Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2012 18:45 - Студеният неон - новата замяна на дюралайта
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.10.2012 22:10


Студеният неон - това е сравнително нова технология на пазара на световната реклама. Той е създаден за да упрости производителите на светещи реклами дизайнерския и производствен процес. А също има огромни възможности за използване в дизайна на помещения, автомобили, улична реклама и т.н.
Самият студен неон - това е гъвкав пластмасов ПВЦ-шнур с херметично налято вътре "токоносеща" тел, която за разлика от дюралайта, лесно се реже и може да се прилага на всякакво място. 
Той има най-разнообразна цветова гама. Леките, почти невесоми шнурове позволяват да се осъществи монтажа в произволни, най-разнообразни места.

За любителите на авантотюнинга студеният неон  е просто находка. Той може да бъде използван като за оригинално оформяне на вътрешния интериор на салона на автомобил.
Схемата за включване на неона в автомобила е много лесна. За това има специален бутонен инвертор, който се включва през запалката.
 
image 
 
Освен това, неонът е отлична замяна на неоновите тръбички- механически здрав, не се разбива,  не губи цвят, водонепроницаем, добре възприема всякакви форми, свети много ярно и красиво през нощта (през деня е практически невидим) и има неограничена област за приложение. Свойството на пластичната изолация дава възможност да се използва даденото издделие както отвън, така и вътре в помещенията: при изготвяне на рекламни плакати, в архитектурното осветление на интериора и фасади на различни обекти, декоративно осветяване на дървета и др.
Проводникът дава не прекъсната светлина като дюралайта, а равномерна "неонова" светлина. Със светенето си този проводник лесно може да съперничи със затворения неон, а имайки предвид това, че на много клиенти не им допада особено, как изглежда отвореният неон през деня, може да се предположи, че в сферата на изготвяне на външна и вътрешна реклама (дизайн) се появи нов, мощен конкурент на дюралайта.
Обемните букви са тежки, неудобни за монтаж, те вечно са мръсни отвътре и отвън. На всички рекламодатели е известно, че светлинните букви не трябва да се правят геометрично заради възможносттна от образуване на влага. Задължително се правят технологични отверстия - но в това е и целия парадокс, че в тези отверстия се събира прах и мърсотия, оставаща върху лампите и вътрешната страна на фасадата на буквите. За това вече след един сезон, буквите изглеждат много отблъскващо, и за да проверим това утвърждение е достатъчно да отворим произволна буква, отстояваща на улицата в града поне три летни месеца. А сега си представете, какъв трудов обем и нерви изисква процеса на почистване на светлинната буква.

image image
 
Със студения неон всичко е много просто. Все пак как се прави светеща буква от него? От 10 милиметрова пластмаса се изрязва самата буква, а след това в нея се фрезират канали - направляващи под диаметъра на телта (2,5 мм, 3,2 мм, 5 мм). На дъното  на канала се нанася лепило, след това се слага  пластиката, при това, както искате. Излиза, че две 5-мм елетролуминесцентни пластини, сложени редом, дават ефекта на 10 мм неонова тръба (!!!). В крайна сметка, ние получаваме същата тази пластмасова буква, един сантиметър дебела, която лесно се монтира и на която може да се изцапа само фасада. Е, той може да се измие даже със маркуч и машина за поливане.
Студеният неон е великолепен инструмент, прилаган не само в сферата на рекламата. Той може да намери отлично приложение като елемент от вътрешната декорация в барове, ресторанти, казино.  Топлината, отделяща се при експлуатация дава възможност да се използват шнуровете в най-различни места. Меката, красива, нежна светлина може да добави шарм в антуража на всяко развлекателно заведение. Свърхнизкото енергопотребление ще ви позволи да забравите за финансовата съставяща на работата на тази красива частичка от интериора, особено в условията на криза ))!

Може да се прилага за осветление на сгради, витрини, театрални фишове, стълби. Пуска се по периметъра на тавана или се вгражда в плинтуса. Студеният неон може да обгърне дървета и изобщо се използва в ландшафтния дизайн.

image  image
image image

Шнурът при съблюдаване на всички правила за експлуатация е устойчив даже към излишната влага, за това е възможно да се използва във ваната или басейна, сауната, което прави тези помещения просто неузнаваеми!
Високата влагозащитеност на светещата повърхност позволява да се използват електролуминофорни шнурове даже като украшение на аквариум!
image image

При правилен подход към дадения материал - Студеният неон е Златно дъно!

image     image                             image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947159
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963