Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2019 10:46 - Как да чуеш вътрешния си глас
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.10.2019 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 През 2005 година Стив Джобс разказа пред абсолвентите на Стенфордския университет три истории от живота си и завиши речта си със следното напътствие:


"Вашето време е ограничено, не го хабете живеейки друг живот. Не се хващайте на въдицата на вероучението, което съществува в мисленето на другите хора. Не позволявайте на възгледите на другите да заглушат собствения ви вътрешен глас. И е много важно да имате мъжеството да следвате сърцето и интуицията си. Те така или иначе вече знаят, какво действително искате да направите. Всичко останало е второстепенно"

 

Та какво искаше да каже с това един от най-великите предприемачи от нашето време, какъв смисъл следва да изнесем от посланието му? Какво е вътрешния глас, как да се научим да го слушаме? И защо, за да следваме зова на сърцето си, се изисква истинско мъжество?

Вътрешен глас

Поне веднъж в живота, но всеки от нас навярно е забелязвал, как желанията ни, мислите и постъпките насочва някаква неосъзната, невидима сила вътре в нас. И се проявява по различен начин. Това може да е силно чувство на дискомфорт и неудовлетвореност от обстоятелствата в живота, което ни подтиква да вземем важни решения и кардинална промяна на съдбата. Или страстно желание всичко да променим и да постигнем определена цел в живота каквото и да става. Например появява се физическа потребност да се преместим в друг град в търсене на нови възможности да се реализираме. Да оставим обучението в университета на 5ти курс и да отидем да учим нещо друго. Или стабилната работа и успешната кариера престават да донасят удовлетворение. Искаме да се заемем с истински любима дейност, това, за което винаги сме мечтали. И даже да се наложи да оставим престижната си длъжност и добрия приход.

Друг пример - когато започвате свой бизнес и променяте привичния живот на специалист на рискован живот на бизнесмен. Плаши ви неопределеността на бъдещето, новите задачи и проблеми, които се налага да решавате всеки ден, отсъствието на елементарни знания и опит в мениджмънта. Но това не ви спира. Вие просто чувствате, че това ви е нужно и действате.  

Каква е тази сила? И нужно ли е да я следвате? Понякога тя се появява, изглежда в най-неподходящия момент, когато животът вече се е подредил. Появява се под абсолютно различни форми, образи и усещания и винаги подтиква към промени в живота, към вземане на важни и много трудни решения, които понякога изглеждат абсурдни и противоречат на гласа на разума. Природата на тази сила е за отделен, продължителен разговор. Много по-добре би било да приемем като факт, че я има, и да се научим да я следваме.

Вашето правилно решение

Силата, за която става дума има много имена - вътрешна сила или вътрешен глас, зов на сърцето, силата на съдбата, предчувствие, интуиция. За удобство ще я наричаме вътрешна сила, въпреки че същността от това няма да се промени, и отличителна особеност на това явление винаги ще е това, че то ни подтиква към кардинални промени в живота.

Главната цел на вътрешната ни сила е да ни даде шанс максимално ефективно да се проявим в живота, да придобием голям жизнен опит и да се приближим към реализацията на предназначението си. Тя винаги ни насочва по пътя на развитието и ни кара да се движим напред, постоянно да се съвършенстваме. И ако твърдо сте решени да намерите предназначението си и искате да промените живота си, то трябва да я следвате безпрекословно. За да постигнете в живота нещо истински струващо, да станете друг човек и да изпълните мечтите си, започнете да се вслушвате към вътрешния си глас. Всеки човек сам за себе си решава да слуша ли вътрешния си глас или не, още повече, че за това е нужен силен характер и мъжество. Да следвате тази вътрешна сила е тежко и това не е в сила на всеки.

Какво да изберем - разума или интуицията? 

От гледна точка на разума, решенията, които подсказва вътрешната сила, много често са грешни и могат да доведат до истинско поражение, загуба в живота.. Например, вие отдавна сте искали да започнете свой бизнес, винаги сте мечтали за това, и накрая се решавате. Избирате ниша, инвестирате всичките си спестявания в бизнеса и търпите поражение. Как така! Нали следвахте вътрешния глас, непреодолимото желание да оставите работата, която ви е писнала и да отворите собствена фирма и,на края, да работите за себе си. Нима сте бъркали? Не. Просто неправилно оценявате резултата, който получавате.

 

Решенията, които ни подсказва вътрешния глас не винаги могат да се изчислят от гледна точка на разума. Вие никога с точност няма да разберете, в какво ще обърнат за вас - победа или поражение, опит на неуспех или радост от победата.Именно за такива случаи ще ви потрябва мъжество, настойчивост. Силата на съдбата задължително ще ви доведе до успех, ще ви открие предназначението ви в живота, но не веднага, а с времето. 

За това трябва да заслужите успеха си, да съберете опит, даже да претърпите редица неуспехи и провали.

Винаги помнете, че интуицията ви насочва по пътя на развитието ви. И ако правите грешка - значи така е нужно. Вие събирате опит и знания за да може после да стигнете до победа и дапостигнете целите си. Победи без поражения няма. И всяка победа в живота ви това е сумата от вашите предишни неуспехи.

Повярвайте във вътрешната си сила. Това е важно! 

Ако сте решили да следвате вътрешния си глас, тогава започнете напълно да му вярвате и никога не се съмнявайте в правилността на избора си. Каквито и неуспехи да ви очакват по пътя, помнете - вие ще победите и ще постигнете успех само в този случай ако уверено се движите напред. Бъдете готови за това, че ще ви критикуват и разубеждават близки, родители, приятели. А и вас самите ще започнат да ви преодоляват всевъзможни съмнения и даже страх, ще ви плаши неопределеността на бъдещето и рискованите стъпки ще започнат да ви се отдават много трудно. 


 Но когато има страх - това е нормално, и даже много хубаво. Много по-лошо ще е ако престанете да изпитвате това чувство. Ще започнете обстойно да обмисляте всяка своя стъпка, всяко решение. И това ще позволи да избегнете много грешки и необмислени постъпки.

Вътрешната сила е ирационална и за това помага да вземате най-сложните решения, когато разумът се оказва безсилен и не може да се справи с избора. Ако винаги разчитате само на разума, може цял живот да тъпчете на едно място, постоянно да мислите, разсъждавате, оценявате варианти и така нищо и да не направите. Друго е вътрешната сила - тя бързо дава отговор на въпроса и подсказва правилното решение.

Още сега се спрете и си спомнете какви мисли и стремежи сте подтискали в себе си в последно време, тъй като сте ги смятали за рисковани или глупави? Може би отдавна искате да намерите предназначението си в живота, но не знаете по кой път да вървите?

Престанете за известно време строго да следите разума и се вслушайте в усещанията си. Вашият вътрешен глас вече отдавна ви подсказва правилните отговори, просто вие им се противите. 

 https://blagopoluchieto.blogspot.com/

 



Тагове:   вътрешен глас,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 943181
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963