Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2020 13:45 - Какво стои зад голямото богатство
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На хората им се струва, че материалният свят е истинският свят. Да, материята е твърда, може да се пипне. И изглежда, че материалният свят е истински и единствен. Очите виждат, и мозъкът вярва. Но всъщност, всичко е съвсем различно. Материалният свят е вторичен. Истинският свят е света вътре в Теб. Твоите чувства, емоции, енергия - това е истинският свят. Именно Твоите чувства и емоции създават енергия, а енергията създава материалния свят!
 Хората, които са до Теб, не случайнo са до Теб. Ти си ги "създал" с чувствата и емоциите си. Забележи, че до тъжните хора има такива тъжни хора като тях. До щастливите хора има същите щастливи хора! До успешните хора има успешни хора. То ест, Твоите чувства създават Твоя собствен свят. И само тъжният човек да стане щастлив, като изведнъж околните тъжни хора започват да го отхвърлят, и щастливият ще се чувства в тъжното обкръжение като "не на място".
Енергията лежи в основата на всичко! Всички материални вещи са просто по-плътен вид на енергията.    Аз искам да ти предам една проста мисъл: света вътре в Теб е истинският свят!
Материалният свят е вторичен!
Същото е и с парите.
Истински богати стават тези, които стават богати вътре. Тези, които търсят богатство само в материалния свят, никога не стигат до него.  
 Идеята е първична! Парите са вторични!
Идеята дава вдъхновение, мотивация, енергия да действаш!
И, благодарение на това ниво енергия, човек получава пари.
Нека обясня, какво разбирам под "идея". Тази дума в този контекст има много широко значение. 
Ще дам няколко примера, за да разбереш по-добре:
Когато започвах бизнеса си, исках да изкарам пари, зад парите стоеше идеята за свобода.
След това се появи идеята да науча хората, благодарение на ума си, да придобива щастие и богатство, да науча хората да управляват разума, също да разбират същността и причината на едни или други събития в живота им. Паралелно се появи още една идея: да стана известен, защото това ще ми даде възможността да разпространявам учението ми все повече  и повече.
Mечтая да направя личностния растеж много известен! Искам хората да разберат какво е истинското личностно развитие. И това ще направи живота им много богат и щастлив. 
Стив джобс, основателят на Apple, мечтаеше да има компютър във всеки дом!
Марк Цукерберг, остнователят на Фейсбук, мечтаеше да обедини хората в интернет.
Всички велики хора живеят заради идеята. А парите идват като инструмент за реализация на тази идея. 
  Обикновените хора живеят за осигуряването на себе си и семейството си. Такава идея донася на човек по 1000 - 5000 лв на месец.
  Колкото по-голяма идея стои зад живота на човек, толкова по-успешен ще бъде човек. И толкова повече пари ще има.
Идеята е като слънце, благодарение на което има смисъл живота на човек на Земята.
Благодарение на идеята има живот в самия човек. 

Разбира се, зад парите на всеки човек стои идея. Просто за едни тази идея е мотивираща, за други - депресираща. Едни мечтаят да дадат получените пари и да изплатят дълговете, други мечтаят да променят света. Едни искат просто да осигурят цялото си семейство, други мечтаят да живеят в богатство. Едни имат силна идея, а други - слаба, и живота съответства на избора на човека    
  Как да проверим, силна или слаба е идеята?   

 Силната идея ще те прекара през всички проблеми и сложности. Силната идея ще те накара да се промениш, да преодолееш всички страхове и да израстнеш като личност. Силната идея ще накара човек да търси възможности въпреки всичко. Когато има силна идея, човек е способен планини да премести. Той не вижда проблеми, той вижда само целта. Човек ляга да спи и се събужда с тази идея. 
Със слабата идея всичко е обратното: проблемите много бързо закриват тази идея, като дъждовни облаци, закриващи слънцето, и човек вижда само проблемите  . Човек със слаба идея решава проблемите и забравя идеята. Ако проблемите са способни да подтиснат идеята, значи тя е слаба.
Защо бизнесмените, които имат бизнес само заради парите, основно търпят поражения, и бизнеса рано или късно се разрушава? Защото идеята да печелят пари е слаба. И когато идват проблемите, тази идея не може да устои. 
Човек може да излъже другите хора, но не може да излъже себе си. Човек за себе си знае, колко силна е идеята му. 
  Моята идея за свободата бе много силна! Цяла година пробвах и грешах, понякога не успявах, но търсех начин как да продобия свобода. И в резултат намерих.

  Идеята създава много дълбоко силно чувство!
И това чувство управлява действията ни в живота.
Мозъкът ни винаги се концентрира на най-важното в този времеви момент. Как знае кое е най-важното?
  Това, което предизвиква най-много емоции в този момент е най-важно. Именно натам се стреми нашият разум. И, често проблемите доставят толкова много болка, че разумът ни се стреми да реши тези проблеми. Така хората изживяват цял живот в решаване на проблеми. А после се учудват, че нищо не постигат в живота. А всичко защото цял живот са решавали проблеми. А трябва не да решават проблеми, а да въплъщават идеята си в живота! Да фокусират енергията си върху идеята!       Човек с идея вижда само идеята. Човек без идея вижда само проблемите.   

 Искаш ли много да изкарваш?
Трябва ти силна идея! Парите не идват просто така!
Зад големите пари винаги стои голяма идея.
Парите са енергия!
Човек има толкова парична енергия, на каквото ниво енергия той съответства.
За да получаваш повече пари, трябва да започнеш да съответстваш на друго ниво енергия, и тогава ще получаваш други пари. 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945228
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963