Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2015 15:47 - 30 начина максимално евтино да отидем на почивка
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
0



Мислите, че пътешествията не са ви по джоба? Просто не можете да ги органиирате!
Отпуската може да бъде достатъчно икономична. Прочетете съветите на опитни туристи, експерти от интернет търсачките Skyscanner и Momondo . И най-важното - не жалете време за търсене и не се бойте от неочаквани предлжение.

1. Купувайте самолетни билети предварително. Най-евтините билети за самолет се падат на тези, който ги резервира 29 седмици преди пътуването - т.е. 7 месеца. В този случай може да се спести 12%, сметнаха от Skyscanner. В отпуска сте през септември? За да получите изгодна оферта трябва да поръчате билети още сега. Най-разорително, естествено, е да купите билетите непосредствено преди полета - те са с 15% по-скъпи от средната цена.

2. Започвайте търсенето не от сайтовете на авиокомпаниите а от метатърсачки като Skyscanner.сом. Те събират предложенията на стотици авиокомпании и агенции за продажба на билети, сортират според различни критерии (цена, време на полета, количество прехвърляния), а после ви пренасочват там ,където се продава билета.

3. Двупосочните билети обикновено струват по-евтино, отлкото по отделност. Но не винаги - лоукостовете (нискобюджетните превозвачи) просто събират цена от два сегмента. Прегледайте през търсачката всички варианти и сравнете.

4. Вторник, след обяд - време за вземане на решение. Цените на билетите на всички международни рейсове са вързани към еврото.

5. Следете разпродажбите на авиобилети. Запитването сега силно спадна, авиокомпаниите се стараят да запълнят самолетта с помощта на специални предложения. В сайта на skyscanner има функция "уведомяване за промяна в цената" по електронната поща.

6. Летете в работни дни. За рейсовете от понеделник до четвъртък билетите са по-евтини, отколкото за уикендите. За полетите в петък и събота - с 25-30% по-скъпи.

7. Вземете си отпуска между сезоните. Добре би било, ако можете да планирате пътешествията без оглед на училищните ваканции на децата, имате гъвкав график за отпуските. Ако летите във вторник в средата на ноември, илета ще е с 18% по-евтин в сравнение със средната цена през годнината  (по данни на Skyscanner). Изгодно е да се лети също във втората половина на януари, февруари, март (с изключение на праздничните почивни дни), октомври.

8. Потърсете билети за... друго летище! Цената на полета зависи не само от разстоянието, но и от това, колко авиокомпании летят по маршрута, от известността, тарифите на летището.. Билетите до франкфурт или Берлин могат да бъдат много по-евтини, отколкото до Хановър, например. Няколко часа във влака, автобуса или колата - и сте на място. Разбира се този вариант има смисъл, ако разликата в цената е съществена - билета за влака или автобуса също струва нещо.

В Азия ще помогнат многочислените бюджетни авиолинии. В интернет търсагчките при избор на маршрута може да се постави човка в прозорчето "Близки летища", тогава ще имате по-пълна картина.

9. Иска ви се на море, но не знаете, кой от курортите ви е по джоба? Удобен помощник има в портала на Skyscanner: в графата "къде" може да избете не само града или страната, но и "на всякъде". Търсачката ще покаже рейтинга на цените за различни държави. А вие ще разберете, за какво ще стигне бюджета ви.

10. Летете с прекачвания - обикновено такива билети са с около 30 процента по-евтини от директните. Само че обръщайте внимание на времето за прекачване. Нвколко часа на летището? Добра възможност да се разтъпчете. Дълго прекачване през деня? Даже плюс: може да излезете в града. А дългите нощни чакания са само разходи за хотел или мъчения в залата за чакане. 

Продължение: http://faktite.webnode.com/news/a30-nachina-maksimalno-evtino-da-otidem-na-pochivka-bileti-kupuvajte-vv-vtornik-a-letete-v-chetvrtk/
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947610
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963