Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2020 10:44 - Психология на милионера: 17 тайни
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове:
0



  Бедността е в главата. Състоятелните хора се различават от повечето не само по количеството нули в годишния приход. Те мислят по друг начин. Как да променим мислите си за да не препятстваме на собственото обогатяване и да станем милионери? Т. Харв Екер разкрива 17 тайни в книгата "Мисли като милионер".

Много хора искат да забогатеят. Но паричният поток винаги върви само към тези, които стават богати, прилагайки някои усилия на този път.  Между другото, в началото трябва да определите желанията си. Все пак тези, които вече искат да бъдат бедни и искат да бъдат богати така и ще си останат бедни. Защо? Защото можете да искате богатство безкрайно. Защото финансовата ви програма и мислите ви са ориентирани към бедността. Защото за преодоляване на себе си и промяна на дохода ви трябва да излезете от зоната на комфорта. Да промените личната програма можете, прочитайки книгата на Т. Екер "Мисли като милионер" - нстолна книга на тези, коит действително всеки ден стават богати.
Първата част на книгата е посветена на описването на финансовата ви програма и разказ за принципите на състоятелност. Основната причина за бедността на хората е  втова, че вътрешно не сте готови да печелите и съхранявате големи суми. За това основната задача е да съкратите страха си от загуба на пари. Първо ще промените мислите си. Новите мисли ще ви доведат до нови чувства. Променените чувства ще ви позволят да действате по нов начин. Ефективно действайки, ще постигнете качествено нови резултати.
Истински богатите хора винаги са уверени в себе си, те притежават вътрешна самодостатъчност, позволяваща им с лекота да се отнасят към възможна загуба на пари. Те знаят, че винаги могат да забогатеят отново!
Във втората част на книгата на читателя се преподават уроци по състоятелност. Вие ще видите седемнадесет разлики в мисленето и постъпките на богатите, бедните и представителите на средната класа. Тези разлики трябва да напишете на хартия, да ги закачите на стената в офиса или вкъщи и да ги научите наизуст!  Привеждам кратка интерпретация на тайните на милионерите. Повярвайте, в самата книга всичко е описано по-детайлно и подробно, с примери от живота, декларации и практукум на начинаещия милионер към всеки урок по състоятелност. Изброените по-долу тайни на милионерите са първите и най-общи теоретични основи за промяна на живота си към по-добро.

Тайни на милионерите
  1. Животът ви зависи само от вас
Мислете за богатството позитивно, стремете се към успех, отървете се от ролята на жертва, забравете за оправданията и престанете да се оплаквате.
2.  Богатите работят заради печалбата  Защо работите там, където ви плащат малко? Обикновените отговори - добър екип, позната работа, достатъчна за плата за плащане на сметките. С други думи, заплащате със своя потенциално голям приход зоната на комфорта, в която се намирате сега. 

3. Малко е да искате да бъдете богати, станете такъв.
  Можете да искате да станете богати и да мислите за това безкрайно, от това определено ще ви стане по-леко, но парите в портмонето ви от това няма да се увеличат. Да станете богат значи постоянно да остоявате нови области на знание, да разширявате деловите си функции, да повишавате професионалната квалификация, да получавате допълнително образование и ежедневно да ставате по-богати! 4. Разширявайте хоризонта на мислите си, стремежите и желанията 
  Свиквайте с хубавото: постоянно размишлявайте, как може да се подобри. Омръзнало ви е да подреждате вкъщи? Наемете домашна помощница. Или ви мързи да готвите? Отидете на ресторант. Правете това, което ви харесва! Но само в рамките на бюджета си!
  5.Търсете възможности
  В новата озвучена идея обикновено е заложено само 10% от възможностите й. Помислете за това, къде още може да се използват резултатите от труда ви. Например, този пост написах тук за себе си. Може би да намеря общество, в което си струва да го публикувам? Получавайте максимум изгода, където и да се намирате и каквото и да правите. На въпроса: имате ли карта за отстъпки?"  Винаги отговаряйте "Имам". Ако искат да я покажете, покажете друга карта, все пак не са ви искали картата на точно този магазин. Изисквайте отстъпки, получавайте карти за отстъпки на този магазин, питайте за акции. Стремете се да купите качествени и скъпи неща по-евтино.
  6. Възхищавайте се на богатите хора
  Утре ще заприличате на тях. Оставете зад прага на съзнанието си завистта, осъждането и раздразнението по отношение на богатите хора. Пример от живота. На тротуара се "разплува" бяло BMW. От колата излизат два човека, които приличат на мутри. Навярно са някакви бандити! Стоп, казах си. Даже да са бандити, то рискуват много, занимавайки се със своя  опасен бизнес. Готов ли съм на такива жертви в името на такава кола? За сега не. За това и нямам такава кола.
  7. Общувайте с богати и успешни хора  Те ще ви научат да бъдете богати. Бедните  ви учат да се оплаквате от живота  и да оставате бедни. Изключете неудачниците от сферата а общуването си.  8. Изкуството на саморекламата Направете възможността да се похвалите със своя навик. Заявете на света за себе си и достойнствата си така. както не прави никой друг. Научете се да се обичате. Вие сте единствени и неповторими. 9. Решавайте своите проблеми
Всеки проблем е нова възможност да преодолеете себе си и да станете по-добри, да придобиете нови знания и полезни навици. Богатите търсят пътища за решаване на проблемите си, бедните търсят нови начини за оправдание на бездействието и бягство от проблемите си. 10. Бъдете готови за подаръци от съдбата Повярвайте в това, че всичко е възможно. Важното е желанието ви. Вселената винаги ще намери начини да ви помогне. Пример от живота. Продължавам да се отървавам от психологията на бедността. Уговарям се със вой успешен познат на делова среща, която трябваше да мине в ресторант със средни за мен цени. Там не му хареса обслужването. Отидохме в друг ресторант с три (!) пъти по-високи цени. В началото ми беше неуютно, но после свикнах и вкусно се навечерях, харчейки планираната за тази вечеря сума, то ест приех от своя познат подаръка на съдбата. За което много му благодаря. 11. Получавайте пари за резултати от труда си, а не за часовете работа. 
  Стабилната заплата винаги ограничава възможностите си за печалба. Договаряйте се за заплащане за сделка и взимайте поръчки. Това, поне за мен, е най-трудният пункт. Въпреки това, винаги използвам възможности за допълнителен доход, даже и за дреболии.

12. Избирайте и едното и другото Да работя или да си почивам? Вечния проблем на неудачниците. А защо пък да не съвместя и едното и другото? Изпълнявайки монотонна работа, може да слушаме радио през слушалки, т.е. да съвместим приятното с полезното. А може да слушаме и аудиокниги с произведения на любим автор. А може да ги слушаме и в колата, когато стоим в задръстване, при това не да се дразним, а да получаваме удоволствие. 13. Грижете се за капитала си  Богатите мислят за това, как да умножим капитала си. Бедните мислят, как да изхарчат заплатата. Търсете нови идеи, учете се да извличате доход от обикновени неща. Закарайте до метрото пътник, ако имате кола и това ви е по пътя. Вземете пари за доставка на всичко, което може да се достави и което ви молят да доставите. Закръглете сумата, продавайки нещо, взимайте процент за всякакви услуги. . 14. Разпореждайте се с парите радионално
Парите са задължени да донасят пари. Всичко, което не донася нови пар, са пари, захвърлени на вятъра. Преди да купите нещо, замислете си, може да сложите парите като депозит в банка? Водете сметка за всички свои доходи и разходи. Това ще помогне да видите "черните дупки", къде и на кой излишно текат парите ви. Помнете, че богатият човек не е този, който има повече пари, а този, на който повече отстават. Контролирайте парите сами, иначе парите ще контролират вас.  15. Работете за да живеете, а не живейте за да работите.
Накарайте парите си да работят за вас вместо вас. Разберете точно колко пари са ви нужни за собствен комфорт. Сметнете общата сума, процентите, с които ще осигурят безгрижния ви живот. Помислете, по какъв начин можете да получите тези пари. Съставете план на действията си. Съставете инвестиционен план.   16. Действайте въпреки страха да изгубите пари
  Инвестирайки, представяйте си, че ги подарявайте. Ако подаръка е успешен - ще печелите. Ако изгубите вложените пари - също ще спечелите, защото ще получите добър урок от собствения си опит, къде може и къде не - да инвестирате пари. Веднъж, когато пътувах в метрото, четох си вестника и не забелязах как ми извадиха портмонето от джоба. Това бе добър урок. Мислено благодарих възпитателите си за това, че ме накараха още веднъж да се замисля за парите. Мислете за съхраняването и приумножаването на парите си даже тогава, когато четете вестник в метрото. 
  17. Учете се и се съвършенствайте
Бъдете открити за всичко ново. Познавайте и придобивайте  нови навици, радвайте се на достъпни резултати. Един мой познат казва, че всяка прочетена от него книга  по маркетинг увеличава заплатата му минимум с 10 долара.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945043
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963