Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2015 18:06 - Майчинството
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2016 11:57


✿ Майчинството е пауза. И възможност да чуеш самата себе си.
В обикновения живот сме толкова заети с тичане и работа, че нямаме време да се вслушаме в себе си. Прекалено многоо шум, чужди мнения, задължения. А майчинството е все пак тишина, и първо - непонoсима. Тишина, която можем да запълним с нещо.
Можем да се изплашим от тази тишина и да напъхаме в живота повече от всичко, само да не оставаме с нея на саме. Само и само да не чуем това, което можем да чуем в нея. А може да слушаме тази тишина, да слушаме и да разберем. Да познаем самата себе си. Тази, която отдавна сме забравили, изгубили, оставили.
В тишината на майчинството може изведнъж да намерим призванието си. Което, както после ще излезе, винаги такова е било. Просто сме забравили за това. Аз, например, в детството исках да стана писателка. И редовно писах някакви "книги". Спомних ли си за това, когато дойде време да избирам специалност? Не. Към този момент около мен имаше толкова шум, че не беше възможно да чуя това. И само по време на второто майчинство аз отново се върнах към себе си.


ПРОДЪЛЖЕНИЕ  goodparents-happychildren.blogspot.bg


Тагове:   майчинството,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 943482
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963