Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2020 14:45 - Кое затваря паричния поток?
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.01.2020 11:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес искам да поговоря за това, кое затваря паричния поток. Да, между другото същото затваря и жизнения поток. Важно е да знаеш "враговете" си в лице. Това е първата стъпка по пътя към промяната.

В тази статия ще става дума за страховете и още някои настройки, които могат много да забавят човек в плана на създаването на успешен богат живот.
 

Твоята задача е да забележиш и проработиш тези настройки в мисленето си, тъй като с това ще откриеш в себе си пътя към създаването на щастие и богатствo. 

И така, страхове пречещи за създаването на успех и богатство.

Страх от промени

 Обикновените хора много се страхуват от промени и за това по всякакъв начин се стараят да ги избягват. Много често хората се отказват от предназначението си и работата/бизнеса, които биха обичали" казвайки "от това пари не се изкарват" и продължават да ходят на ненавижданата работа. А нали убеждението "от това пари не се изкарват" е лъжа на разума, за да не променяш нищо в живота си!

 Друга категория хора обичат да казват: "На тях им провървя", с това оправдавайки бедността си. Но всъщност на тези, които им е провървяло са работили от сутрин до късни нощи, преодолявали са проблемите и сложностите, рискували са и постоянно са излизали от зоната на комфорт.

Силните хора точно с това се и отличават, че са способни въпреки съмненията и страховете да вървят напред. Силните хора създават своя късмет, създават парите. Богатите хора разбират, че всичко в живота се променя и целия живот е промяна. За това те спокойно приемат промените и са готови за тях. Избягвайки промените, човек само препятства растежа си и течението на живота.

Някога си мислех: "Защо толкова малко хора ходят на тренинги, въпреки, че прекрасно знаят, че тренингите работят и дават резултати?" Повечето казват "нямам пари", "нямам време", но истинската причина е в това, че хората се страхуват да променят нещо. По-лесно е по време на работа да четат статии, книги и да правят каквото и да е, само да не  променят живота си.

Тренингите са за силни хора! За тези, които са готови да хвърлят предизвикателтво на самите себе си и живота!

Страх от неизвестността

Разумът ни винаги се стреми да пребивава в зоната на комфорта.

За него всичко, което е ново и неизпитано е опасно.

 Естествено е да се страхуваме от неизвестността. И единственият начин да престанем да се страхуваме е често да пребиваваме в неизвестност - тогава се свиква.

Разбери, моля те, че по пътя към успеха и богатството ще има повече неизвестност, за това се подготви предварително и свиквай с неизвестността.

Сигурна съм, че неизвестността е много по-добра, отколкото известността, че в 6.30 трябва да ставаш, въпреки, че не искаш. В 7.30 да излизаш от вкъщи, и да отиваш  към метрото, което напълно подтиска енергията и ти се налага да се затваряш в себе си (или да стоиш в задръствания), да чувстваш, как ти е омръзнала тази работа и такъв образ на живот, но нищо да не можеш да направиш, нали трябва да осигуряваш семейството, да "вдигаш на крака" децата. От 9 до 18ч да прекарваш на работа и постоянно да се притесняваш: "Ами ако ме уволнят какво ще правя. Тук поне заплатата е добра. Къде ще намеря такава?" Най-вероятно ти е известно, че ще се наложи да се задържиш, защото се е натрупала толкова работа, че просто не е реално да успееш да я свършиш.

В 20.00 да се върнеш на работа и да знаеш, че за семейството и децата вече не ти остават сили. И мислиш: "Добре, че мама ми помага с децата!"

Харесва ли ти такава известност?

Едно време аз предпочетох неизвестността вместо такава известност. Аз бях готова на всякакви промени, само да нямам такава реалност.

Страх от успех/богатство

Да, има страх от успех и страх от богатство! Хората даже не мислят за този вид страх, но реално той има още повече сила, от другите видове страх.

Защо хората могат да се страхуват от успех?

Ще се наложи да разрешават много въпроси, това е огромна отговорност - да ръководят голям екип, да бъдат публични личности, да мотивират хора, да говорят пред публика, да изграждат отношения с хора и др. То ест, тук са нужни съвсем различни навици, отколкото в обикновения свят.

 Защо хората се страхуват от пари?

Какво да правят с тях? Как да ги съхранят? Как да ги защитят? Ами ако ги ограбят? В какво да ги влагат? А какво ще стане ако ги изгубят? И редица други въпроси, които си задава неподготвения разум.

 Страхът от успех/богатство възниква защото успехът и богатството са неведоми за човека. Той не знае какъв е този живот, това е неизвестността. И страхът от неизвестност вече е тук. Животът на успешия богат човек се отличава от обикновения, и следователно, ще се наложи да се променя много в живота. Това е страхът от промяна! То ест тук се смесват различни страхове в едно.

 Просто във въображението се подготви за нов живот, за да свикне разумът, и страхът ще мине. Само че това не е едноразова процедура. Това е процес! Рисувай новия си живот и свиквай с него докато новият живот не стане а теб комфортен и спокоен.

Отсъствие на Творчество

 Навярно ти е познато състоянието на скука. А, възможно ти живееш с това чувство постоянно. Или нямаш време да скучаеш, защото времето постоянно тече? Скуката говори за това, ча правиш нещо неправилно.

Отсътствие на цели/мечти

 Целите и мечтите карат да излизаме от зоната на комфорт и да променяме живота. Повечето хора предпочитат да живеят без цели, оправдавайки се с това, че няма време, демек, "нямам време да ям, а ти казваш да постигам целите си!"

Така цял живот може да се надяваш, че мечтите ще се изпълнят.

Още една причина, защо се затваря паричния поток е това, че наоколо има "тежък" негативен човек (или няколко).

 Има такива хора, които много силно напрягат теб и пространството. Когато те влизат в полето ти, чак става тежко. Веднага падат енергията и настроението. Даже ако си се намирал в позитив, след няколко минути общуване превключваш на негатив. Познато ли ти е това чувство?

Тези хора постоянно се оплакват. За тях всичко е лошо. Проблеми с парите, проблеми в семейството, проблеми на работа и др.Общувайки с такива хора, човек влиза в "тежко" негативно поле. А парите обичат лекотата.

Много е лошо, когато любимият ти човек е "тежък".

 Тъжната и неудовлетворена жена моментално затваря паричния поток на мъжа. Мъжът губи мотивация и всякакво желание нещо да създаде. А после жените се оплакват, защо имат такиес неуспешни мъже. Много жени сами са създали такива мъже или са им позволили да станат такива.

 Често родителите биват много негативни, особено, ако са в преклонна възраст. Те винаги искат "както е по-добре" и винаги искат да поправят и наставляват децата "към пътя истинен", често критикувайки ги и давайки съвети.

 Пази се, ако до теб има недоволен и негативен човек. Избирай себе си! Или ясно установи с тези хора свои правила за общуване, или бягай!

Прекалено голяма важност 

Животът е като река. Тя сама те носи по течението!  Трябва просто да плуваш към своето щастие. Твоите позитивни чувства и емоции ти показват доколко правилно "плуваш".

Следвай състоянието на щастие и радост и ще вървиш в правилна насока.

 Забележи, че чувството за важност създава злобата, раздразнението, неудовлетвореността - точно тези чувства, които не трябва да се следват.

Всичко, което е важно за теб, е да "избягаш" от себе си! За това си направи услуга и замени важността за доверие.

Зацикленост върху парите

Хората, които много искат пари, обикновено са бедни.

 Когато нямах пари, много исках пари. Когато започнах да изкарвам пари и те се появиха, по-спокойно започнах да се отнасям към тях. Разбира се, исках да изкарвам и винаги ще искам, но желанието ми стана много спокойно и дълбоко.

Хората, които са зациклени върху парите, много силно напрягат пространството и за това всичко се проваля. Много предприемачи  мислят само как да платят сметките. Те толкова искат пари, че клиентите по различни причини в последния момент се отказват. За това ако клиентите ти в последния момент се отказват от придобиването на стоките и услугите ти, значи силно напрягаш пространството в областта на парите.

 Спокойствие и хладнокръвие - ето какво е нужно на парите.

 Всяко прекомерно желание само отблъсква обекта на желанието.

 Парите не трябва просто да се искат! Трябва да си поставяш цел и да мислиш за това, какво да направиш за да стигнеш до тази цел и да действаш. То ест желанието за пари трябва да се превърне в цел, и цялата енергия да се насочва към тази цел.

 

 

 Още интересни статии по темата: http://faktite.webnode.com/

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946088
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963