Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 18:18 - Как да научим детето да си завързва обувките?
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1081 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2015 17:21


Може ли от това да се направи бизнес? Излиза, че да.

Учителка в начално училище Елийн Слоан дълго гледала, как учениците й се мъчат, опитвайки се да завържат обувките си.

Не издържайки да гледа техните страдания, тя решила да им помогне. Но така, че те да се учат да завързват обувките си сами.

Тя взела парче картон, изрязала в него дупчици и им показала, в каква последователност и на къде трябва да се пъха връзката за да стане здрава панделка.

Разбирайки, че идеята й е отлична (и учениците с помощта на това картонче сами усвоявали този труден процес на завързване на връзки), Елийн осъзнала, че тя е изобретателка и бизнес-уман.

Тя намерила едно предприятие, което изготвило за нея прототип от пластмаса, патентовала своето несложно приспособление и отворила бизнес за производство и продажба на тези правоъгълници с дупчици. 

Разбира се, браво на нея, че превърнала този досаден товар, като обучаващо пособие за връзване на връзки в ярка (и даже колекционна) пластмаса.

Такива пособия децата с удоволствие ще използват.

Елийн не само банално продава своите приспособления в сайта си (също така и на едро). Тя успяла да сключи договори с много магазини за обувки.

Как го направила?
image

Тя записала презентационно и обучаващо видео, как се ползват тези пластмасови правоъгълничета с дупчици и просто го изпратила на компаниите.

Сега вече Ейлин никога няма да обучава мъниците на азбука и азове на математиката - наложи й се да напусне училище.

Все пак бизнес-жената работи не за заплата а за печалба. И целевата й аудитория са 18 милиона деца на възраст от 4 до 8 години, на които предстои да се научат да завързват връзките на обувките си според нейната техника. image

 


Повече тук: http://faktite.webnode.com/news/kak-da-nauchim-deteto-da-si-zavrzva-obuvkite-/
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 943157
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963