Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2012 11:26 - Гравирането като бизнес
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 2165 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.10.2012 11:26


...Мой приятел има юбилей. И ние, неговите приятели, сме загрижени с избора на подарък. Избора на подаръци днес е достатъчно голям, но ако просто му връчим НЕЩО, даже и красиво и жизнено необходимо в домакинството, това ще е само един предмет. И тук ние, приятелите на рожденника , си спомнихме за древната традиция - гравирания поздравителен надпис. Избора на подарък се падна на сребърни прибори, и аз реших да поръчам  всяка лъжица и вилица да бъде гравирана с неговите инициали, а на футляра огледално отшливофана пластинка с гравиран поздравителен надпис.

И ето търсене из града. Провал, господа! В града нямаше нито една форма, която се занимава с гравиране. В ювелирните магазини имаше гравьори, правещи надписи върху пръстени и други бижута, но те отказаха да направят това, което ми бе нужно.

Дали заради намаляването на малкия бизнес конкретно в моя град, или ситуацията като цяло в страната. Незнам. Знам само едно, че в старинни времена във всеки часовникарски магазин, във всяко фотостудио имаше майстор по гравиране, който не се гнусеше на нанася надписи върху произволен материал по желание на клиента.

И така, за ваше обсъждане е темата за този бизнес. Реален ли е, търсен ли е в наше време този вид услуги от населението?

Замисляйки се над тази тема, ето какво успях да науча, и поразмисляйки, да обобщя в идея.

  Промишлеността предлага Компактни пневматически шлифоващи машинки LSA 80 и LSA 81 (мини бормашини):
image

Изключително лесни, удобно се разполагат в ръката като молив. Устойчиви, проверени в експлуатация. Идеални за полиране, гравиране, обработка на прес-форми и щампове.
Но те са пневматични, а това значи, че е необходим шумен компресор. Трябва да са такива, но електрически. Информация все още не успях да намеря.
Във всички случаи именно с такива машинки се извършва гравирането.
Място не се изисква много. Размер на обикновенно бюро. А това значи, че може да се предлага практически навсякъде. А може да се разминете и без наем на площ. Разбере те се сфотосалон, часовникарски салон, магазин за сувенири и подаръци - пуснете реклама, също така и образци, според тях взимайте поръчки. Излиза, че вместо заплащане за наем, може да се дава процент от тяхната част от работата (поръчки или касов бон)
А какво можете да предложите на населението?
Да нанасяте  гравировка на изделя от мед, бронза, алуминий и др.

Можете да нанасяте поздравителни и паменти надписи с помощта на гравиране на сребро, медали, жетони, художествени изделия, запалки и много други.  Да пишете и рисувате на таблички, в това число и на врати, текстове и рисунки.
Гравиране на сувенирно оръжие. Подаръчни надписи на ножове, саби, ловджийско оръжие.

image

image

И така, гравирането. Нужно ли  е като бизнес?




image     image                             image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947397
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963