Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 19:09 - Как да си направим клип от снимки, видео върху музика
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4843 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2012 21:36


 
 
Такива клипчета се правят в стандартната програмка, която всички имат в C:Program FilesMovie Maker.

 Но за начало, бих посъветвала да създадете папка, в която ще съберете всички снимки, видео и музика за клипа, за да може после да не търсите из компютъра.

И така, отваряме програмата.
От ляво пункт 1 - Запис на видео, подпункт Импорт на видео, Импорт на снимки, Импорт на звуци или музика.

Започваме с импорт на музика, когато на средния панел се появи знак с нота - преместваме го на долния временви панел. Музиката застава там, по този начин ограничавайки продължителността на клипа.

След това осъществяваме импорт на снимки и видео. Музиката и картинките вървят в един блок, те може да бъдат видяни заедно, а видеото се отваря в друг блок. За да отворим един или друг блок - отгоре жълтия знак за папка Сборници.

Импортираните снимки и видео първо заедно влизат в централното поле, откъдето трябва една по една да ги смъквате долу, и те ще се наслагат върху музиката, запълвайки времето. Ако цъкнем на малката картинка на снимката или видеото на времевата скалата, ще се появи поле - продължителност на показването. Стандартната продължителност по подразбиране е 5 секунди, тя може да се промени в меню - сервиз - параметри - допълнителни параметри. Продължителността на показването на конкретна картинка може да се промени, разтягайки я с мишката. Снимките и видеото може да се разместват с мишката, да се изтриват и т.н. (действията са стандартни за уиндоус - копиране, изрязване и  т.н)

Пункт 2 - Монтаж на видеото. Когато вие, например, сте нахвърляли редица видео и снимки, може да се поровите из това меню. Аз започвам с видео-ефектите (за да може снимките и видеото не просто да вървят един след друг, а красиво да преливат). Ако щракнем на това меню ще се появят редица възможни варианти. Цъкайки върху иконката с ефекта, отдясно на екрата може да се натисне плей и да прегледате как би изглеждал. Хващате с мишката харесалия ви и го местите на времевата скала на конкретната снимка.

Видеефектите съкращават продължителността за показване на снимката и видеото върху скалата, тъй като присъства наслагване на кадри. За това не се учудвайте, ако преди слагането на видеоефекти цялото време на песента е било запълнено, а след това се е добавяло още свободно време. Добавяйте още снимки и видео.

Мащаба на времевата скала може да се увеличи или намали, по-удобно е да се манипулира в голям мащаб.

Над времевата скала има знак - изображение за времева скала. Ако го натиснем, ще се смени или изображението на скалата, или музиката и ефектите, или просто кадровия ред, където се виждат видео-ефектите и празните прозорчета (това е удобно, ако ефектите са еднакви, един път копирайки и слагайки го толкова пъти, колкото е необходимо).

Създаване на имена и субтитри. Тук всичко е достатъчно просто. Заставате на времевата скала на това място, където искате да създадете надписи, натискате меню-сервиз-названия и субтитри, появява се поле за писане на текст, който после може да се редактира и създавате за него анимация (действие на екрана, движение).

Когато всичко е направено - и всичко ви харесва - Пункт 3 - Завършване на създадения филм. Избирате необходимата категория.
Клипчетата се съхраняват в формат, който не се разпознава от ДВД - wmv. Ако искате да гледате клипа като ДВД - качете го в програмата Неро Вижън и го експортирайте в формата mpg.

  УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!! 

  
image





Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947694
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963