Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2012 21:09 - Животните, или мъжете в нашия живот
Автор: lvm Категория: Тя и той   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.11.2012 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Kъм  1 Част

 

- Според теб, кои са е по-остроумни: мъжете или жените?

- Разбира се, мъжете! Над това, какво те предлагат на жените, жените се смеят цял живот.

 

Тази книга е за съблазняването, флирта и манипулациите с мъжете. За това обекта на нашето изучаване, това, което ще препарираме и разглеждаме под микроскоп са мъжете, а не техниките на НЛП. Така че, да сложим предмета на изследването на масата и да пристъпваме към детайлно описание.

  

Портрет на мъж с очите на жена

 

Акумулирайки опита на поколенията, общуваки със своите читателки, участничките на тренингите, истински НЛПьорки, приятелки и просто познати жени, аз успях да нахвърлям някакъв портрет на мъжа с очите на жена. Той се получи разнопланов и чрезвичайно привлекателен в случай на умело използване.

 

Когато четири или повече мъже се събират заедно, те говорят за спорт. Когато две или повече жени се събират, те говорят за мъже. Така че да продължим…

 

И така, каня ви да се запознаете с типичните черти на типичните особи.

 

Мъжете се смятат за неотразими. Те удовлетворено потупват бирения корем, наричайки го трудов мазол, поглаждат плешивината, казвайки, че са загубили косата си по чужди възглавници, и не комплексират по повод на кривите или късите крака. При това те гонят жените си на фитнес, все пак редом с любимия мъж непременно трябва да има фотомодел. Такива са те – истероидните, епатажни особи на мъжкия пол.

 

Но огромно количество мъже просто не знаят, какво е суицид, а за това никога няма да се качат на табуретката. Пристройват жена си на кухнята, за да готви, слагат я на компютъра, за да препечатва ръкописите и пази мислите не гения. О! Това е параноялния психотип. Такъв мъж изпива от вас всички сокове. Знаете ли, че в психологията има «наполеонов комплекс»? Ниският ръст на Наполеон при неговата пълнота и бурното придвижване в социума са известни на всички. Така че. Искате ли да станете Жосефина. Или Дездемона? Молете се вечер.

 

Мъжете са чрезвичайно самонадеяни. Тяхната самоувереност се простира до такива размери, че те мислят, гледайки по телевизията спортни състезания, че ако са достатъчно концентрирани и много силно викат «Гол!», могат да помогнат на любимия отбор, въпреки че мача се транслира на запис и това е вече третото повторение за тези, които имат лоша памет.

 

Мъжете обичат телефони с голямо количество копчета. Това им помага да се чувстват важни. Жаждата за първенство живее във всеки мъж. Тя се проявява буквално във всичко. Даже в патологичното желание рано сутрин първи да отворят свежия вестник. Мисълта за това, че мъжът не е най-първият, винаги пагубно действа на психиката му.

 

Мъжете са самоуверени, защото в детството те се идентифицират с рицари, космонавти и други супер герои. Така ги възпитават родтелите. И това е правилно! Жените, като правило, имат ниска самооценка, защото в детството се идентифицират с Пепеляшка – жената, която постоянно незаслужено унижават, експлоатират, и малкото женско щастие може да се постигне само през измитите планини с мръсни съдове и сълзите през дългите нощи. «Кой е виновен?» и «Какво да се прави?» - двата извечни въпроса. Виновни са, разбира се, родителите. Но ние им прощаваме. Техниката за прощаване е описана в моята книга «Забрани няма. Правила за живот на кеф». А какво а се прави? Да се повишава  собствената самооценка. На това е посветена другата ми книга «Как да станете успешни – правила, които ще преобърнат света ви». При това да понижавате самооценката на мъжете не се налага. Нима ви се иска до вас да има неуверен в себе си, съмняващ се, нервен мъж?

 

Менопаузата при мъжете произтича значително по-смешно, отколкото при жените. Тя пряко зависи от самооценката. Когато жените са в менопауза, те пълнеят и често изпадат в депресия. Когато мъжете са в менопауза, те се опитват да се запознават с млади момичета и да се возят на мотор.

 

Всяка работа (даже приготвянето на храна) става за мъжа интересна, ако тя е свързана с опасност. Най-сериозната опасност за мъжа е жената. (Това правило работи и в обратна посока.)

 

Средно температурата на тялото на мъжа е по-висока, отколкото при жените. Ако зимата в апартамента ви е студено се препоръчва да спите в едно легло с мъж. Мъжете са преносими отоплители, които хъркат.

 

Всяка НЛПьорка знае, че омъжването за разведен мъж е оправдано от екологична гледна точка. В нашия свят мъжете са по-малко от жените, а на всички е добре известно, че всеки ресурс, който е недостатъчен, трябва да се използва повторно. Ако мъжа казва: «Ще ти се обадя» - и не се обажда, това не значи, че е забравил да го направи, това не означава, че е изгубил номера ви, това не значи, че е умрял. Това значи, че той не иска да ви звъни. Да се освободите от мъж, без да заденете неговата мъжетственост не е лесноо. Фразите «Махай се, скот!» и «Аз не искам да те виждам вече, изрод!» в мозъка на вашия мъж звучат като предизвикателство, заиграване и покана за сексуално рандеву. Ако вие действително желаете да се отървете от мъж, пробвайте да му кажете: «Аз те обичам… и искам да се омъжа за теб… искам да имаме деца». И ако в отговор на това той не избяга, а само болезнено си затвори очите и тихо въздъхне: «Аз също», знайте – това е истинска геройска постъпка, много по-решителна от прословутия скок с парашут или гмуркане в морските дълбочини.

 

Сега вие знаете всичко за мъжете… Или не знаете нищо…

 

Но това е поправимо. Защото сега, след събирателния образ, ние ще се заемем с разчленяване. Ние ще класифицираме мъжете по психотипове.

 

 

 

За класификациите

 

Класификациите на мъжете по видове са не по-малко от самите… жени. Защото всяка жена, изхождайки от своя личен опит, рисува в мозъка си таблица, в която дели мъжете на прекрасни принцове и гнусни жаби, адекватни и неадекватни, егоистични и щедри, умни и глупави, сексуални гиганти и импотенти… Дамите сортират кавалерите си по зодия, цвета на кожата, ръста, образованието и размера на  портмонето. Аз предпочитам да деля мъжете на два типа – мои и чужди, родни и неродни… Интуицията и многолетния опит от психологичната практика буквално от пръв поглед ми подсказва, че с този мъж може да се веселя в леглото, да се спускам по горна река, да сключвам договори за издаване на книгите ми, а с този е по-добре да не излизам на парти, да не се свързвам в делови отношения, да не флиртувам, защото психотиповете ни са несъвместими, а картите на реалността (картините на света) са абсолютно различни. Аз не вярвам в комплементарността (взаимното допълнение), аз смятам, че вълка лошо допълня овцата, а змията не е сестра на костенурката. Аз предпочитам да търся родствена душа, този, който гледа не само на мен, но и в една посока с мен.

 

Но преди да се научите да калибрирате, прогнозирате, да четете човек, като отворена книга, само от жестовете, маниера на говорене и обличане, и да делите мъжете на подходящи и неподходящи особи, струва си да се запознаете с основните черти на основните психотипове.

 

 

 

Списъкът с психотипове е такъв: параноялен, епилептоид, истероид, гипертим, шизоид, психастеноид, сензтив, гипотим, конформен, астеник, неустойчив, циклоид. Давам този списък по мяра на намаляването на агресивността и нарастването на дефензивността (защитеността).

 

Но ние ще разгледаме само пет основни психотипа, тези, които се срещат по-често от другите.

 

Безусловно, във всеки човек присъстват чертите на различни психотипове. И човек  гъвкав в различни жизнени ситуации  се проявява по различен начин. В семейството мъжа може да бъде шизоид, но ако го оценяват на работа, то с времето в кариерата той ще стане параноялен.  Истероидът лесно се маскира под всички други психотипове, но него лесно го издава демонстративността… И все пак при всичкото това богатство на избора в човека винаги присъства акцентуацията (превалиране на чертите на някакъв един психотип).

 

В природата всичко е полезно и нужно. Шизоидите генерират идеи. Параноялните извличат значимите идеи от множествата други, неясни и неотшлифовани, придават им сила, излизат като пропагандисти и съавтори, организират движения за тези идеи. Епилептоидите довеждат идеята на параноялния до съвършеноство и до ума на много хора, популяризират я, още повече оформят, встъпват в кръга му, партията, организирайки другите епилептоиди и неепилептииди. Истероидите грашат и се каят, при това публично и епатажно. Истероидите възпяват параноялните лидери и воеводите-епилептоиди. Това са те, истероидите, - разказващи за червените кавалеристи, за които важното е да запалят световен пожар. Хипертимите се въртят между всички, те са снабженци, автомеханици и касапи.

  Очаквайте скоро цялата книга в сайта на ...                  image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946046
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963