Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2019 16:32 - 11 критични разлики в мисленето на богатите и бедните
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 347 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.10.2019 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

Разбери истинската причина, защо повечето хора са бедни
Отърви се от лотарийната менталност, което моментално ще повиши шансовете ти за успех. 11 стъпки към богат живот за да може обръжението ти да завижда на резултатите ти. Получи златното «ключе» за постигане на финансова свобода, за да си купуваш всичко за което мечтаеш.

Разбери за токсичните заблуди относно парите за да повдигнеш прихода си с 30-50 % без усилия. Разбери за нови пътища за увеличаване на нивото на удоволствие от живота, което означава, че ти ще се отървеш от депресиите и лошото настроение Започни да постигаш финансовите си цели бързо и лесно, за да се гордееш с резултатите си Внимание! Тази информация е абсолютно критично важна за всеки предприемач (и не само)! Това е кратък наръчник за 11 базови разлики в мисленето на богатите и бедните хора, които ти пречат да изкарваш повече пари сега.

Точно това знание, което нямат 93% от хората, страдащи от финансовото си положение. Вярвам, че тази информация ще те приближи към победата над демона на безпаричието и низките финансови резултати. Обаче преди да разбереш за 11те критични разлики в мисленето на богатите и бедните, ти трябва да разбереш голямата идея на тази статия Запомни (а по-добре запиши): Това, в което вярваш за парите – това е действието на таен механизъм в мозъка ти, който определя, колко пари ще изкараш. Това е финансов термостат.

Безброй изследвания показват, че термостатът съществува. Наричат го по различен начин, но това не променя идеята. Представи си, че термостатът влияе върху абсолютно всички области от живота ти (връзките, работата, бизнеса и даже спортът). Обаче в тази статия се приготви за първи път да разбереш истинската причина, как термостатът влияе върху финансовия ти живот. Ето как термостатът действа в реалността. Върху примера на това, как отслабвам сега. Имам сложна диета. Практически не ям сладко, не ям хляб, не ям месо, никакви сложни въглехидрати. И ето днес карах из града, ходих на срещи. Термостатът върши работата си, той ми сигланизира, че  излизанам от зоната на комфорт, защото станах по-стройна. Защото за термостата това е стресово излизане от зоната на комфорт, това е червен сигнал за него, което трябва да  включиш в механизма си.

Спомни си как се случва това с теб? Когато започваш да изкарваш повече, когато приходите ти растат или ставаш физически по-строен/а... Когато твоят, така наричан «селф-имидж» (представата ти за себе си), започва да се променя, твоят финансов термостат се включва и кибернетичният механизъм се задейства. Какво се случва? Това, че човек започва да се лъже и да измисля причини защо трябва да се върне към стария начин на хранене, към стария начин за водене на бизнеса. И, съответно, термостатът, чиято задача е да държи всичко така, както е било винаги, на едно място, се включва. Как финансовият ти термостат взима парите ти, свободата, придобиваш безпокойство, страхът да останеш без пари, да имаш лоши отношенията в семейството. Ето симптомите за нисък финансов термостат, от който може би страдаш сега: - Приходите ти рязко падат - Оставяш започнатите проекти, без да довършиш работата до край -
Страдаш от неувереност в себе си и бизнеса си - Връщаш се на предишното ниво в бизнеса и в спорта - Работиш по 12 часа на ден, но не получаваш желания финансов резултат И така, приготви се за първи път да разбереш как финансовият термостат създава 11 финансови разлики в мисленето на богатите и бедните, което дълбоко определя финансовото бъдеще. Това гарантирано ще те приближи до победата над бедността и финансовите неуспехи.  

Разлика 1. Бедните хора мислят, че пътят към богатството е чрез получаване на официално образование  и диплома. Богатите хора винаги се стремят да придобият новите по-практични знания. Повечето средни хора, бедни хора по мои наблюдения на клетъчно ниво са програмирани да мислят, че пътят към богатството е чрез получаване на диплома. И даже само това токсично убеждение е достатъчно за да погребете шансовете си за успех, принципно, даже  най-талантливия човек. Но фактът е, че много от най-успешните предприемачи в цял свят изобщо нямат никакво формално образование. Обаче те продължават  (даже ако са завършили университет) да придобиват нови знания и нови навици, които са по-практични. Защото знаят, че нито една диплома – не е гаранция за високи финансови резултати.

Разлика 2. Бедните хора говорят за миналото. Богатите хора гледат към бъдещето. За мен това е втората глобална разлика в мисленето на богатите и бедните хора.
Богатите хора настройват фокуса си повече към бъдещето, къде и какви възможности има. Те виждат възможности. При тях идват идеи, как може да се реализират тези възможности. Бедните хора, повече от всичко обичат да говорят за това, колко хубаво беше преди. «Да можеше да се върне миналото».


Разлика 3. Бедните хора действително смятат, че парите са корена на злото. Богатите хора смятат, че бедността е корена на злото. Аз лично винаги съм смятала, че бедността е корена на злото. Ако това убеждение не съществуваше, нямаше да има комунизъм, нямаше да има глад, нямаше да има Втора Световна война.
Помислете, колко хора загинаха заради това убеждение. Повече от това, бедните хора смятат, че богати хора могат да бъдат само крадци и мошеници. Че големи пари не могат да се изкарат с честен труд. Реалността е в това, че това убеждение дълбоко засяда във всички области от живота и ти страдаш от ниските финансови резултати.

Разлика 4. Бедните и средните хора смятат, че егоизмът е нещо много лошо. Богатите хора първо се грижат за себе си
Лично аз смятам, че всеки човек трябва на първо място да се грижи за себе си. Смятам, че убеждението, че егоизмът е нещо лошо е много неправилно. Егоизмът е нещо хубаво, защото това те кара първо да мислиш за себе си. Ако можеш да се погрижиш за себе си, то вероятността, че ще можеш да се погрижиш за другите е много-много по-висока. Ако човек не може да се погрижи за себе си, той е в позицията на нуждаещ се. Той е в позиция, когато другите хора няма да искат да бъдат с него. И този човек става никому ненужен защото постояно се оплаква, негативен човек е.

Разлика 5. Бедните хора имат лотарийна менталност. Богатите хора  имат менталност, ориентирана към действия Тълпите, в това число се отнася и към предприемачите, се молят да им падне щастие на главата. Да спечелят от лотарията, или да дойде голям клиент. Да им се падне голямо парче. Тези хора вярват в късмета. В моменталния успех. Че трябва да им провърви. Те казват тостове, за да им се усмихне късмета. Те вярват, че тези, които са успешни, просто им върви повече. Те винаги говорят за криза, за това, че не им е провървяло. Богатите хора не вярват в късмета. Те вярват в действията.
Богатите хора имат менталност на мултипликатори. Всичко, до което се докосват постига успех. Защото те не чакат когато ги светне чудо. Те действат, за да постигант успех.  

Разлика 6. Бедните хора виждат парите от гледна точка на емоциите. Богатите гледат  парите по-логично И тук има парадокс – приятелите си с логика не избираме, отношенията логично не градим. И бизнес не започваме с логика. Обикновено започваме бизнеса, към който изпитваме страст. И този бизнес, където са задействани силните ни страни. Ние чувстваме това не само в главата. Ние чувстваме  в тялото, къде можем да победим, а къде не. Но относно парите, богатите хора са по-малко емоционални. Те мислят логично, пресметливо, аналитично.  


Разлика 7. Бедните хора се стремят да изкарват пари, правейки това, което не им харесва. Богатите хора следват страстта си Богатите хора имат тотална увереност, че е възможно да обичаш това, с което се занимаваш. И да получаваш за това много пари. Това е най-голямата тайна за  продуктивност в света – да изпитваш страст към това, което правиш. Бедните хора не вярват в това, защото тях, средностатистичните хора са ги тренирали в училище, в университета, програмирали са ги родителите да мислят линейно. Те вярват, че за да изкарват много пари, трябва да се прилагат физически усилиля. Че трябва да се работи на нелюбима работа. Помисли, доколко е по-лесно и интересно да изкарваш пари чрез това, което действително ти харесва. За да гориш от това, което правиш, и да получаваш от него удоволствие.

Разлика 8. Бедните хора имат ниски очаквания. Богатите винаги много се радват на предизвикателствата Бедните хора никога не си поставят по-високи цели. Те винаги си поставят ниски цели за да не се разочароват. Обаче успешните богати хора винаги много се радват на предизвикателствата. Аз лично винаги си поставям амбициозни цели.  Ако виждам, че тълпата, народа прави нещо, аз никога не правя това, което прави тълпата. А тя се страхува да си поставя по-висок таван за да не се разочарова. Моята рецепта, за да не се разочароваш е да мериш прогреса си не по това, колко още разстояние до целта ти остава. А колко си постигнал в сравнение с вчера. В сравнение от преди година. Какъв човек си сега в сравнение, например, с преди три месеца.

Разлика 9. Бедните хора хорчат повече пари, отколкото изкарват. Богатите хора харчат по-малко, отколкото изкарват. Бедните хора действат така. Те получават заплата и след няколко дни от нея остават стотинки. Те се оправдават с това, че трябва да се върне дълга, да се изплати кредита, да се отиде на зъболекар. Обаче те спокойно могат да купят ненужен компютър, само за да се похвалят на съседа, който има същия. А после пестят от храна. По-лошо е, когато влизат в дългове и кредити. Когато няма с какво да се изплащат... Богатите хора могат да живеят със сума по-малка, отколкото изкарват. Много е лесно всичко. Защо правят така? За мен лично спокойствието е много по-важно, отколкото 4-50 стаен апартамент, взет на кредит, в който ще живея. По-добре да живея в три-стаен, да се чувствам спокойно, че нямам кредит. Че няма да е нужно да плащам големи проценти и други неща. И много-много важно.

Разлика 10. Бедните хора учат децата си как да оцеляват. Богатите хора учат децата си как да бъдат богати. Тази разлика веднага си личи. Повечето учат децата си как да оцеляват. Те предават на децата си неуспешния си опит по отношение на парите. Обаче богатите хора учат децата си как да бъдат богати. Още от детство залагат в тях мислене на богат човек. Това им помага в бъдеще да постигнат по-добри финансови резултати, отколкото тези, които не са били научени на това. Разлика 11. Бедните хора предпочитат временните забавления. Богатите хора предпочитат растежа. Бедните хора предпочитат компютърните игри, да седят в социалните мрежи и да лайкват снимки на познати, отколкото до получат образование, да получат знания. Богатите предпочитат растежа. Например, вместо да играе на компютърна игра, богатият ще прочете добра книга. При това богатите хора не са зациклени върху дипломите, на формалното системно, като в университета. Но са зациклени върху това, да работят върху себе си. Те продължават да растат.

И така, нека погледнем още веднъж 11 ключови правила на богатите хора: - Винаги придобивай нови знания, независимо от дипломите - Гледай в бъдещето, какви възможности има - Обичай парите - Бъди «егоист» - Вземи решение да действаш - Гледай  парите трезво, без емоции - Намери страстта си, призванието - Поставете си високи финансови цели - Харчи по-малко, отколкото изкарваш - Възпитавай децата да бъдат богати - Действай и не забравяй за растежа   Вярвам в теб!


https://blagopoluchieto.blogspot.com/ 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946482
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963