Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 21:43 - Как силно да пожелаем нещо за да го постигнем?
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2966 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.12.2016 10:31



Нашият живот е препълнена от различни желания, които искаме да изпълним колкото може по-скоро. И колкото повече искаш да получиш от живота, толкова на повече жертви си готов.
 Какво е желанието - силна вътрешна мотивация, която е достатъчна за да подбуди човек към действие. 

Много хора бъркат думата желая с думата искам. Защото може да се иска да се стане едновременно президент на България и президент на Америка, но искат всички, а истински това желаят и как да получат желаемото знаят не много хора. 

Може да искаш да изкараш милиард, но това е невъзможно докато желанието се ограничава с думата искам. 

 

Какво желаеш да постигнеш в живота си?


Имаш ли голяма мечта, която би искал да осъществиш? Ако да, то следва да се направи по-реална и това може да се постигне, ако превърнеш мечтата в цел. Мечтата става цел, когато тя се появява като подробен план на действия за постигането й на лист хартия.
Това може да се направи и относително всяка мечта. И всичко, което би искал в живота може да стане реално. Остана само да превърнеш желаемото в реалност. 

Като правило желанието е движеща сила, която не се ограничава с мимолетно искане и заема част от нашите постоянни размишления за това. Желанието  е няколкот пъти по-силно от искането, защото то захваща човек, кара го да предприема действия. 

В момента, когато ти нещо желаеш и не можеш да го получиш се появява вътрешна неудовлетвореност, защото ти вярваш, че можеш да го постигнеш, ти вярваш, че това е реално и за това започваш да действаш.
А думата "искам" е просто дума, която не е конкретна и може да се произнася хиляди пъти в течение на деня, а силна подбуда за действие не създава. Думата искам толкова се е вглъбила в нашия лексикон, че вече не задява чувства. 

Има ли нещо такова, при мислите че го нямаш, те кара да се чувстваш неудовлетворен? И до колко силно го желаеш, че да стане реално в твоя живот? Мислиш ли постоянно за нещо толкова силно, което би те направило много щастлив ако го получиш?

 Как да превърнеш думата "искам" в силно желание да го получиш?



Не всичко започва с желание. Първо се появява образ на исканото. Но то се превръща в желание, когато ти започваш да мислиш постоянно за това, и колкото повече мислиш, толкова повече го желаеш. Следователно, за пожелаеш истински нещо, трябва да мислиш повече за него. 
Желанието може да стане твой помощник в постигане на целите, а може да се превърне в мъчителни мисли, които просто не дават покой. Как да да направим желанието ефективен помощник?

 

Превърни го в цел и след това не смятай че желанието ти е вече осъществено и не мисли, че цялата работа е вече направена. Записвайки желаната мечта на хартия, ти само я конкретизираш, правейки я по-реална за осъществяване. Сега желанеито ти не трябва да загине от натиска на трудности и неуспехи, това е истинска проверка, до колко е развита личността ти, действително ли си достоен за това, което желаеш?
За да станеш достоен трябва да минеш пътя от стартовата точка, там, където се намираш сега, до точката, където ще се промениш така, че желанието ще се подстрои под теб само и ще стане възможно за теб.

За да не станат трудностите и препятствията краен пункт, трябвада ги рпеодолееш, използвайки отново желанието си. И то не трябва да угасне, трябва да е много по-силно от тях.

Премини всички изпитания, които ти изпраща желанието ти за постигане на целите и всичко, което желаеш, ще получиш. 

И още, за да упростиш пътя си, трябва да осъзнаваш, че за висчко, което постигаме в живота, трябва да платим цена, искаш или не, но за това нататък..

 

Каква цена трябва да платиш, за да получиш желаемото?

 

Готов ли си да платиш целата за желанията си и в каква форма? Най-основните ресурси, с които може да плати човек е времето, енергията, пари, здраве, отношения и т.н. Всичко, с каквото жертваш заради нещо по-голямо - това е цена. Също така може да се плаща повече за по-малко, което ти се струва важно. Прост пример, може постоянно да се посвещаваш в изкарването на пари и постижения в кариерата, а не на здравето и семейството. 

Безусловно, успеха в кариерата и парите са нещо ценно, приятно, уважаемо и те ще станат твои, но с какво плащаш за тях? Струва ли си да заплащаш с по-ценни ресурси, които е много трудно да се възстановят - отношенията в семейството и здравето? Да платиш можеш с каквото и да е и кое е по-важно за теб - избирай, за да бъдеш щастлив.

Има едно условие, което влияе на успеха ти. Трябва да се плати цената много преди успеха. И колкото повече си готов да дадеш, толкова по-бързо желаемото ще стане реалност. 

И това е много важно условие, което не много хора са готови да изпълнят. Защото хората искат да получат всичко и веднага, подобно на това, когато отиваш до магазина и взимаш стоката от рафта, плащаш го и той е реален.

Но  човек се отказва да се труди за нещо, докато не го види, което не е реално да се пипне и той отказва да вложи ресурсите си в успеха по-рано защото се бои да ги изгуби, именно за това той няма и да го постигне. Цената за успех е готовността да влоиш време, енергия, усилия, за да се откажеш от развлеченията и да посветиш повече време на работа. Именно за това съществува мнение, че успеха е съдба или късмет. Именно за това бедния човек не обича богатите, защото те имат всичко, което искат и никой не се замисля каква цена са платили за това. 

 Ако силно искаш нещо и си готов да си поставиш цел и да го постигнеш, а след  това вземеш решение да платиш цената предварително, желаемото ще стане реално.

За да ти е по-лесно да определиш, струва ли си това, което желаеш усилията и струва ли си да започваш да го постигаш, направи ето това:
Разбери какво много силно искаш да постигнеш?
Разбери каква е цената и какво си готов да дадеш за това?
Вземи решение да заплатиш необходимата цена.
От утре започни да инвестираш ресурсите си.
Всичко е много просто - успеха си има своя цена - това е упоритата работа. Ако ти искаш да излъжеш вселената и отказваш да платиш, то тя няма да е така добра към теб и няма да ти даде да получиш желаемото.


Преди да получиш нещо, трябва нещо да дадеш. Законън справедливо участва във всичко - каквото посееш, това ще пожънеш!
Днес животът на всеки човек, здравето му, връзките, кръговете на общуване, количеството изкарвани пари - това е резултат от желанията, вярата в себе си и действята в миналото. 

Искаш да бъдеш успешен утре - започни да плащаш за успеха още днес.

Как да не убем желанието си или какво не си струва да правим за това?

На никой не разказвай за това, пази своята тайна, можеш да разкажеш, като осъществиш желанието си.
Не преувеличавай трудностите, препятствията, страховете. Бъди лоялен към тях, приемай ги и се справяй с тях. 

 

  1. Цени себе си и труда си. В никакъв случай не се недооценявай, не разрушавай желанията си със самокритика и мисли за това, не не си способен на това. Не се съгласявай с други за това, че за теб има нещо невъзможно.
  2. Те не искат да бъдат по-лоши, те се смятат за по-добри, именно за това, че не вярват в това, какво могат да направят, те ни приписват своята неувереност. 
  3.  Не се залъгвай и винаги изпълнявай обещанията си. Помни, че никой не те дърпа за езика, за това преди нещо да обещаваш, помисли, ще можеш ли да потвърдиш думите си с действия. Ако си обещал нещо задължително го изпълни, даже най-малката дреболия няма да бъде забравена. Доверието  на себе си е над всичко. 
  4. Поставяй си реални цели. От начало раздели желанието си на няколко съставяи и постигни само едно. Прекалено голямото желание - това е голяма цел, която изисква големи вложения, повече време, смелост и вяра в себе си. За да не се изплашиш от трудностите на първоначален етап, най-добре да разбиеш целта на подцели и да получиш първите резултати, постигайки нещо неголямо. След това ще си уверен и ще можеш да си поставиш по-голяма цел.
  5.  

Как да усилите желанието си да постигнете целта и какво трябва да се направи за това?


  1. Често си представяй целта си вече реална, все едно тя е вече осъществена, мечтай за нея, мисли за нея!
  2. Общувай с хора, които също постигат успех, обкръжи се с по-успешни хора.
  3. Мотивирай се с четене на литература за хора, които вече са постигнали желаното в това, което искаш ти, разбери какво са правили те и се стреми да го приложиш на практика!
  4. Гледай позитивни, добри илми, които пробуждат такива чувства, като благородство, смелост, любов, мъжество, състрадание, справедливост, желание да действаш.
  5. Включи в списъка за ежедневни задачи нещо приятно, което ти харесва да правиш, което ти донася удоволствие.
  6. Създавай от сутринта и поддържай цял ден позитивно настроение, визуализирай желаемото и се занимавай със самовнушение!!!
  7.  

 
 четете тук.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946677
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963