Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2020 12:43 - Как да се справим с тежка ситуация
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1493 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 17.10.2020 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хората се страхуват от промени... И този страх ги спира на пътя им към мечтите и целите
Да, нашият разум е страхливец, той се страхува от всичко: от промени, от неизвестността, възможностите, критиката и друго. Хората, които му се поддават са дълбоко нещастни. Разбира се, те искат да бъдат успешни, богати, щастливи, но заради страха от промени те не действат, а ако действат, губят вяра в себе си и възможностите си. Без вяра няма създаване. Но, където и да е сега човек вътре в него има сила и потенциал да промени всичко вече тук и сега! Трябва само да вземе решение!     
  Ако правиш това, което си правил винаги те чакат разочарования тази година. Много хора са изгубили работата си и това е добре. Сега 100% ще им се наложи да сменят работата и живота си. На някой са му понижили заплатата. И това е само знак за това, че трябва нещо да се променя. Бизнесените и предприемачите се оплакват, е имат малко поръчки и оборота пада. Това са знаци, че трябва нещо да се промени. А ако не се промени, ситуацията ще продължава да се влошава. Да, старите бизнес модели може вече да не работят. Време е да се измислят нови. 

  Кризата е прекрасно време за проверка.  До колко си изобретателен, до колко можеш да намираш изходи от различни ситуации, до колко си приспособен към живота?   До щастие и богатство стигат тези хора, които променят света. 
Но първо те променят себе си. Обикни промените! Това е най-доброто, което можеш да направиш.  Приеми ситуацията, мечтай и действай. Колко много сили и енергия хабят хората за това, да се самосъжаляват, да се оплакват и да обвиняват, вместо да мечтаят и действат. 
Мечтите се сбъдват! Само че за това трябва да си позитивен и да действаш. Трябва да избереш: сега започва новият етап за растеж и развитие или сега е неблагоприятно време.  
Как да се справиш със ситуацията? 

1. Приеми ситуациятата Да приемеш означава да се примириш с тази ситуация, която се е случила.
Когато човек приема ситуацията, той престава да влага негативна енергия в нея. Когато хората се оплакват, те си спомнят: "Ох, колко беше хубаво", обвиняват, те не са приели ситуацията и продължават да разрушават живота си. Човек, който не приема реалността не може да я промени в по-добра страна. Такъв човек даже не може да мечате и да мисли за по-добро, защото всичките му мисли са само за лошото, как е могло да се случи и за търсене на причините. Как да приемем ситуацията?
Намери 10-20 хубави момента в тази ситуация (във всяка ситуация има много такива). Избери тези моменти, в които вярваш най-много. Концентрирай се върху тях и се постарай да влезеш в състояние на благодарност. Например, ситуация на един предприемач: поръчките станаха с 3 пъти по-малко, оборота падна, няма с какво да се плащат кредитите и сметките.

Какво хубаво може да има в това? 1. Време е да се фокусира върху нови клиенти, които могат да плащат, възможно даже с 2-3-5 пъти повече, отколкото тези, които е имал до сега. 2. Време е да обмисли услугите си и какво може да се подобри. 3. Да преразгледа и съкрати разходите си. Придобие по-голяма финансова грамотност. 4. Ще започне да се занимава с личностен и бизнес растеж. Започва да влага пари в образованието си.

Всичко зависи от това накъде се гледа! 

2. Да разбера, какво искам Поради това, че хората се зациклят върху съжалението, те забравят за бъдещето. Престават да мислят за бъдещето - престават да го създават.
Мисли за това, какво искаш, а не за това, какво се стремиш да избегнеш или какво не искаш. 
Когато мислиш за това, какво искаш ти го създаваш.   3. Да се търсят варианти и начини за реализация на желанията от точка 2. Желанията и мечтите дават енергия и сили. И вече благодарение на тази енергия човек може да търси и измисля нови начини за осъществяване на мечтите си. Хората казват: "Аз не знам как..." Разбира се, че не знаеш. И никой не е знаел. Намират тези, които продължават да търсят, а не тези, които се самосъжаляват и оплакват. 
    4. Да се действа и да се реализират вариантите от точка 3.    В живота всичко е лесно: мечтай и действай! Ако нещо ти пречи да мечтаеш, отърви се от това, защото ако няма мечти - няма живот. Ако си един от тях, бъди готов, че ще се наложи да работиш, но дохода ти ще порасне с 1,5-2 пъти и ще придобиеш мъдростта за управление на парите. Това, на което се научиш в паричен план ще стане твърда основа по пътя към богатството и успеха в живота ти. 



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. zaw12929 - ПОПРАВЕТЕ ГОДИНАТА МОЛЯ ВИ ЗА ДРУГИТЕ МАТЕРИАЛЪТ Е ПОЗИТИВЕН!
17.10.2020 18:13
2015 година, това е годината на промените. Ако правиш това, което си правил винаги те чакат разочарования тази година. Много хора са изгубили работата си и това е добре. Сега 100% ще им се наложи да сменят работата и живота си. На някой са му понижили заплатата. И това е само знак за това, че трябва нещо да се променя. Бизнесените и предприемачите се оплакват, е имат малко поръчки и оборота пада. Това са знаци, че трябва нещо да се промени. А ако не се промени, ситуацията ще продължава да се влошава. Да, старите бизнес модели може вече да не работят. Време е да се измислят нови. Кризата е прекрасно време за проверка. До колко си изобретателен, до колко можеш да намираш изходи от различни ситуации, до колко си приспособен към живота? До щастие и богатство стигат тези хора, които променят света.
Но първо те променят себе си. Обикни промените! Това е най-доброто, което можеш да

СЪВЕТИТЕ ВИ СА РАЗУМНИ! ПОЗДРАВИ!
цитирай
2. bojil - Отлични съвети- благодаря!
18.10.2020 10:19
Отлични съвети- благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 946144
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963