Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 10:16 - Креативен офис за креативни сътрудници, или как се създават гениални идеи
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 945 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.10.2012 10:18


 
 

imageТази статия се посвещава на не съвсем бизнес идея, по-точно не на идея за биснес, а на това как тези идеи се създават.
Темата за творчество и генерация на идеи е нашата възлюбена тема. Изобщо потребността от самоактуализация (потребността да бъдеш Творец, Художник) - е една от главните потребности на човека. За това, човек, който не се занимава със самоактуализация (творчество) "започва да увяхва като цвете, поставено на погрешния прозорец". В епохата на промишлено-изготяния евтин продукт ежедневното творчество е изчезнало от  живота на маса хора, а изкуството се поселило в музите, но потребността от творчество останала. И съвременните хора с все сили се опитват да я удовлетворят.
На помощ на съвременния човек дошли психолозите и дизайнерите, които с висчки налични в арсенала им средства, започнали да помагат на "практически здравите", но личени от творчески способности (както те се смятат за такива) хора да творят и създават.
За да променим привичното за нас словосъчетание "творчески мъки" на словосъчетанието "радост от творчеството" психолозите и бизнес-консултантите съветва да смените обстановката в офиса, създавайки там творческа, непринудена атмосфера - атмосфера на свобода, игра и разкованост. Смята се, че по този начин сътрудниците ще престанат да бъдат комплексирани, ще станат по-креативни и ще започнат да работят много по-ефективно. 
В много компании, където работят креативни сътрудници, следват този съвет: компанията Red Bull (Великобритания), интернет-компанията Ilse Media (Голландия), KK Outlet (Великобритания), и разбира се, Google (Швейцария). Кой не е чувал за най-необикновения офис на света - офиса на компанията
Google, холът на който е стилизиран като детска площадка: необикновени форми столчета, детски пързалки, тръби вместо асансьор, цветни стени и мебели а ла хай тек. В такава необичайна обстановка се раждат гениални идеи.
Но въпреки цялат аси необичайност и креативност, офисът на компанията Google "и редом не стои" с креативния офис на компанията Inventionland (Питсбург). Сътрудниците на тази компания измислят повече от 2000 изобретения на година. Какво вдъхновява работниците й да творят с такава продуктивноост? Да творят им помага техния уникален офис, който може смело да се нарече най-креативният офис на света.
7000 квадратни метра креативно пространство - 15 пространства с декорации в стил фентъзи - от пиратски кораби до къщички на кокоши крака, средновекови замъци и пещери. Отделно за сесиите има още и специална стая, която се нарича  “Inventalot”. Необичайно ярък интериер - не единственото дойстойнство на този офис - той е ободудван с последните технически обновновления - видео, аудио апаратира и анимация. Сътрудниците на компанията напълно заслужено се наричат криейтъри, изобщо "творци". Наистина, да твориш в такъв креативен офис е изцяло удоволствие. Там просто не можеш да не твориш! Вижте и сами се вдъхновете!

image

image

image


image     image                             image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947227
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963