Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2014 18:33 - Забрани.няма.Правила за живот на кеф»
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2014 15:21


 


 

Нарушавайки всички известни заповеди, грешейки с вкус и използвайки на практика нехитри, но действени техники на НЛП, може да превърнете живота си в непрестанен поток от удоволствия, успех и хармония.

Ще ви е разрешено да пиете, пушите, да се предавате на преяждане и да убивате похитителите на вашето време, да мързелувате и завиждате, да крадете добро настроение и да изисквате от живота най-доброто, да се предавате на мечти и да се гордеете със себе си, да псувате и създавате собствена религия. Важното е да оставате при това в хармония със себе си и със света. На това ще ви научи
моята книга. Книга за тези, които живеят пълноценен живот днес, а не го отлагат до пенсията.

- Каква е разликата между невротика, психопата и психотерапевта?
- Невротикът строи въздушни замъци, психопат
ът живее в тях, а психотерапевтът събира парите за наем.


Днес  сме заедно. И тази книга е най-доброто, което мога да ви предложа.

Разбира се, това не е секс и не е вълшебен «прашец». И въпреки това, на вас ви провървя. В ръцете ви е първото издание на най-скандалната НЛПьорска книга на столетието.


За какво е тази книга?

Времето, отпуснато от моя вътрешен
сензор за написването на тази книга, е към края си, но аз упорито седя пред компютъра по шестнадесет часа на ден, обаждат ми се приятели, канят ме да пийнем, да отидем на сауна, да поиграем боулинг. Аз съм заета:

- Извинете, аз пиша книга.
- Прекрасно! За какво е тя? – чувам бодро в отговор.
- За вредните навици и нейролингвистичното програмиране.
На другия край – мълчание, след това се раздава многозначително:
- А-а-а… Как е семейството?

Аз казвам истината, но хората искат да чуят отговор, който биха могли да разберат. Какво са вредните навици – повече или по-малко, но ясно. А какво общо има НЛП? Какво е това и с какво го ядат? Как да им се обясни това с две думи?

НЛП – това е наука за личното майсторство. Това е практическо изкуство, окриляващо и позволяващо да се постигнат всякакви резултати – тези, за които вчера бе страшно да се мечтае. Това е изследване, което създава разли
ката между изпъкващото и обикновеното. Това са ефективни техники в областта на успешното моделиране на себе си, живота си и света около нас. НЛП – това е захващащо интересно и… просто, защото с него може да се занимава даже дете. И то има повече шансове за успех, отколкото възрастен. Все пак децата се радват неизвестно на какво, а възрастните – неизвестно защо се огорчават. НЛП – това е истината. Все пак всяка теория е вярна, ако тя може да се обясни на седемгодишно дете.

Добре, изяснихме си НЛП. Но какво общо имат вредните навици?

В света на хората вредно – значи забранено. А всичко забранено привлича като райска ябълка. Все пак
, ако плодовете са обявени за забранени, значи не стигат за всички.

Аз ще ви разкажа, как всичко вредно да се превърне в полезно: враговете – в съюзници, хуморът – в оръжие, оръжието – в хумор, снега – в мана небесна, дъждът – във влага животворяща, депресията – в радост, изневярата – в любов, убийството – в благо, кражбата – в игра, смъртта – в живот.

Ние няма да търсим замисловат смисъл на земното съществуване. Защото смисъл в живота търси този, който не е намерил в него щ
астие. Ние ще изучим само един, но най-важния НЛПьорски модел – моделът на лудия кеф. Именно на този модел е посветена дадената книга.


Треньор по кеф

На прием
при психоаналитик отива жена. Той, без нищо да казва, я хвърля на дивана и грубо я овладява. После става, закопчава си панталона и произнася: - Е… Разрешихме моите проблеми. Сега казвайте, какво ви безпокои….

Днес аз съм вашия гид в света на НЛП и треньор по кеф. Но не е факт, че с тази книга ще ви е просто и комфортно, удобно като в стари чехли и износената до дупк
а любима пижама. Не!

На места ще ви се наложи сменяте убежденията си и да разкъсвате шаблоните на възприятия. Предупреждавам: това е бол
езнено и травматично! Не чакайте пощада! Съвременният живот е като съвременния секс – вас ви обладават независимо от позата.

Бременните жени, децата и невротиците моля незабавно да затворите книгата и вече да не я отваряте никога!

И ето, когато вие сте съвършенно отпуснати и почувствате доверие към мен, защото аз казвам истината за другите и за себе си, изведнъж ще кажа истината за вас. И това изобщо няма да ви се стори красиво. И това изобщо няма да ви хареса!

Именно! Кой ви е казал, че трябва да умълчава
м очевидното, да се усмихвам и да казвам, че всичко е прекрасно?


Няма вкусни лекарства. Искате ли сладко – яжте сладолед!

Целият свят е за вас, а не вие за света!

Животът е кеф… Истинско щастие… Забрани няма! Как привлекателно звучи.

Но само звучи… Вие ще се учудите колко сте привързани към своите убеждения, забрани, рамки, шаблони, стереотипи от детството си, правещи ви лузър, неудачник, несъстоял се, нещастна жертва. Ще ви порази, до колко не искате да сте щастливи. Колко силно се съпротивнявате на това!

Но защо?

Защото щастливия човек няма кого и за какво да обвинява в своите нещастия, неуспехи. Щастливия човек не трябва да предава отговорността за живота си на другите. Вие ще разберете, че щастливите хора отговарят за съдбата си сами, а това не е лесно. Ние с лекота поемаме отговорност за света, държавата, приятелите, собствените деца и родителите, но изобщо не сме готови да поемаме отговорност за самите себе си. Това е страшно!

Вие осъзнавате, колко обичате да плачете, да се притеснявате, да се оплаквате, да се самосъжалявате и да обвинявате другите…

Предвиждам, как несъгласителите скептично се усмихват:

- Е-е, какво още знаеш за нас?

Точно толкова, колкото знам за себе си. Така че се постарайте да сте късметлии! Все пак не случайно сте си купили тази книга. Всичко е във ваши ръце.

Предупреждения и противопоказания

Кой ви е казал, че лекарят е най-добрият и сърдечен човек на света? Че той е задължен да съпреживява
на всички? Така той би умрял с първия неспасен болен. Простете, но ще съм откровена, - моите психологични опити не винаги завършваха с успех. Всеки лекар има своето гробище. И докато на това гробище не се събере букет от кръстове, тези кръстове няма да се превърнат в плюсове.

Не вярвайте на този хирург, на масата на който никой не е умирал. Знайте: той просто не е оперирал.

Аз ще ви оперирам. Аз ще препарирам вашата душа. Иначе просто не си струва да губим времето си един за друг.

И така, аз съм – лошия лекар. Ако вие чакате от мен добри, никому не нужни и не помагащи съвети, от рода на «всичко ще е наред» - чакайте си! И няма да ги получите! Четете други безмислени книжки.

Аз ще ви разкажа, че всичко ще е лошо и даже още по-лошо, отколкото си мислите, но ще ви науча да ловите в това кеф. Ние ще се мъкнем, като удавници по стъкло. А ако да се мъкнете не ви хареса, ще плачете, ридаете и намирате в това своята мисия и своя кеф.

Възможно, вие за първи път ще се замислите за това, че имате право да изживеете своя собствен живот, а не на майка си и не на баща си, не на вашите деца и съпруга си и, разбира се, не  живота на винтче
то, който упорито ви натрапва обществото.

Това е такава позитивна книжка, че вие непременно ще поискате да се обесите, и вие ще осъзнаете, доколко всичко това е смешно и забавно. Всичко – и живота и смъртта. Аз ще ви науча… Не, лъжа! Да се научи е невъзможно. Но може да се научите!

И ако поискате, вие ще се научите да живеете без очаквания, да бъдете в потока, да приемате знаците на съдбата. Ако поискате…

Аз ще ви разкажа всичко, което сте искали да попитате за живота майка си, първата учителка, случайния спътник и вашия психоаналитик, но… не сте могли. Аз ще разкажа, а вие… питайте и ловете кеф.

Не се бойте от себе си! – вие можете всичко. Особено ако познаете десетте вредни навика, благодарение на които ще можете да се побъркате от щастие.

Но!

Преди да започнете да четете тази книга, аз просто съм задължена да предупредя: никога не задавайте въпрос, ако не сте сигурни, че искате да чуете отговора. Улавяте ли същността? А сега решавайте: а тр
ябва ли ви това? Мисля, че трябва, щом все пак сте отворили тази книга, тогава се хвърляйте в набора от най-честни отговори и помнете: предупреден – значи въоръжен. И повече от нищо не се бойте! Забрани няма!


За съветите

Безполезно е да съветвате друг човек – това знаят даже психолозите, това знам и аз. От друга страна, невъзможно е да не се дават съвети, ако ви се е сторило, че на йота сте се приближили към истината, че вие поне нещо сте разбрали в живота.

И така няколко съвета.

1. Не четете тази книга!
В нея е написана истината. Ако вие не сте толкова умни като автора, то много няма да можете да приемете и да обърнете в свое благо. Ако сте по-умни от мен, то за какво да си губите времето?

В двата случая
- четенето дразни.

2. Четете тази книга!
Това е най-лесният и безопасен начин да помислите, че сте по-умен от автора. От едната тази мисъл може да се изкефите, тя вселява надежда и отървава от раздраженията…

Към какво клоня? В тази книга има много съвети, които противоречат един на друг не защото авторът е съмняваща се и шизофренична личност, а защото животът е многогранен и непредсказуем. За всеки яд има противоядие, за всяка теза – антитеза, за всяка революция – контрареволюция, за всяка поговорка – пословица… А на читателя му остава да избере това, което му подхожда на фасона и му допада на вкус.

Има три вида подаръци:
- лош,
- добър,
- и… книга.

Ето сега, без да се боя, ще кажа: никога, на никого, при никакви обстоятелства не подарявайте тази книга, не давайте за четене, не показвайте на познати, скривайте от близки, както се крие нещо лично, най-интимното!

Защо? Защото тази книга ще проникне във всички ъгълчета на съзнанието ви, ще запълни извивките на мозъка ви с разяждаща жажда за промени, ще превърне света ви с главата надолу и ще ви научи да получавате удоволствие от всичко на света, от това, което още вчера ви се е струвало страшно, невъзможно, аморално, неприемливо, тъпо, безмозъчно, негативно… Все пак само обиквайки живота във всички прояви, може да станете истински щастлив въпреки всичко.

А сега честно си отговорете на един въпрос: нима искате другите да разберат за това, какво е истинско щастие?


Очаквайте скоро цялата книга


http://nlp-doping.webnode.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 943485
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963