Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2014 16:29 - НЛП всеки ден - правилата на победителя
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2014 15:18


Един велик философ казал: "Адът - това са всички останали хора".
Е, изглежда, той просто идея си нямал за съществуването на НЛП...
Представете си живот, построен изключително според вашите закони.
Животът, в който вие сами сте и сценарист, и режисьор, а околните - изпълнителни актьори,  следващи вашите указания. Представете си, че общоприетите закони вече не важат за вас и от сега вие сами можете да избирате, установявате и променяте правилата на играта по свой вкус.
Да разбирате от НЛП днес е също толкова актуално, колкото и да владеете няколко чужди езика и веднъж седмично да посещавате тренинги за личностен растеж. Обаче не трябва да възприемаме НЛП само като поредния моден тренд. Може, разбира се, без да вникваме в детайли, да усвоим няколко класически прости НЛПьорски приема и да блестим в компания, небрежно, сякаш между другото: "Е, да, нейролингвистичното програмиране е моето хоби". Но струва ли си да хабим време за освояването на връхчетата, когато може да вникнем в самата същност и да  променим живота си веднъж за винаги...
НЛП е такава малка абревиатура и толкова огромна теория. Теория за това, как от прашец на вълната на съдбата може да се превърнем в пълноправен собственик на живота си. За това, как да престанем да се борим с хората и обстоятелствата и да започнем да живеем по свои правила. За това, как да се отървем от неуспехите в миналото и да си поръчаме феерично бъдеще. НЛП - това е - (например, да отслабнем само с едната сила на мисълта, да регулираме самочувствието си, да  изгоним главоболието без всякакви хапчета, да повишим или понижим температурата и налягането по желание); - (например, с лекота да се преборим с мързела, да събудим в себе си сили и желание за работа, да се научим да се радваме на всякаква дреболия и да изтриваме всякакви неприятни възпоменания, лесно и просто да се отървем от вредните навици и стари фобии); - (да допуснем, че  цял живот сме се възхищавали на красивия глас и безупречния слух на приятелката си, даже без да подозираме, че и ние можем да пеем прекрасно. НЛП е ключ, който ще ни позволи да открием собствен кладенец, до край напълнен с удивителни съкровища, душевни богатства и потресаващи дарове, които и никога преди не сме използвали);  - Например лесно и непринудено да докажем, че черното е бяло, че психоанализа всъщност не е въвел Фрейд, а вашия съсед Пешо Иванов, а Земята в действителност е квадратна. И, на края, Твърдо знаещи, че сме се появили на този свят за да бъдеш здрави, силени, успешени, щастливи в любовта, кариерата, дружбата и всякакви свои начинания.
В какво е силата на тази мъдра наука НЛП? Всъщност, изкуството на нейролингвистичното програмиране е само в това, във всяка жизнена ситуация да подберем правилни мисли и правилни думи.
И това е всичко, ще попитате вие? Но това е прекалено лесно! Нима обикновените думи и мисли действително имат такава невероятна сила и власт над човек? Отговорът е прост и кратък: да!
Иронията е в това, че всички тези техники могат да изглеждат толкова лесни, че хората трудно вярват в тяхната ефективност. Излиза, че повечето проблеми могат да се разрешат елементарно и бързо, ако променим подхода към тях и престанем да възприемаме всичко, което се случва с нас, като сериозен и сложноразрешим проблем.

Все пак ние навярно не знаем, как е устроен нашият мобилен телефон, но това не ни пречи да го използваме.

Очаквайте скоро цялата книга

http://nlp-doping.webnode.com






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946826
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963