Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2020 14:27 - Твоите парични врагове…
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
0



 Това, в което вярваш - това и получаваш!

Просто хората сами не осъзнават, в какво вярват.

Те вярват в лъжи и не разбират това, а после се учудват, защо не им стигат парите, защо са затънали в дългове.

В тази статия искам да разкажа за 7те най-разпространени парични убеждения, които напълно затварят паричния поток.

 

 

   

Парите са за да се харчат 

Първата огромна заблуда на хората, които нямат пари. Те реално не знаят какво да правят  с парите. Колко пъти питах, какво биха направили ,ако имаха пари. Отговорите, които чувах, бяха: "ще върна дълговете", "ще отида на почивка", "ще купя кола", "ще направя ремонт", "ще вложа в бизнес" (въпреки, че човек, няма идея в какво и очевидно, ще изгуби тези пари).

 

 Нито един успешен човек, който е приятел с парите, не би се разпоредил така с тях. А знаеш ли защо хората мислят, че парите са нужни за да се харчат?

В обществото е развит култ към потреблението!

А разумът е много умен! Ето какво мисли: "Защо да работя и да изкарвам пари, ако все едно ще ги изхарча, и отново трябва да бачкам?" И мотивацията за изкарване на пари пропада. Разумът ни е мързелив! Използвай неговия мързел за мотивация!

 

Ако изкарвах пари за да ги харча, аз никога не бих ги изкарала!

 

Какво да правим с парите? За какво да ги изкарваме?

 

 

 

Парите не са най-важното в живота (щастие с пари няма да купиш)

Да, възможно парите не са най-важното в живота. Здравето, жената/мъжа, разбира се, са по-важни, но си струва да помним, че парите способстват за добро здраве (ще можеш да си купуваш качествени стоки, дрехи, да ходиш на фитнес, да спортуваш).

Парите способстват за прекрасни отношения в семейството. Всяка жена обича брилианти. Въпреки, че казва, че не са й нужни, но го казва за да не разстройва мъжа си и себе си. Всяка жена иска да погледне света и да види красотата! Тя би искала прекрасно да се облича и да се чувства кралица!

Разбира се, може и без това. Може да се мине и без радост в живота. Да, може и най-евтината храна да се купува. Само че, не се учудвай, че нямаш енергия, постоянно искаш да спиш или те мързи да правиш каквото и да е. 

 

Ако такъв стил ти е по душа, тогава действително парите не са най-важното.

Парите са най-силната материална енергия.

Ако я пренабрегваш, материалният свят и материалните блага ще пренабрегват теб.

 

 

Парите са корен на всички проблеми (или всички проблеми са заради парите)

Това убеждение се ражда в детството.

Навярно в детството си бил свидетел на спорове на родителите си заради пари. Децата много обичат родителите си и безпрекомерно им вярват. Те виждат как родителите страдат заради недостига на пари, но не разбират, че проблема е в самите родители, а не в парите. При това мама и татко често се оплакват, обвиняват парите и децата вярват, че парите са лоши.

 Лично аз виждах, как на мама й беше тежко да ходи на две работи заради моето образование. Аз виждах, как тя се прибираше изморена. Помня разочарованието на татко и чичо, когато през 90те им откраднаха стока за големи пари. Тези пари биха стигнали за нов апартамент. И двамата след този случай се разочароваха от живота. Аз също израстнах с това убеждение, но по-късно осъзнах всичко и успях да го променя.

 

 

Парите развалят човека

Още една поредна лъжа…

Да,  ние всички наблюдаваме хора, които са били добри, а когато са изкарали големи пари се променили изведнъж и ставани зли, лоши. В детството си мислех, че парите са ги развалили. Така казваха всички. Но защо никой не казва, че след ПТП, че колата е осакатила човека? Хубавите коли - са зло? Всички казват, че шофьорът е бил невнимателен.

Тогава защо обвиняват парите?

Парите са само енергия! И колкото повече пари, толкова е по-голяма енергията. Но не на всички им стига разумът, за да се разпореждат с голяма енергия. Именно за това, когато върху хората "падат" големи пари, те си губят главата. Не са готови....

 

 

Парите се изкарват с тежък труд

Парите са енергия! И за да получите тази енергия, трябва  да отдадете енергия! Умствена енергия, време, усилия, творчество - да ги превърнете в пари.

Всеки човек сам избира, какво да прави и в какво да влага усилията си. Лично аз намерих работа, с която се занимавам с радост.

Нямам почивни дни (въпреки, че казват, че задължително трябва да има поне един ден свободен от работа). При мен постоянно идват идеи, аз измислям нещо.....И това ми харесва. Обичам това. Да, много работя, но не мога да кажа, че ми е тежко!

С какъв труд да изкарваш пари - решаваш само ти!

И не гледай героите, които са избрали тежък начин и се гордеят, че работят толкова тежко.

 

 

Моят приход зависи от … (началника, работата, държавата, ситуацията в държавата и т.н)

Не трябва да лъжеш себе си!

Ти получаваш точно толкова, на колкото си съгласен.

Времето на робството вече е минало. Живееш в свободна държава и можеш още днес да се уволниш от работа и да минеш на друга. Но, ти не искаш да търсиш нова работа. Колко проблеми!!! Ами ако новата бъде по-лоша? Трябва да рискуваш! Разбира се, много по-лесно е да седиш и да се оплакваш. Да гледаш приятелите и да казваш: "При някои е по-лошо!" Много по-лесно е да казваш, че сега има криза и на всички им е тежко. Тежко е за тези, който се е примирил. Още по-лесно е да обвиняваш властите и другите хора. Да обвиняваш изобщо е прекрасна стратегия в живота, не трябва да правиш нищо, само да говориш. Но, за радост, Вселената не възнаграждава такива хора.

 Добри пари изкарват тези, които добре работят, а не говорят красиво. За това, признай, че си се съгласил с тези пари, които изкарваш. Вземи отговорността върху себе си и напред... действай!

 

 

В нашият град, на нашата работа, в държавата заплатите са такива... 

Всичко, в което вярваш се изпълнява. И ако вярваш, че по-високо от главата си няма да скочиш, значи това е така за теб! 

 

 Сега в света има море от възможности. Едни ги използват, а други - не.

Когато започвах да се занимавам с личностен растеж, прекрасно разбирах, че работа, свързана с личностния растеж изобщо няма! Разбирах, че ако искам да се занимавам с това, трябва сама да си създам работа! И го направих! Успях да покажа таланта си, успях да покажа резултати, и хората повярваха.

Разбира се, имаше по-лесен път - да се примиря и да си намеря друга работа.

Но предпочетох да реализирам себе си! Даже да е сложно, даже да е тежко, но аз ще измисля и ще се справя!

"В нашият град, на нашата работа, в държавата заплатите са такива" - това е просто оправдание на хората, които не искат да се напрягат. Казваш си го, повярваш и няма нужда да правиш нещо. Е, разбира се, и резултат няма да има.

 

 

Богатите са лоши. Те са изкарали парите си по нечестен път. Те са лъжци;егоисти 

Веднъж работих с една жена, и баща й много лошо говореше за предприемачите и хората с парите. Той ги обвиняваше, критикуваше, псуваше. Когато навлязохме по-дълбоко в подсъзнанието, тя каза: "Татко искаше да стане предприемач, но не успя". Ето за това, защото не бе успял, се беше озлобил. Той ги обвиняваше, че са лоши, а той е добър. Той бе намерил прекрасно обяснение за неуспеха си. Много по-лесно е да обвиняваш хората, които са усели да изкарат пари и да не признаваш успеха им, отколкото да признаеш поражението си.

За това, повечето бедни обвиняват богатите. Самите те не са успели, и за това са си намерили оправдание.

 Не всички богати са лоши. Има милиони богати, които са добри прекрасни хора, които имат прекрасни семейства и които донасят в света добро и любов! Просто за тях малко се говори. И хората не знаят за тях.

Не си и представяш какви "чудовища" се крият и блокират целият паричен поток!

Ти имаш море от таланти и способности, които можеш да подариш на света и да получаваш за това големи пари!

 

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 947774
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963