Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 14:00 - Очарователните плюсове на женствеността
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.12.2016 10:43


 

Женственните маниери са движенията на женското тяло, постъпките, разговора, жестикулацията, звученето на гласа, мимиката и смеха на жената.  Женствените маниери привличат мъжа, защто рязко се отличават от мъжките, съчетаващи в себе си сила и твърдост. Дейвид Копърфилд бе очарован от Дора. Плени го и това, как тя гали конете, и как притиска цветята към лицето. "Тя имаше възхитителен глас, най-веселият смях и най-приятните омайващи маниери".

 Исключително важна е външността на жената, но ако маниерите не се отличават с женственост, положителен ефект няма да има, а напротив, даже ще изглежда смешно. Например, ако жената е облечена в нежна, женствена рокля, но движенията й са резк, съчетанието ще е много противоречиво. Виждали сме жени, облечени в най-женствени рокли, но тези рокли им седяха лошо, и самите жени изглеждаха неестествено. Те не можеха да се държат така, че роклята да им съответства.

 

Научете се на женствени маниери, подчертавайки не сходството, а разликата между себе си и мъжете. Понеже на мъжете е своствена силата, твърдостта и тежките постъпки, вие трябва да бъдете нежна, деликатна и мека. Използвайте това в походката си, разговора, жестикулацията и с достойнство се носете през живота.

 

 

1. Ръце

Избягвайте резки, груби движения. Не размахвайте ръце и се страрайте да не ги използвате като средство за изразяване. Никога не чукайте по масата за потвърждаване на гледната си точка. Никога не се дръжте за катедрата на проповедника или оратора. Никога и никого не потупвайте по гърба. Научете се да се ръкувате с мъже. При ръкуване никога не стискайте дланта на мъжа, независимо от това колко се радвате да го видите. Ръкостискането трябва да е нежно, но твърдо.

2. Походка

Старайте се да не стъпвате тежко и да не правите дълги крачки както правят това мъжете. Не се опитвайте да копирате походката на моделите. Техните стъпки са високомерни и неженствени. Ходете леко, грациозно, естествено, държейки краката прави. Помолете някого да ви заснеме на видео. Тогава ще имате нагледна представа за това, какво трябва да попоравите в походката си.

 

3. Глас

Ако се учите да ходите правилно и да използвате ръцете, ще имате желание да промените гласа за да съответства на новите маниери. Ако смятате, че гласът ви разваля общото благоприятно впечатление, трябва да промените и него.

Не разговаряйте прекалено високо. В гласа не трябва да присъства мъжката деловитост или демонстративно безстрашие. На нито един мъж няма да му хареса груб, висок или вулгарен тон  у жените.

 На мъжете също не им харесва неясното бърборене, монотонният и глух глас, защото зад гласа се чува същият неинтересен и унил характер.

 Гласът ви трябва да е чист и променлив. Ако имате проблем с гласа, запишете го на диктофон. Ако гласът ви трепери и звучи сухо, може би спите с отворена уста. Ако не сте в силите си да преодолеете този навик, закачете в стаята за през нощта мокра кърпа. Дрезгавият глас може да е следствия на неправилно хранене. Пушенето, между другото, нанася сериозна вреда на гласа.

 За да подобрите качеството на гласа, започнете да четете или разговаряте наглас със себе си. Ако чувствате, че езикът, устните или бузите са напрегнати, сложете в устата малки камъчета. Четейки изразително, използвайте най-различни чувства и емоции: ентусиазъм, възторг, сериозност, изумление, любов и състрадание. Повишавайте и понижавайте гласа за да звучи изразително. В хумористичната част на разказа влагайте в гласа смешни нотки, в тъжната - правете гласа си тъжен. Отлично могат да послужат старите приказки, понеже в тях се разказва за доброто и злото, радостите и тъгата. Половин час на ден трябва да е достатъчно, ако се занимавате редовно в продължение на месец.

 Има много добри книги, които ще ви помогнат в работата над гласа.

 

4. Смях

Старайтесе да не се смеете гласовито както го правят мъжете. Не отваряйте широко уста, не се отмятайте глава назад, не се пляскайте по бедрата, не  се кискайте, не превръщайте смеха в истерична веселба, не фъркайте, то ест не правете нищо грубо или вулгарн. Ако  избягвате тези крайности, смехът ви ще е приятен и няма да плаши, нито дразни.

 

5. Мъркане  и гукане

Когато женствената особа е до мъж, когото обича, тя понякога започва да мърка. След като Дора се омъжи за Дейвид Копърфилд, тя започна да говори с него като малко дете. Изглежда, всяка жена с вродено женско кокетство в разговор с любим мъж интуитивно прибягва към тази маниера.

 

Когато жената чувства желание да погука, тя го подтиска, нежелаейки да изглежда глупаво. Но когато се занимаваме с деца, тази тенденция се проявява още по-естествено. Забелязвали ли сте, че когато жена говори с бебе, то тя издава най-разнообразни нежни звуци? Това е гукането. На мъжете това може да се хареса, особено, когато тази реч е насочена към мъниците.

 

6. Очарователна унесеност

Унесеността е спокойно и умиротворено състояние, което изпитва котката, легнала пред камината.Унесеността е като кадифе на допир. От време на време всяка жена може да изпитва това очарователно състояние.  Противоположност на унесеността може да се нарече нервозността и възбудеността, когато хората си гризат ноктите, звънкат с ключове, мачкат носни кърпички и  си играят с кичур коса. За да изглеждате женствена, премахнете тези навици.

 

7.  Изражение на лицето. 

Старайте се да не се мръщите, не допускайте твърдия израз на очите, не си хапете устните и не отпускайте ъгълчетата на устата. Изражението на женското лице трябва да е меко, нежно, приятно и освтено с топъл поглед.

Изражението на лицето и започва в характера на човек. Ако имате мек характер, лесно и естествено ще придадете на лицето си изражение на нежност и мекота. От друга страна, ако имате твърд характер, критичен и нетърпелив, трудно ще ви е да скриете тези черти, и те непременно ще се проявят върху лицето ви.

Ако проблемът е именно в това, започнете да работите с характера си. Приемете за себе си здрава фолософия за живота, основана върху морални ценности. Научете се да приемате хората, да им прощавате и да бъдете търпеливи с тях. Ключ към такава промяна може да бъде смирението, понеже именно чрез тази добротедел се учим да приемаме, прощаваме и не съдим другите хора .

Докато работите над характера, постарайте се да следите израза на лицето си. Това, от своя страна, ще ви помогне да формирате характера си и да го направите по-мек.

 Лицето изпълнява ролята на учител за характера, напомняйки му за необходимостта да прощава и да проявява търпение. Но не е възможно да се тренирате в тази насока дълго време, ако продължавате да осъждате околните и да се отнасяте с тях недоброжелателно.

 8. Женски разговори

Следете разговорите ви да бъдат женски. И, важното е, не говорете орекалено много. Практически всички жени говорят прекалено много. Следете разговорът да не се върти само коло вас - децата ви, мъжа, дома, проблемите и успехите ви. Такива теми бързо стават много скучни за околните. Не задавайте тон в разговора. Всеки път, когато някой започва нова тема, не се опитвайте да върнете разговора към това, което интересува вас. Не говорете за незначителни неща, които не дават храна нито за ума нито за сърцето.

Не допускайте в разговора грубости, вулгарни думи, рязкост, критика или категорично осъждане.Следете забележките да са меки, добри, преизпълнени с любов. Ако говорите за нещастията на друг човек, проявете състрадание и загриженост. Не правете недоброжелателни забележки като: "Заслужи си го", "Трябваше да предположи такъв край". Използвайте всяка възможност да защитите човека, за да намерите в себе си състрадание и разбиране. Опитайте се да не обсъждате хората, които не ви харесват, иначе ще изпаднете в изкушение да наравите лоша забележка за тях. Обмислете какво искате да кажете преди да започнете разговор. Избягвайте теми, които могат да предизвикат горещ спор. Избягвайте негативни забележки. Разговорите ви трябва да отразяват вашата мекота, търпение, прошка, разбиране, търпимост към чуждото мнение и любов.

 При разговор с деца не чакайте особен случай за да проявите нежност към тях. Когато детето ви минава около вас, погалете го по главата и му кажете нещо хубаво. Вземете дъщеричката си на ръце и кажете: "Винаги съм искала да имам такова дете като теб". Или прегърнете по-големия си син и му кажете: "Гордея се с теб". Постоянно ги захранвайте с нежността си Те ще застанат близо до вас и ще ви помогнат да постигнете меката женственост.

 

9. Благородство

Един от признаците на женствената натура е благородството, или изтънчеността, която предполага доброто възпитание. Това означава, че жената е тактична, учтива, дипломатична, внимателна към другите, разбира чувствата на околните. Тя е високонравствена, има добър вкус и е великодушна. Изтънчената жена се старае да не обиди другия, никога не допуска грубост, невежливост, необмислена забележка, твърдост  или вулгарна дума.

За да бъдете изтънчена, никога не пренабрегвайте никого, не започвайте обсъждане на тема, която може да смути присъстващите, не се опитвайте да задавате тон в разговора или да насочите темата към себе си. Никога не се отзовавайте за другите хора с пренабрежение. Никога не изразявайте  гледната си точка твърдо и рязко, даже ако се чувствате прави. Ако виждате, че сте засегнали въпрос, който поставя другия човек в неловко положение, бъдете внимателни и бързо сменете темата.

Никога не използвайте вулгарен език и не разказвайте груби и пошли вицове. Никога не си бъркайте в носа, не се чешете и не си духайте носа пред хората. Не галете мъжа си по гърба, по главата и не го ласкайте пред хората. Тези неща пред свидетели изглеждат като признак за съвършена невъзпитаност. Не обсъждайте неприлични или пошли теми. Ако подобни неща не изглеждат добре за мъжете, то при жените изглеждат отблъскващо.

Подчертавайте благородство в облеклото си, прическата, грима. Украсете дома си с вкус, обмислете мебелите и посудата. Формирайте добър вкус към животописта и музиката. Никога не игнорирайте поканите за обществени мероприятия. Трябва с благодарност да се приемат или отхвърлят по телефона или по пощата.

Още един признак за изтънченост: бъдете вежливи с всек, когото срещата по пътя си, независимо от възрастта, финансовото или социално положение. Всеки човек е достоен за уважение. Колкото по-високо е уважението ви към хората изобщо, толкова е по-високо нивото на възпитаността ви.

 Високомерното отношение на човек към другите показва отсъствието на почтителност, която е свойствена за всички възпитани хора. Невъзпитаността ви се издава най-бързо в пренебрежителното или равнодушно отношение към другите хора.

 За да потвърдите доброжелателността си, никога не наранявайте хората. Никога, например, не проявявайте равнодушие към мнението им и не се отзовавайте пренабрежително за думите и действията им, особено за това, което смятат важно за себе си. Приявете внимание към чувствата им, мнението, постиженията, идеите, традициите, религиозните обичаи и образа на живот.

Ако се намирате на гости при хора, чийто образ на живот не одобрявате ,не проявявайте пренебрежително отношение към тях с шумно поведение или горещи спорове.

Висш признак за възпитаност е в способността ни да проявим искрена радост в общуването с хора и почтително и уважително отношение към образа им на живот. 

Освен това се научете да уважавате ентусиазма на другите хора.Споделете ентусиазма им.

 

 Oще един признак за невъзпитаност може да се нарече повишената или даже безсрамна взискателност по отношение на другите хора. Става въпрос за случаите, когато предявявате към хората определени претенции, без да се замисляте, какво ще им струва удовлетворяването на вашите прихоти. Така понякога се държат младежите, когато отиват на гости при приятели и молят да бъдат нахранени, да им се дадат дрехи, други вещи и даже пари. Има случаи, когато такива молби са оправдани, но обикновено нервират и дразнят.

 

 

Не е задължително да си красива, за да бъдеш женствена. 

Не трябва да си красива, за да притежаваш всички очарователни. Има хиляди абсолютно обикновени жени с некрасиви черти на лицето и несъвършена фигура, които станаха привлекателни за мъжете само защото са образец за женственост. От друга страна, има също хиляди жени с красиво лице и фигура, които неумеейки да преодоляват в себе си мъжките черти на арактера и грубостта на маниерите, не са в състояние да оставят положително впечатление у мъжете. Ако жената е мека, нежна, радостна и ако се отнася към околните й хора с любов, ако е чиста и нравсвена, кой ще потърси в нея чертите на класическата красота? Независимо от външната и красота или форми за повечето мъже тя ще изглежда като образец за женственост. Тя ще бъде неписана красавица!

Даже ако жената е дотолкова невзрачна за да се игнорира този факт би  било невъзможно, мъжете все пак ще видят в нея привлекателността. Може би, те няма да я нарекат красавица, но те ще оценят живостта й, пронцателността, обаянието, изискаността, приятността, веселостта и всичко останало, което така привлича мъжете. Често такива жени са особено очарователни и могат да привлекат към себе си здравомислещи и зрели мъже, за които красотата без женственост няма смисъл. Често именно такава жена става прекрасна жена, редом с която всяка красавица става сива и непривлекателна.

 За това нека отсъствието на красота не ви обезкуражава. Но ако сте красиви, този факт не трябва да служи за лъжовно успокоение. Присъствието или отсъствието на красона не играе голяма роля за придобиването на истинска женственост.

 

Жените имат склонност да забравят за женствеността си на пикник или разходка извън града. Отчасти това става заради дрехите. Панталона и ежендевното облекло способстват за това да престанеш да се въздържаш и замисляш за поведението си. Жените потупват мъжете по гърба, свиркат, викат и разговарят високо, шумно се смеят, тъпчат се с храна, седят с разкрачени крата или крак върху крак, като мъже, кискат се на вицовете. Бъдете внимателни на такива партита и не забравяйте за женствеността и маниерите.

 

 Безплатна книга "Море от любов" четете тук.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945943
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963