Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 11:50 - Глас от природата
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес ще разберем защо децата използват възможностите на своя глас на 100%, а възрастните - само 5-10 %.

 

Разбира се, всяко дете е гений :) Но и възрастният човек също може да използва своите вътрешни ресурси по-ефективно.

Първата задача, която трябва да изпълним на път към природния глас е да се научим да се отпускаме.

Обикновено питам участниците на нашите занятия как се отпускат? Някой отговаря - във ваната, някой - от масац, има такива, които се отпускат с помощта на медитация. При нас обаче всичко ще е значително по-лесно. Ние ще изпълняваме специално упражнение за гласа, което способства отпускането. Тук ми позволете малко теория. Моля, внимателно прочетете следващите пет абзаца, понеже от Вашето разбиране на тези неща ще зависи целият успех от вашите занятия!   Въпросът е в това, че в нашите организми има две мускулни системи. Научно се наричат гладка и напречна мускулатура. Гладката мускулатура (вътрешна или непроизволна) - отговаря за работата на вътрешните органи (сърце и т.н). Не се поддава на съзнателен контрол - ние не може да накараме сърцето да бие по-често с усилие на мозъка (освен ако сте напреднал йог) Гладката мускулатура е свързана пряко с нашето подсъзнание. Напречната мускулатура (външна, произволна) - отговаря за работата на външните органи (ръце, крака и т.н). Лесно се поддава на съзнателен контрол Ние можем да вдигаме и сваляме ръце, да движим крака и т.н., винаги, когато поискаме.   А сега внимание! Нашият велик орган - гласът! Той може да звучи както под въздействието на вътрешните мускули, така и под въздействието на външните!   Познайте, кои мускули създават природния глас?
Мисля, че вече се сетихте.
Да се обърнем отново към бебетата! При тях напречната мускулатура те първа започва да се развива. А гладката (вътрешната) работи веднага, още в зародишно състояние!
  Именно гладката (вътрешна) мускулатура създава този ярък, искрен, свободен, жив природен глас, който сте владели напълно, когато сте били на две години!
Този глас се лее направо от подсъзнанието. Какъвто сте вие - такъв е и гласът ви. Свобода и искреност - това винаги е красиво.   Какво става нататък? Детето пораства. Развива се и започва да работи външната мускулна система. По-натам, появяват се психологични блокации и неувереност, особено, ако родителите, учителите или още някой му казват - замълчин, не викай, седи тихо и т.н.
В резултат, когато детето започва да вика -голяма част от работата по гласообразуването взима върху себе си вече външната мускулатура - тя, изглежда, помага. Всъщност обратното! Именно напрежението и работата на външните мускули погубвагласа, прави го свит, подтиснат, фалшив!

Външните мускули не са предназначени за звучане, въпреки това, практически у всеки човек - те взимат върху себе си тази работа. Естествено, справят се с нея много лошо. 

Сигурно ви се е случвало, че искате нещо да кажете или испеете, а гласа не ви слуша, става фалшив и т.н.? Тогава работят външните мускули!

Има такива хора, гласовете на които ние се възхищаваме! Всъщност в детството им не са се включили външните мускули и гласа в продължение на целия живот звучи само за сметка на вътрешните мускули.

  За това нашата основна задача е гласът да стане в пъти по-свободен и лек - да се научим да игнорираме тези външни мускули с помощта на отпускането. За това ще прави специални упражнения. И най-приятното тук е, че според нивото на игнориране е на външните мускули, автоматично ще изчезват психологичните блокации. Всичко е взаимосвързано.
Предварително предупреждавам, че всичко, което тук разказвам е гола теория. Всичко е вече проверено чрез дългогодишна практика и имаме много писмени положители отзиви от хората. Така че това действително работи.

Когато се научите да игнорирате външните мускули по време на звучане - веднага вашият глас ще бъде съединен с подсъзнанието и ще звучи свободно и ярко в целия си широк диапазон.

Между другото, искам да отбележа веднага, че най-малкият гласови диапазон на обикновения човек е 2 октави. Обикновено повече. Но, отнояо, да владеем тези октави в пълна мяра пречат външните мускули.
  Отпускането е основа за добрия глас!
До нови срещи! Успех!
 


Тагове:   природен глас,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 943060
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963