. 

 

 

На какво се основава доверието към себе си и другите?

image

На подтвърждения и факти,които твърдят за това, може ли да с вярва.
Забелязал ли си, че има хора, с които общувайки ние изпитваме чувство на съмнене относно това, какво ни обещават. Так ето когато друг човек казва нещо, мислите му могат да се прочетат по езика на тялото му. Това може да се направи осъзнато ао знаеш какви сигнали изпраща тялото на другия човек в случаите, когато той казва истината или лъже, или това може да се почувства по това, как човек говори, какво казва и какви едва забележими движения извършва. То ест ние може да не осъзнаваме, какво вижда нашето подсъзнание, просто вътре в нас ще имаме чувство на недоверие към другия. Най-вероятно не напразно, защото нашето подсъзнание не лъже и то чувства истината. Спомни си ситуациите, в които някой нещо ти е обещал, но в момента, когато са ти дали обещание вътре в теб вече присъства лекото съмнение, че човека ще наруши обещанието. И което е най-интересно, след това така и става. Също така можеш да си спомниш и за други случаи, когато напълно си доверявал някому, а след това надеждите и очакванията ти са били подтвърдени, той е изпълнил това, което е обещал. 

 Доверието се основава не само върху минали постъпки на човека, но и върху това, как общува в момента и какво показва тялото му. Уверен ли е в това, какво казва или се съмнява. И както вече си разбрал, ако той се съмнява, то е висока вероятността, че той няма да изпълни обещаното. Друг човек може даже да не осъзнава, че те лъже, но тялото му все пак няма да излъже твоето подсъзнание и ще издаде мислите му и неуверенността.

 Ето защо по езика на тялото ние винаги чувстваме конкурента или по-силния противник. 

 

  Защо ти не можеш да доверяваш на себе си?

image

Причините могат да бъдат много:

  • Ти не веднъж си се лъгал в подобни ситуации. Ти си си обещал нещо, а след това си намерил причина за да не го правиш и така се повтаряло многократно.
  • Даденото обещание на самия себе си е празно, когато ти не вярваш, че си способен да изпълниш това, което си обещал. Като правило вече в момента на планирането на делата си на следващия ден се появява чувството, че това няма да бъде изпълнено и так се и случва.
  • Имаш страх, който до сега не е преодолян и чувстваш, че ти пречи. Даже най-незначителния страх в нещо е способен да предизвика други страхове.
  • Ти просто не вярваш в себе си и в своите способности, защото трудното ти се струва неизпълнимо за теб. 
  • Ти не се обичаш и често се критикуваш за неуспехи и грешки. И така става, защото така са те научили. Аз не мисля, че ти харесват чувствата, когато се критикуваш.

 

Защо не ти доверяват другите?

image

Човек не доверява на другите не защото е неудачник или различен, причината е в това, как привличаме хората към себе си и какво е нивото на очакване от тях. Ако ние сме окръжение от безотговорни хора и ние самите се държим по отношение на тях така, то не е странно, че в такива компании ще пръсъства атмосфера на недоверие. И ето няколко основни причини:
 

  • Ти нееднократно си подвеждал хората и спомена за това се е запазил.
  • Ти самият не си доверяваш и в момента на разговора тялото ти го демонстрира с едва доловими сигнали. 
  • Tи се съмняваш, че ще изпълниш обещанието защото не искаш да хабиш за това време. 
  • Ти просто не искаш да помагаш на другия, но му даваш отстранено обещание, че ще пробваш или ще се постараеш. И човек  чувства това.

 Ако искаш да играеш на играта "излъжи се сам" то безусловно можеш да се довериш на човек, даже да те е подвеждал 100 пъти. Човешката душа има такова качество като надежда, тя е способна да прикрие всички съмнения, но знаейки, че отново могат да те подведат ти най-вероятно ще започнеш да се съмняваш, но какво може да подбуди човек отново да довери на някой, ако той нееднократно го е подвеждал?  Благородството, любовта, надеждата, вярата, че човека ще се промени. И, разбира се, ти знаеш, че хората  много рядко се променят. За това, за да изпълни това, което ти е обещал човек, на когото вярваш, той трябва много силно да го поиска. Остава да разберем, как да предизвикаме у него желание да изпълни обещанието. Има няколко начина.

  • Демонстрирай му честността си, и че може да ти се има доверие.
  • Постави условия на човека или обоснови причината, защо да изпълни това, за което го молиш.
  • Очаквай от него положителен резултат

Като правило, това са трите важни стъпки, които винаги могат да бъдат изпълнени. Защо? За да ти помага човек, той трябва да знае, че може да ти има доверие. Втората важна част за това е постигане на разбиране и конкретизация. То ест човека трябва да разбира какво се изисква от него и какви изгоди ще получи от това. И третата стъпка - от човек трябва да се очаква той да вижда вашата искренност и правдивост. Ако молиш човек с очакването, че той няма да го направи, той ще си помисли и ще си каже: "За какво да се старая, ако ти нищо не очакваш от мен, и щом нищо от мен не очакваш, няма и да се старая!" "Ако от мен нищо не се очаква, аз няма да се старая да направя повече, получавайте това което искате". Целият този процес се случва на подсъзнателно ниво!


Как да заслучите доверие?

 image


 Да заслужиш доверие е много по-сложно, отколкото да го изгубиш. Помни, че човека бива оценяван по последния път, а всички останали се отхвърлят. За хората е свойственно повече да обръщат внимание на неуспехите и за това те бързо забравят за доброто, което е било направено за тях. С други тими, ако ти 99 пъти си оправдал доверието, 1 си подвел, следващият път вече ще има съмнение. За това грешката ти е клеймо върху безупречността в твоята памет и в паметта на другите!!!
За да заслужиш доверие се изисква твърда дисциплина и чувство за съвест, а също силно желание да угодиш на самия себе си или на друг. 

Струва си да разбереш, че човек не е машина, ние не сме безупречни и за това имаме право на грешка. 

Грешат всички, но как се случва, че към едни хора доверието е повече, отколкото към други. Всичко зависи от това, какво виждаме в другия човек. Ако виждаме, че той иска да изпълни молбата или обещанието, то ние му вярваме и също вярват на нас. Следователно, за да заслужиме доверие трябва да поискаме да направим това, за което ни моли човека и даже ако това не стане от първия път, трябва да виждаме старанието му или своето. Ако той се старае, зачи иска, а ко иска, значи ще успее и ние можем да му имаме доверие. Защото знаем, колко малко има такива отговорни хора, които искренно искат да помогнат и на които може да се има доверие. 

И още, понеже вселената е плодотворна почва, и където и да погледнеш действа закона: "Каквото посееш, това и ще пожънеш", то със своето честно отношение ние привличаме честни хора, а с нечестното - нечестни. За това, ако искаш да доверяваш на другите, първо се научи да доверяваш на себе си, а след това заслужи доверието на другите със своето безупречно изпълнение на обещанията и демонстрация на желание да помагаш. 

И ето какво трябва да направиш, за да заслужиш доверие към самия себе си и другите: 

Пожелай толкова силно да помогнеш на другите, че това да се отрази във всичко, което правиш.
Предизвикай у себе си силно желание да си помогнеш, създай мотивация за действие, повярвай, че ти ще го направиш, ако истински искаш. 
Оправдавай надеждите си и надеждите на другите всеки път. Покажи на себе си и другите, че ти се стараеш.
Не се предавай и проявявай упорство, даже ако не успееш от първия път. 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946032
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963