Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 19:15 - Необикновени градини на покрива
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 740 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.10.2012 09:22


 
 

image
Необикновен бизнес, предлагащ някакви не уникални услуги и стоки на своите клиенти в винаги изгоден. По няколко причини. Първо, минимално количество конкуренти или пълното им отсъствие. Второ, заинтересованост на обществеността във връзка с необичайността на предлаганите услуги. Трето, възможност за разширяване на бизнеса, излизане на нови територии.
Една от идеите за такъв бизнес лежи върху няколко сфери наведнъж - отдих, изкуство, декор, градинарство и екология. Трудно е да се определи една сфера, тъй като идеята действително е многогранна. Това са необичайни градини на покрива.

Зелена градина на покрива - това не само е необичайно красиво, не само естетичесно удоволствие и привлекателен вид на сградата, но и добро решение от екологична гледна точка. В съвременния свят околната среда придобива нови характеристики.

Ако по-рано това словосъчетание се асоциираше с природната среда, то сега голяма актуалност има градската околна среда и оцеляването в нейните условия. Така наричаните каменна джунгла. Свойственната й сивота и не голямо количество зелени петна (паркове, алеи). Благодарение на зелените градини на покривите, градът разцъфва. И не само. Той още и диша. Все пак, както е известно, растенията поглъщат въглеродния диоксид и изработват кислород. Съгласете се, гениално решение за града, забит с автомобили.

Растителното покритие на погрива се разстила като газон. Такава необичайна градина на покрива бе изработена от студиото  Caliper и вече въплътен в реалност на покрива на пентхауса West Village в Нью-Йорк. "Ние успяхме да смесим града със селото", - казват разработчиците на дизана за градина на покрива. Те разказват за това, че идеята им е жизнеспособна и има прекрасни перспективи.
Например, може да съедините покривите на съседни сгради и на ги превърнете в прекрасна зелена градина, украсена с прекрасни скулптури. Градината на покрива на пентхауса е украсена не само със скулптури, но там има още малки алейки, по които може да се разходите. Екстремално? И романтично.

Тези необикновени градини на покрива привличат вниманието на клиентите от раз. Да си купят апартамент в блок с такава градина на покрива ще поискат много хора. Или да работите в офис в такава сграда, а може би ще искате да отворите кафене посред зеленината на покрива? Градина на покрива - е отличен ход в бизнеса. А това значи, че покривните градини ще имат търсене и сред бизнесмените. А това от своя страна означава, че бизнесът по производство и установка на покривни градини е много привлекателен.


image

image

image


image     image                             image




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947410
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963